Το KTM Group πούλησε 332.881 μοτοσυκλέτες το 2021 – Σταθερά Ν1 Ευρωπαίος κατασκευαστής

Άνοδος 23% από το 2020
Από το

motomag

18/1/2022

Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται η αγορά της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη που έχει την ιδιαιτερότητα να στηρίζει και τις μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες, με την KTM να παρουσιάζει άνοδο 23% και το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο 32% για την Pierer Mobility, την μητρική εταιρεία.

Αντίστοιχη μάλιστα άνοδο είχε και στα ποδήλατα σημειώνοντας 102,753 (+40%) πωλήσεις το 2021 από τις οποίες τα 76,916 (+37%) ήταν ηλεκτρικά ποδήλατα με τις επωνυμίες Husqvarna, R Raymon και GasGas.

Ας μην ξεχνάμε πως πριν από λίγες ημέρες η Ducati ανακοίνωσε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για το 2021, αγγίζοντας τις 60.000 μοτοσυκλέτες (59.447). Ένα νούμερο που υπολείπεται αρκετά από το 332.881 της KTM, αλλά στηρίζεται και σε διαφορετική γκάμα, οι λεπτομέρειες εδώ.

Η πληροφορία που έχει το MOTO είναι πως το “House of Brands” στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο για το νέο έτος σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται και που η Ευρώπη αντικατοπτρίζει το 1/3 των πωλήσεων, μία χοντρική εκτίμηση που αφορά το σύνολο, καθώς σε επιμέρους κατηγορίες τα ποσοστά θα διαφέρουν πολύ.

Ενδιαφέρον θα είχε και μία ανάλυση των πωλήσεων αυτών ανά μάρκα 

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 – Η Δ. Γκουντούφας IKE θα είναι παρούσα με όλη τη γκάμα Thrust Motor και τα νέα μοντέλα FB Mondial

Ντεμπούτο στην Ελλάδα τα νέα FB Mondial MUD 452 και Piega 452
fb mondial mud 452
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/3/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ θα βρίσκεται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 (1-5 Απριλίου) και εκεί θα έχει αρκετά ενδιαφέροντα να δείξει στο κοινό.

Από τη μια θα υπάρχει η πλήρης γκάμα της Thrust Motor με 13 μοντέλα, από το παπί Blitz 115 ως τα τρία 300άρια σκούτερ που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της – Explorer, Huracan και X-SUV – αλλά και η μοτοσυκλέτα Ranger 125.

Παράλληλα όμως η παρουσία της FB Mondial έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος, καθώς στην έκθεση του Metropolitan Expo θα δούμε για πρώτη φορά από κοντά τα νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας, τα οποία δεν είναι και λίγα.

Τα δύο δικύλινδρα MUD 452 και Piega 452, με τον κινητήρα της CFMOTO από το 450ΜΤ, θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, πριν ξεκινήσει η εμπορική τους διάθεση στο τέλος Μαΐου, ενώ μαζί τους θα πρωτοεμφανιστούν και τα δύο SMX 125 και 300 Enduro.