KTM και Husqvarna - Supermoto Workshop, Κέρκυρα 11 Ιουνίου

Με τους Σ. Κεφαλλονίτη και Γ. Παπασταύρου
Από το

motomag

7/6/2022
Η K-Motors σε συνεργασία με τους κορυφαίους αναβάτες Supermoto Σπύρο Κεφαλλονίτη και Γιώργο Παπασταύρου, διοργανώνουν στην Κέρκυρα το Σάββατο 11 Ιουνίου ένα σεμινάριο για τις τεχνικές του Supermoto.
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να οδηγήσουν δύο μοτοσυκλέτες που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια Supermoto σκηνή, την μοναδική KTM 450 SMR MY22 και την πρωτοπόρο του φετινού κυπέλου Husqvarna FC450 MY22!
 
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ο πλήρης εξοπλισμός πίστας (κράνος, δερμάτινα, μπότες και γάντια).
 
Περισσότερες πληροφορίες στον Σπύρο Κεφαλλονίτη, στο 6986724795 

Έφυγε από τη ζωή ο Μarc van der Straten, ιδρυτής της ομάδας Marc VDS

Μια ζωή αφιερωμένη στους αγώνες και τρία παγκόσμια Moto2
marc vds
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στην Ελβετία ο Μarc van der Straten (1948-2026). Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Elf Marc VDS Racing Team, η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2 του MotoGP με αναβάτες τους Aron Canet Deniz Oncu, καθώς και στο WSBK με τον Sam Lowes σε μια Ducati Panigale V4R.

Ο Βέλγος είναι απόγονος του ιδρυτή της ζυθοποιίας Stella Artois και φανατικός φίλος των μηχανοκίνητων σπορ, μικρόβιο που κόλλησε από τον πατέρα του, πρώην αγωνιζόμενο με αυτοκίνητα.

Ο Μarc van der Straten γνώρισε πολλές επιτυχίες ως ιδιοκτήτης ομάδων τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, μεταξύ των οποίων σαφώς ξεχωρίζουν τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα Moto2 που κατέκτησε η ομάδα του, Marc VDS (βαπτισμένη από το όνομά του), τις σεζόν 2014, 2017 και 2019 με αναβάτες αντιστοίχως τους Tito Rabat, Franco Morbidelli και Alex Marquez.

Ομάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Marc VDS έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας τις MotoE, Moto3 και MotoGP, καθώς και τη Moto2 όπου παραμένει, ενώ στο WSBK έχει μπει το 2024 και η νέα περιπέτειά της ομάδας είναι το Παγκόσμιο Αντοχής EWC.