KTM Offroad Days 2018

Με όλα τα μοντέλα του 2019!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/9/2018

Η ΚΤΜ SEE ανακοινώνει με το ακόλουθο δελτίο τύπου την διοργάνωση των "KTM Offroad Days 2018" όπου οι συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν όλη την χωμάτινη γκάμα των Αυστριακών για το 2019:

Δελτίο τύπου
"H KTM SEE σας προσκαλεί να ζήσετε μια αληθινή "READY TO RACE" εμπειρία οδηγώντας τις πετυχημένες enduro και τις ριζικά ανανεωμένες motocross μοτοσυκλέτες του 2019!

Τα φετινά KTM OFFROAD DAYS ακολουθούν αντίστροφη πορεία με εκκίνηση την πρωτεύουσα του enduro, την πόλη των Γρεβενών. Με βόρεια κατεύθυνση θα συνεχίσουν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε Ξάνθη και Καβάλα. Η επιστροφή νότια θα βρει τα χωμάτινα μοντέλα να οργώνουν τις πίστες των Τρικάλων και της Κατερίνης για να καταλήξουν τέλος Οκτώβρη στην Αθήνα.

Όπως κάθε χρόνο, τα KTM OFFROAD DAYS είναι ανοιχτά για όλους τους λάτρεις της χωμάτινης οδήγησης, τόσο του motocross όσο και του enduro. Φυσικά η KTM S.E.E. μαζί με τους συνεργάτες της θα χαρούν να σας υποδεχτούν στις πίστες και τις ειδικές διαδρομές που θα έχουν προετοιμαστεί αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Με τη διαθέσιμη γκάμα των KTM OFFROAD DAYS να περιλαμβάνει την επαναστατική δίχρονη KTM 300 EXC με το σύστημα ψεκασμού TPI, την εμπορικότερη τετράχρονη KTM 350 EXC-F, τα πιο αντιπροσωπευτικά μοντέλα της ριζικά ανανεωμένης γκάμας motocross, KTM 250 SX-F και KTM 450 SX-F, είναι σίγουρο πως όλοι θα απολαύσουν μια πραγματική "READY TO RACE" εμπειρία.

Θα περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε σε οποιαδήποτε από τις έξι στάσεις των OFFROADDAYS 2018.
Ημερομηνίες & Τόποι Διεξαγωγής:
• Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 Γρεβενά - ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ GROUP
• Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 Σέρρες - ΜΑΚΙΝΑ
• Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 Θεσσαλνίκη ΜΑΚΙΝΑ
• Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 Ξάνθη - ΔΡΑΜΟΝ
• Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 Καβάλα - ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
• Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 Τρίκαλα – ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ
• Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 Κατερίνη – BOB’SMOTORGARAGE
• Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 Αθήνα – KTM DEALERS OF ATHENS


Μοτοσυκλέτες διαθέσιμες προς δοκιμή:
• KTM 300 EXC TPI
• KTM 350 EXC-F
• KTM 250 SX-F
• KTM 450 SX-F
Για πληροφορίες επικοινώνησε σήμερα με τον πλησιέστερο συνεργάτη της KTM ή δηλώστε συμμετοχή εδώ

Όροι συμμετοχής :
1. Οι αναβάτες να έχουν την κατάλληλη ενδυμασία offroad και εξοπλισμό (κράνος, γάντια, μπότες, θώρακα κλπ).
2. Οι αναβάτες πρέπει να είναι άνω των 15 ετών, και μέχρι την ηλικία των 18 θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα (έγγραφη συναίνεση κηδεμόνα)
3. Οι αναβάτες (εάν συνοδεύονται ο γονέας ή ο κηδεμόνας) θα πρέπει να υπογράψουν την σχετική Δήλωση Παραλαβής και Αποποίησης.
4. Η σχεδιασμένη διαδρομή θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στα KTM OFFROAD DAYS με τις μοτοσυκλέτες των testrides."

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες