Ληστεία στο Λούβρο: Ένας "κασκαντέρ" των δύο τροχών ανάμεσα στους κατηγορούμενους

DNA του βρέθηκε στα εργαλεία της ληστείας - Έχει το παρατσούκλι "Θρύλος του Motocross"
Abdulaye
Από το

motomag

10/11/2025

Ένας διαβόητος TikToker που έχει γίνει γνωστός από βίντεο με σούζες στους δρόμους του Παρισιού, είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους για συνέργεια στη ληστεία κοσμημάτων στο Λούβρο.

Οι ληστές που έκαναν την διάρρηξη στο μουσείο του Λούβρου έφυγαν με σκούτερ, όμως κανείς δεν περίμενε ίσως ότι ανάμεσά τους θα ήταν και ένας αναβάτης εξαιρετικά ικανός. Μάλιστα πρόκειται για έναν "τοπικό ήρωα" στο Aubervilliers, ένα μικρό προάστιο του Παρισιού.

Ο Abdulaye N είχε ανεβάσει πολλά χρόνια πριν, βιντεάκια με σούζες που έκανε στους δρόμους του Παρισιού, μάλιστα τα βίντεο αυτά αν και σε κακή ποιότητα είχαν εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις, ενώ ο 39χρονος συνεχίζει να ανεβάζει video σε λογαριασμό στο TikTok με το παρατσούκλι "Doudou Cross Bitume", "Ο Θρύλος του Motocross."

Ληστεία στο Λούβρο 2025

Σήμερα ο Abdulaye N (φτυστός ο Tupac είναι) βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ θυμίζουμε πως οι κλέφτες διέφυγαν από το Λούβρο με κοσμήματα αξίας 88 εκατομμυρίων ευρώ. Πληροφορίες θέλουν το DNA του TikToker να έχει βρεθεί σε εργαλεία που άφησαν πίσω τους οι κλέφτες.

Ο 39χρονος Abdoulaye N., συνελήφθη στις 29 Οκτωβρίου και κατηγορείται για εγκληματική συνωμοσία και συμμετοχή σε οργανωμένη ληστεία. Ο Γάλλος έχει άλλες 15 καταδίκες κυρίως για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και για αντίσταση κατά της αρχής, όμως δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για κάτι τόσο φιλόδοξο.

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν μοτοσυκλέτα ανοίγοντας διάλογο με την ιδιοκτήτρια «Όλα καλά θεία» [VIDEO]

«Όχι και θεία…» ήταν το μόνο που πρόλαβε να πει
Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν μοτοσυκλέτα ανοίγοντας διάλογο με την ιδιοκτήτρια «Όλα καλά θεία» [VIDEO]
Από το

motomag

10/2/2026

Με περίσσεια θράσους δύο κουκουλοφόροι στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης που το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά κλοπών, δεν σταμάτησαν την δράση τους όταν η ιδιοκτήτρια τους είδε και τους μίλησε.

Το περιστατικό συνέβη στις 03:30 με τους δράστες να κλέβουν ένα Kawasaki Z750 που ήταν παρκαρισμένο σχεδόν κάτω από το μπαλκόνι της ιδιοκτήτριας η οποία αντιλήφθηκε την κλοπή καθότι ήταν ξύπνια και τους είδε να σταματούν και να κατεβαίνουν από το δίκυκλο τους, φορώντας τις κουκούλες.

Βγήκε στο μπαλκόνι και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

– Μπορώ να μάθω τι ακριβώς κάνετε;
– Ε;
– Τι κάνετε;
– Εδώ, καλά, καλά.
– Την μηχανή που την πάτε;
– Εδώ κάτω.
– Ποιανού είναι η μηχανή;
– Δικιά μας είναι, έμεινε.
– Άντε…
– Όλα καλά θεία.
– Όχι και θεία ρε φίλε!

Στο μεταξύ η ιδιοκτήτρια δήλωσε διπλά σαστισμένη καθώς εκείνη την ώρα παρακολουθούσε μία ταινία με ληστές, όταν είδε τους κουκουλοφόρους στο στενάκι έξω από το μπαλκόνι της. Κατά δήλωσή της, κοκκάλωσε όπως είπε χαρακτηριστικά εκείνη την στιγμή και δεν ήξερε τι να κάνει, αν θα έπρεπε να φωνάξει ή όχι. Στο μεταξύ δεν βρισκόταν σε κάποιο μπαλκόνι πολύ ψηλότερα από τον δρόμο ώστε να νιώθει την ασφάλεια να προκαλέσει δύο κουκουλοφόρους.

Όπως είπε, είχαν βαριά ελληνική προφορά και ο ένας από αυτούς είχε πυκνές ρυτίδες στο μέτωπο που είχε μείνει ακάλυπτο καθώς δεν είχε φορέσει καλά την κουκούλα. Από την προφορά τους μπορεί να είναι Ρομά που λυμαίνονται την περιοχή.

Για την μοτοσυκλέτα, η ιδιοκτήτρια δήλωσε πως την έχει αποκτήσει με κόπο και είναι εργαλείο δουλειάς για την ίδια, ενώ αποφάσισε τελικά να διατηρήσει την ψυχραιμία της καθώς πήρε πολύ γρήγορα την απόφαση πως την έχει χάσει ήδη. Έκανε απευθείας δήλωση στην αστυνομία, η οποία όμως χαρακτηρίζεται από τα μικρά ποσοστά επιτυχίας στην διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων που αφορούν κλεμμένες μοτοσυκλέτες.