Marc Marquez - Από το “ταπεινό” Honda HR-V στο εντυπωσιακό Audi RS6 Avant

Με τον Alex Marquez να παίρνει στα χέρια του ένα Audi RS4 Avant
motomag Από το “ταπεινό” Honda HR-V στο εντυπωσιακό Audi RS6 Avant o Marc Marquez
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/3/2024

Ως επακόλουθο της υπογραφής του Marc Marquez με την Gresini Racing που χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες της Ducati, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μαζί με τον αδελφό του Alex, προχώρησε και σε συμφωνία χορηγίας με την Audi που βρίσκεται στο ίδιο Group (Volkswagen), με τους αναβάτες της Gresini Racing Team να αποκτούν δυο νέα εξωτικά αυτοκίνητα.

Μέχρι πρότινος τα αδέρφια Marquez στην καθημερινότητα τους οδηγούσαν αυτοκίνητα της Honda ωστόσο πλέον αυτά θα μείνουν κλειδωμένα στο γκαράζ τους, καθώς οι Ισπανοί προχώρησαν σε συμφωνία με την Audi, με τον Marc Marquez να κάνει δικό του ένα Audi RS6 Avant και τον Alex Marquez να παραλαμβάνει ένα Audi RS4 Avant.

Από το “ταπεινό” Honda HR-V στο εντυπωσιακό Audi RS6 Avant o Marc Marquez

Όσον αφορά το Audi RS6 Avant που έλαβε ο Marc Marquez, να αναφέρουμε πως στη βασική του έκδοση κοστίζει 142.000 ευρώ, με την απόδοση να φτάνει τους 630 ίππους.

Λίγο... παραπονεμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο Alex Marquez καθώς σε αυτόν δόθηκε ένα πιο “ταπεινό” Audi RS4 Avant, το οποίο ξεκινά από τα 118.000 ευρώ, με την απόδοση να φτάνει τους 450 ίππους.

Αναβάθμιση λοιπόν και για τα δύο αδέρφια Marquez όσον αφορά τα αυτοκίνητα που θα έχουν στην καθημερινότητα τους, ενώ και η Audi θα είναι χαρούμενη καθώς αποκτά δύο ακόμη Παγκόσμιους Πρωταθλητές του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην φαρέτρα του εταιρικού marketing της.

Από το “ταπεινό” Honda HR-V στο εντυπωσιακό Audi RS6 Avant o Marc Marquez

World Ducati Week: Σχεδόν 120.000 συμμετέχοντες στη γιορτή των Ιταλών - Και παρουσίαση της Desmo450 SM

Τον αγώνα Lenovo Race of Champions κέρδισε ο Nicolo Bulega
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/7/2026

Ο κατασκευαστής από το Borgo Panigale γιόρτασε την 100ή επέτειο του με μια εκδήλωση χωρίς προηγούμενο, η οποία συγκέντρωσε, σε ένα μόνο μέρος, λάτρεις της εταιρείας, πρωταθλητές, θρύλους και τις μοτοσυκλέτες που έγραψαν – και συνεχίζουν να γράφουν – την ιστορία της Ducati. Για τρεις ημέρες, το Misano World Circuit έγινε η καρδιά της εκδήλωσης που, κάθε δύο χρόνια, συγκεντρώνει την παγκόσμια κοινότητα της Ducati.

Η φετινή διοργάνωση συγκέντρωσε συνολικά 118.036 λάτρεις της Ducati, από 94 χώρες, πέντε ηπείρους που βρέθηκαν στο Misano για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της εταιρείας.

Η εκδήλωση συμπεριλάμβανε και τον αγώνα Lenovo Race of Champions, όπου συμμετείχαν αναβάτες της Ducati από τα MotoGP, WorldSBK, WorldSSP και τα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα, όλοι τους πάνω στη σέλα των Panigale V4 Tricolore. Τη νίκη πήρε ο πρωτοπόρος του WSBK, Nicolò Bulega, ο οποίος, μετά την pole position που κατέκτησε στα προκριματικά του Σαββάτου, πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα, τερματίζοντας μπροστά από τον Alberto Surra και τον Lorenzo Baldassarri, ο Bagnaia τερμάτισε 5ος, ενώ ο Marc Marquez 12ος.

Ducati

Την παρουσία στην εκδήλωση έδωσαν και οι Casey Stoner, Troy Bayliss, Carl Fogarty και Loris Capirossi που στάθηκαν στην σκηνή, δίπλα στους σημερινούς πρωταγωνιστές Francesco Bagnaia, Marc Márquez, Álex Márquez, Fabio Di Giannantonio και Nicolò Bulega.

Ducati

Οι μοτοσυκλέτες της εκδήλωσης γέμισαν ολόκληρη τη διαδρομή των 18 χιλιομέτρων από το Misano World Circuit μέχρι την παραλία Samsara στο Riccione, ενώ συνολικά συμμετείχαν 275 λέσχες από όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι της Ducati έδειξαν για πρώτη φορά τη νέα Desmo450 SM, της πρώτης Supermotard από τον κατασκευαστή του Borgo Panigale. Η Desmo450 SM έχει λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Reiner Schmidt, ενώ από τον Σεπτέμβριο αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο.

Ducati

Η World Ducati Week 2026 σε αριθμούς: 

118.036 επισκέπτες στη διάρκεια των τριών ημερών

Συμμετέχοντες από 94 χώρες και τις 5 ηπείρους

275 επίσημοι σύλλογοι της Ducati παρευρέθηκαν

95.000 φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους φωτογράφους της εκδήλωσης και καταγράφηκαν 105 ώρες βίντεο

37 τίτλοι Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εκπροσωπήθηκαν από τους πρώην και νυν αναβάτες της Ducati που έλαβαν μέρος στη WDW

16 αναβάτες αγωνίστηκαν με την Panigale V4 Tricolore Lenovo Race of Champions edition

Μια παρέλαση μοτοσυκλετών Ducati μήκους 18 χλμ., που εκτεινόταν από το Misano World Circuit έως την παραλία Samsara στο Riccione, διασχίζοντας τους δρόμους της Ριβιέρας

110 ώρες ψυχαγωγίας, παρουσιάσεων, συνεντεύξεων, DJ sets και ζωντανών παραστάσεων 

240 συνεδρίες οδήγησης για παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Ducati First Experience»