Marc Marquez - Από το “ταπεινό” Honda HR-V στο εντυπωσιακό Audi RS6 Avant

Με τον Alex Marquez να παίρνει στα χέρια του ένα Audi RS4 Avant
motomag Από το “ταπεινό” Honda HR-V στο εντυπωσιακό Audi RS6 Avant o Marc Marquez
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/3/2024

Ως επακόλουθο της υπογραφής του Marc Marquez με την Gresini Racing που χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες της Ducati, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μαζί με τον αδελφό του Alex, προχώρησε και σε συμφωνία χορηγίας με την Audi που βρίσκεται στο ίδιο Group (Volkswagen), με τους αναβάτες της Gresini Racing Team να αποκτούν δυο νέα εξωτικά αυτοκίνητα.

Μέχρι πρότινος τα αδέρφια Marquez στην καθημερινότητα τους οδηγούσαν αυτοκίνητα της Honda ωστόσο πλέον αυτά θα μείνουν κλειδωμένα στο γκαράζ τους, καθώς οι Ισπανοί προχώρησαν σε συμφωνία με την Audi, με τον Marc Marquez να κάνει δικό του ένα Audi RS6 Avant και τον Alex Marquez να παραλαμβάνει ένα Audi RS4 Avant.

Από το “ταπεινό” Honda HR-V στο εντυπωσιακό Audi RS6 Avant o Marc Marquez

Όσον αφορά το Audi RS6 Avant που έλαβε ο Marc Marquez, να αναφέρουμε πως στη βασική του έκδοση κοστίζει 142.000 ευρώ, με την απόδοση να φτάνει τους 630 ίππους.

Λίγο... παραπονεμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο Alex Marquez καθώς σε αυτόν δόθηκε ένα πιο “ταπεινό” Audi RS4 Avant, το οποίο ξεκινά από τα 118.000 ευρώ, με την απόδοση να φτάνει τους 450 ίππους.

Αναβάθμιση λοιπόν και για τα δύο αδέρφια Marquez όσον αφορά τα αυτοκίνητα που θα έχουν στην καθημερινότητα τους, ενώ και η Audi θα είναι χαρούμενη καθώς αποκτά δύο ακόμη Παγκόσμιους Πρωταθλητές του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην φαρέτρα του εταιρικού marketing της.

Από το “ταπεινό” Honda HR-V στο εντυπωσιακό Audi RS6 Avant o Marc Marquez

Damon Motorcycles: Έπεσε μαύρο στην ιστοσελίδα της – Πιθανότατα σημαίνει και το τέλος της

3.000 πελάτες της είναι στον αέρα, σε αντίθεση με τον ιστότοπο της Damon
damon
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Η ιστορία της Damon υπήρξε περίεργη από τότε που ιδρύθηκε το 2017 από τον Jay Giraud και τον Dom Kwong, αφού με το καλημέρα υπόσχονταν μία ηλεκτρική superbike με τελική άνω των 320 χλμ/ώρα και αυτονομία έως 320 χλμ.

Αυτό βέβαια δεν συνέβη ποτέ και ούτε υπάρχει κάποιο νέο για επικειμένη κυκλοφορία της. Μάλιστα λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαμε και την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών ήταν ο συνιδρυτής της εταιρείας Dominic Kwong που εκτελούσε και χρέη CEO, όπως και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Dino Mariutti. Πιθανότατα είδαν το καράβι να βουλιάζει και θέλησαν να πηδήξουν.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί για την Damon, ο Andrew DeFrancesco, χρηματοδότης της εταιρείας, της έχει κάνει αγωγή ζητώντας 3,2 εκατομμύρια δολάρια για συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ τον ίδιο δρόμο έχει ακολουθήσει και ο συνιδρυτής της Jay Giraud.

damon

Μάλιστα από σήμερα δεν λειτουργεί και η ιστοσελίδα της καναδικής εταιρείας, με τους επισκέπτες να λαμβάνουν μήνυμα πως ο ισότοπος δεν βρέθηκε. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η εταιρεία μεταφέρει την ιστοσελίδα της, αλλά το πιο πιθανό είναι πως αυτό είναι το τέλος εποχής για τη Damon και η διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού της είναι απλώς προάγγελος μιας επίσημης ανακοίνωσης για το κλείσιμο της εταιρείας.

Βέβαια, οι πιο άτυχοι της υπόθεσης είναι οι περίπου 3.000 “πελάτες” της Damon είχαν δώσει χρήματα για να προπαραγγείλουν μοτοσυκλέτες, τις οποίες μάλλον δεν είναι πολύ πιθανό να παραλάβουν.