Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 2η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ

Στην πόλη του Βόλου, από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2024
ΕΛΜΟΤΟ - 2η χειμερινή συνάντηση
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/12/2024

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 2η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών, που διοργάνωσε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία – ΕΛ.ΜΟΤ.Ο στην πόλη του Βόλου, από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2024. 

Ακολουθεί η ανασκόπηση της 2ης Χειμερινής Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών, από το δελτίο τύπου της ΕΛΜΟΤΟ:

"Καταφέραμε για ακόμα μια χρονιά να ανταμώσουμε φίλοι μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα, να περάσουμε ένα τριήμερο γεμάτο με μοτοσυκλετιστικές δράσεις και ταυτόχρονα να προβάλλουμε μέσα από την εκδήλωση μας, μια πολύ όμορφη περιοχή της πατρίδας μας. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεδομένου ότι πρόκειται για μια χειμερινή δράση, με συμμετοχές από την Ορεστιάδα μέχρι την Καλαμάτα και από την Νάξο μέχρι την Κεφαλονιά ακόμα και από την μακρινή Στουτγκάρδη. Πολλές και παράλληλες οι εκδηλώσεις που ‘έντυσαν’ το τριήμερο, με κάποιες να ξεχωρίζουν συνεχίζοντας το νέο ύφος που προωθεί και επιθυμεί η Ομοσπονδία μας για τις δράσεις της. 

Έτσι είχαμε την Παρασκευή την παρουσίαση του νέου προγράμματος City ART- City΄s Advanced Rider Training από τον ειδικό εκπαιδευτή κ. Σπύρο Κούτρα και το Σάββατο την παρουσίαση του ταξιδιωτικού “TRAVEL TRILOGY” (CAPE 2 CAPE, CENTRAL ASIA TOUR, QJ TRANS ASIA & KOVE SILK ROAD) από τον Κωνσταντίνο Μητσάκη. Από την εμβληματική υδρόγειο σφαίρα του NORDKAPP στο οροπέδιο Pamir της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ και από τις απέραντες ερήμους του ΙΡΑΝ στο πολύπαθο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Τα σεμινάρια - παρουσιάσεις, το μεγάλο εκδρομικό του Σαββάτου με τρία σκέλη στο μαγευτικό Πήλιο, οι δύο μουσικές βραδιές στο JOY BAR αλλά και στο Εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου με τους ΑΛΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ live, τα χαμόγελα, οι νέες φιλίες, η ενέργεια όλη γέμισε με θετικές εικόνες όλους εσάς που με τις φωτογραφίες και τα video, αποτυπώσατε την μοναδική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Στην αποτίμηση του τριημέρου δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ευχαριστίες και ιδιαίτερα σε ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία μιας δράσης και ειδικά σε αυτούς που ενώ είναι έξω από τον χώρο της μοτοσυκλέτας, υποστήριξαν με θέρμη το εγχείρημά μας. 

Θα θέλαμε να σταθούμε σε τρεις προσωπικότητες της περιοχής, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, έναν άνθρωπο με όραμα για τον Βόλο που μαζί με τον αντιδήμαρχο του κ. Γιώργο Βλιορα από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας παρέχοντας μας κάθε δυνατή βοήθεια στην οργάνωση της εκδήλωσης καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο οποίος με την μεγάλη εμπειρία του στον χώρο του επιχειρείν, κατάλαβε αμέσως το όφελος και την προβολή για τις επιχειρήσεις της περιοχής και στήριξε την εκδήλωση. 

Τέλος το μεγάλο, το τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ανήκει σε όλους εσάς που είτε οργανωμένοι σε Λέσχες, μοτο-ομάδες, μοτο-παρέες, είτε μεμονωμένοι καθώς και τους μοτοσυκλετιστές του Βόλου, συμμετείχατε στην 2η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Αυτό μαζί με ένα επίσης μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την αλλαγή της ημερομηνίας που σίγουρα δημιούργησε σε αρκετούς πρόβλημα, με μοναδική δικαιολογία την τόσο μεγάλη συμμέτοχη που μεγάλωνε όλο και περισσότερο όσο περνούσαν οι ώρες και τελικά ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη της οργανωτικής ομάδας. Σε μια οικογένεια όμως δεν ¨παρεξηγεί¨ ο ένας τον άλλον. Η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο είναι όλοι εσείς! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας περιμένουμε στην επόμενη μεγάλη συνάντησή μας!"

Ετικέτες

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 91 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.