Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 2η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ

Στην πόλη του Βόλου, από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2024
ΕΛΜΟΤΟ - 2η χειμερινή συνάντηση
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/12/2024

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 2η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών, που διοργάνωσε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία – ΕΛ.ΜΟΤ.Ο στην πόλη του Βόλου, από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2024. 

Ακολουθεί η ανασκόπηση της 2ης Χειμερινής Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών, από το δελτίο τύπου της ΕΛΜΟΤΟ:

"Καταφέραμε για ακόμα μια χρονιά να ανταμώσουμε φίλοι μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα, να περάσουμε ένα τριήμερο γεμάτο με μοτοσυκλετιστικές δράσεις και ταυτόχρονα να προβάλλουμε μέσα από την εκδήλωση μας, μια πολύ όμορφη περιοχή της πατρίδας μας. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεδομένου ότι πρόκειται για μια χειμερινή δράση, με συμμετοχές από την Ορεστιάδα μέχρι την Καλαμάτα και από την Νάξο μέχρι την Κεφαλονιά ακόμα και από την μακρινή Στουτγκάρδη. Πολλές και παράλληλες οι εκδηλώσεις που ‘έντυσαν’ το τριήμερο, με κάποιες να ξεχωρίζουν συνεχίζοντας το νέο ύφος που προωθεί και επιθυμεί η Ομοσπονδία μας για τις δράσεις της. 

Έτσι είχαμε την Παρασκευή την παρουσίαση του νέου προγράμματος City ART- City΄s Advanced Rider Training από τον ειδικό εκπαιδευτή κ. Σπύρο Κούτρα και το Σάββατο την παρουσίαση του ταξιδιωτικού “TRAVEL TRILOGY” (CAPE 2 CAPE, CENTRAL ASIA TOUR, QJ TRANS ASIA & KOVE SILK ROAD) από τον Κωνσταντίνο Μητσάκη. Από την εμβληματική υδρόγειο σφαίρα του NORDKAPP στο οροπέδιο Pamir της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ και από τις απέραντες ερήμους του ΙΡΑΝ στο πολύπαθο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Τα σεμινάρια - παρουσιάσεις, το μεγάλο εκδρομικό του Σαββάτου με τρία σκέλη στο μαγευτικό Πήλιο, οι δύο μουσικές βραδιές στο JOY BAR αλλά και στο Εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου με τους ΑΛΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ live, τα χαμόγελα, οι νέες φιλίες, η ενέργεια όλη γέμισε με θετικές εικόνες όλους εσάς που με τις φωτογραφίες και τα video, αποτυπώσατε την μοναδική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Στην αποτίμηση του τριημέρου δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ευχαριστίες και ιδιαίτερα σε ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία μιας δράσης και ειδικά σε αυτούς που ενώ είναι έξω από τον χώρο της μοτοσυκλέτας, υποστήριξαν με θέρμη το εγχείρημά μας. 

Θα θέλαμε να σταθούμε σε τρεις προσωπικότητες της περιοχής, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, έναν άνθρωπο με όραμα για τον Βόλο που μαζί με τον αντιδήμαρχο του κ. Γιώργο Βλιορα από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας παρέχοντας μας κάθε δυνατή βοήθεια στην οργάνωση της εκδήλωσης καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο οποίος με την μεγάλη εμπειρία του στον χώρο του επιχειρείν, κατάλαβε αμέσως το όφελος και την προβολή για τις επιχειρήσεις της περιοχής και στήριξε την εκδήλωση. 

Τέλος το μεγάλο, το τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ανήκει σε όλους εσάς που είτε οργανωμένοι σε Λέσχες, μοτο-ομάδες, μοτο-παρέες, είτε μεμονωμένοι καθώς και τους μοτοσυκλετιστές του Βόλου, συμμετείχατε στην 2η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Αυτό μαζί με ένα επίσης μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την αλλαγή της ημερομηνίας που σίγουρα δημιούργησε σε αρκετούς πρόβλημα, με μοναδική δικαιολογία την τόσο μεγάλη συμμέτοχη που μεγάλωνε όλο και περισσότερο όσο περνούσαν οι ώρες και τελικά ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη της οργανωτικής ομάδας. Σε μια οικογένεια όμως δεν ¨παρεξηγεί¨ ο ένας τον άλλον. Η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο είναι όλοι εσείς! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας περιμένουμε στην επόμενη μεγάλη συνάντησή μας!"

Ετικέτες

Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda

Στη θέση του Koji Watanabe - Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2027
Honda Racing Corporation νέος πρόεδρος 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/10/2026

Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.

Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.

Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.

Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.

Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.

Honda Racing Corporation παλιός πρόεδρος Watanabe
O απερχόμενος πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe

Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."