Μεγάλη πυρκαγιά μέσα στην πίστα Μεγάρων

Καίγονται τα ελαστικά της προστατευτικής περίφραξης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2022

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα, Κυριακή 4/9/2022 18:00, στην πίστα των Μεγάρων, καίγονται τα ελαστικά της προστατευτικής περίφραξης στην στροφή Κ6.

Στην πίστα διεξαγόταν προγραμματισμένο track day και μάλιστα υπήρχαν και συντάκτες του περιοδικού ΜΟΤΟ για δοκιμές νέων μοτοσυκλετών. Τα πάντα κυλούσαν ομαλά μέχρι που μία μοτοσυκλέτα που ανήκει σε αγωνιζόμενο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σημείωσε έξοδο από την οποία ευτυχώς δεν έπεσε ο αναβάτης ο οποίος συνέχισε και επέστρεψε στα pit.

Από την υψηλή θερμοκρασία της μοτοσυκλέτας ή ίσως και από κάποιο σπινθίρα προερχόμενο από την μοτοσυκλέτα και καθώς τα χόρτα στην άκρη της πίστας ήταν ξερά και παρόλο που ήταν κουρεμένα, δημιουργήθηκε εστία φωτιάς την οποία έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις να την κατασβήσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κριτής βοήθησε τον αγωνιζόμενο να απομακρυνθεί με την ακόμη λειτουργική μοτοσυκλέτα του και να φτάσει στα pit όπου και κατασβέστηκε πλήρως.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να περιορίσουν την φωτιά στα χόρτα. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό πριν η φωτιά επεκταθεί στα ελαστικά που απαρτίζουν την προστατευτική περίφραξη και εκδηλώθηκε πυρκαγιά με μεγάλη έκταση καπνού, εξαιτίας των υλικών που καιγόντουσαν.

Αυτή την στιγμή όμως βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

 

 

 

 

 

Το Yamaha XSR900 που δεν λέει όχι στον πάγο - Το νέο project της Deus Ex Machina

Με χρώματα και γραφικά εμπνευσμένα από τα Yamaha YZ των '90s
Deus Ex Machina Yamaha XSR900
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

3/4/2026

Yamaha και Deus Ex Machina δημιουργούν μαζί project εδώ και πάνω από μία δεκαετία και στην τελευταία συνεργασία τους την τιμητική του είχε ένα κατάλληλα προετοιμασμένο για διασκέδαση στον πάγο XSR900.

Τα χιόνια είναι ακόμη εδώ όμως δεν πρέπει να βάζουν φρένο στη διασκέδαση με δύο τροχούς ούτε λεπτό σύμφωνα με την Deus Ex Machina που διοργάνωσε φέτος το 3ο Deus Swank Rally On Ice, το δικό της ξεχωριστό event, στην πίστα της Ανδόρρας, την υψηλότερη μόνιμη πίστα στον κόσμο που βρίσκεται στα 2.400 μέτρα.

Στην φετινή συνάντηση Deus Swank Rally on Ice, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου και κυριάρχησε η διασκεδαστική οδήγηση στον πάγο με τις κατάλληλα τροποποιημένες μοτοσυκλέτες όσων συμμετείχαν, παρουσιάστηκε και το "χειμωνιάτικο" XSR900 που είχε δεχτεί την περιποίηση των ανθρώπων της Deus Ex Machina.

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Η έμπνευση για τα χρώματα και τη δημιουργία των γραφικών προέρχεται από τα YZ125 και 250 της 10ετίας του '90 για αυτό και το κυρίαρχο χρώμα είναι το ροζ/φούξια. Οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στα πλαϊνά πλαστικά την μεταλλική ποδιά/προστασία του κινητήρα και φυσικά στα ελαστικά με τα τακούνια, στα οποία έχουν προστεθεί και καμια 200αριά καρφιά στο καθένα για να υπάρχει πρόσφυση στον πάγο. 

Όλα τα περιττά που ενοχλούν και θα μπορούσαν να σπάσουν, όπως είναι τα φώτα, έχουν αφαιρεθεί, ενώ το στάνταρ τελικό έχει δώσει τη θέση του σε αυτό της Akrapovic που μπορείτε να βρείτε και στον επίσημο κατάλογο με αξεσουάρ της Yamaha.

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Παρόντας στο event της Deus Ex Machina ήταν ο Pol Tarres που οδήγησε στον πάγο την XT600Z Tenere του αλλά και το νέο WR125R, το οποίο ήταν διαθέσιμο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες αφού υπήρχαν τρία στην πίστα, όπως και ένα Wolverine RMAX 1000 για να προσφέρει... ομαδική διασκέδαση.

Δείτε στιγμιότυπα από το event στο βίντεο που ακολουθεί. 

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Ετικέτες