Μεγάλη πυρκαγιά μέσα στην πίστα Μεγάρων

Καίγονται τα ελαστικά της προστατευτικής περίφραξης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2022

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα, Κυριακή 4/9/2022 18:00, στην πίστα των Μεγάρων, καίγονται τα ελαστικά της προστατευτικής περίφραξης στην στροφή Κ6.

Στην πίστα διεξαγόταν προγραμματισμένο track day και μάλιστα υπήρχαν και συντάκτες του περιοδικού ΜΟΤΟ για δοκιμές νέων μοτοσυκλετών. Τα πάντα κυλούσαν ομαλά μέχρι που μία μοτοσυκλέτα που ανήκει σε αγωνιζόμενο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σημείωσε έξοδο από την οποία ευτυχώς δεν έπεσε ο αναβάτης ο οποίος συνέχισε και επέστρεψε στα pit.

Από την υψηλή θερμοκρασία της μοτοσυκλέτας ή ίσως και από κάποιο σπινθίρα προερχόμενο από την μοτοσυκλέτα και καθώς τα χόρτα στην άκρη της πίστας ήταν ξερά και παρόλο που ήταν κουρεμένα, δημιουργήθηκε εστία φωτιάς την οποία έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις να την κατασβήσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κριτής βοήθησε τον αγωνιζόμενο να απομακρυνθεί με την ακόμη λειτουργική μοτοσυκλέτα του και να φτάσει στα pit όπου και κατασβέστηκε πλήρως.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να περιορίσουν την φωτιά στα χόρτα. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό πριν η φωτιά επεκταθεί στα ελαστικά που απαρτίζουν την προστατευτική περίφραξη και εκδηλώθηκε πυρκαγιά με μεγάλη έκταση καπνού, εξαιτίας των υλικών που καιγόντουσαν.

Αυτή την στιγμή όμως βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

 

 

 

 

 

Moto Morini 650 cruiser - Τρίτο μοντέλο με τον ίδιο κινητήρα

Το επερχόμενο “αδελφάκι” των Seiemmezzo και X-Cape 650
Moto Morini cruiser 650
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/1/2023

On-Off μοντέλο έχουμε. Γυμνό; Έχουμε κι από αυτό -σε 2 μάλιστα εκδόσεις, street & scrambler. Cruiser; Έρχεται, όπως δείχνουν οι πατέντες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, με το τρίτο μοντέλο της δικύλινδρης εν σειρά πλατφόρμας της Moto Morini.

Ο κινητήρας προέρχεται όπως και στα “αδέλφια” του από την CFMOTO, βασιζόμενος στον αειθαλή αντίστοιχο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Kawasaki -βλ. Versys 650, Z650, Ninja 650 & Vulcan 650, όμως εδώ διαφέρει το πλαίσιο.

Το επερχόμενο cruiser της ιταλικής εταιρείας, υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Zhongneng, αναμένεται να παράγει 60 hp, με τιμή κοντά στα άλλα δύο μοντέλα της Morini, που στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 7.690 ευρώ (Seiemezzo) και από τα 7.890 ευρώ (X-Cape).

Moto Morini cruiser

Το στιλ της μοτοσυκλέτας στις πατέντες θυμίζει (πολύ!) το Honda Rebel, ιδίως στο πλαίσιο που είναι ίδιο, αλλά και στις υπόλοιπες γραμμές της, στο ρεζερβουάρ, τη σέλα, τη μάσκα, τις φυσούνες, το πίσω μέρος… περίεργο γεγονός, καθώς η Moto Morini μας έχει συνηθίσει σε πολύ πιο μοναδικά, ιδιαίτερα και τολμηρά σχέδια στις μοτοσυκλέτες της.

Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, ενώ εντύπωση προκαλεί το τεράστιο ψυγείο μπροστά με το ακόμα πιο μεγάλο κάλυμμα που κατεβαίνει μέχρι κάτω! Η εξάτμιση βγαίνει χαμηλά, με ένα μακρύ και ίσιο τελικό, το τιμόνι διαθέτει μικρά καθρεπτάκια στα άκρα του, και το όργανο που δείχνει να έχει ανάμικτες αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις είναι στρογγυλό.

Για την ώρα η Moto Morini έχει δώσει τον κωδικό P16 στο cruiser project της, ενώ δεν θα ήταν απίθανο να το δούμε στην παραγωγή ως Excalibur ή ως New York, δυο ονόματα παλαιότερων cruiser μοντέλων της εταιρείας.

Ετικέτες