MOTO-Αιμοδοσία: Μια ουσιαστική κίνηση αλληλεγγύης

Κάναμε την πρώτη βόλτα να αξίζει
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/5/2020

Μπορεί τα μέτρα περιορισμού της κίνησης να άρθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, αλλά εμείς δώσαμε την ευκαιρία για την πρώτη μοτοσυκλετιστική βόλτα και μάλιστα για καλό σκοπό! Το Σάββατο 2 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο "Σοφία Μπεφόν" στον Φλοίσβο, διοργανώσαμε μαζί με την Motorcycle Events και με την αρωγή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, την πρώτη ΜΟΤΟ-Αιμοδοσία της φετινής χρονιάς. Την όλη διαδικασία σε ιατρικό επίπεδο, την ανέλαβε το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία".

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες, οι δηλώσεις συμμετοχής του μοτοσυκλετιστικού κοινού ήταν πραγματικά συγκινητικές, ειδικά στην δυγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, όπου λόγω της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων, αλλά και του φόβου των ίδιων των αιμοδοτών, η προσφορά σε αίμα έχει φτάσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα.

Επειδή καλώς ή κακώς ανήκουμε σε μια ομάδα ανθρώπων που είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στους κινδύνους κι επειδή ακριβώς γι' αυτό όλοι οι μοτοσυκλετιστές είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι έχει να κάνει με αντίστοιχες προσφορές, αποφασίσαμε μαζί με την εταιρεία Motorcycle Events και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, να συνδιοργανώσουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. Πέρα όλων των άλλων, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με την μοτοσυκλέτα και τους μοτοσυκλετιστές, γεγονός καθόλου τυχαίο μιας και ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, αλλά και πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχοι (όπως ο κ. Γιάννης Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Υγείας) είναι και οι ίδιοι φανατικοί μοτοσυκλετιστές!

Η όλη διαδικασία κύλησε πραγματικά άψογα, σε έναν ιδανικό χώρο με ήσυχο περιβάλλον, που επέτρεπε να διατηρήσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις και με μια άρτια οργάνωση και ροή, έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή ταλαιπωρία για τους πάνω από 60 αιμοδότες που μας τίμησαν με την προσφορά τους. Το ιατρικό προσωπικό του "Αγία Σοφία" με την πολυετή εμπειρία του, έκανε τις αιμοληψίες ταχύτατα και άρτια, ενώ όπως τονίστηκε από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, αντίστοιχα εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου, καθώς μετά το πέρας της διαδικασίας τόνιζαν εντυπωσιασμένοι πως είχαν πολύ καιρό να δουν ένα τόσο νεανικό κοινό, ευγενές και απόλυτα συνεργάσιμο στην όλη διαδικασία! Ήταν μάλιστα ικανοποιημένοι σε τέτοιο επίπεδο, που σχεδόν… απαίτησαν να επαναλάβουμε τέτοιες κινήσεις, κάτι άλλωστε που ήταν και η γενικότερη παρότρυνση όλων όσων ήρθαν για να προσφέρουν τα 10 πιο πολύτιμα λεπτά από το χρόνο τους.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η μέρα κύλησε με μια συνεχόμενη και σταθερή ροή προσέλευσης, ενώ μας τίμησε με την παρουσία του σχεδόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Παλαιού Φαλήρου, με τον ίδιο τον Δήμαρχο να είναι παρών στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.

Στο τέλος, όσοι ολοκλήρωναν την αιμοδοσία και αφού περίμεναν παρέα μας ένα μικρό διάστημα (όπως προβλέπεται) πριν ανέβουν να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες τους, έπαιρναν ως αναμνηστικό από μία μπαντάνα του ΜΟΤΟ και αυτοκόλλητα του περιοδικού, μια ελάχιστη προσφορά από μέρους μας, για όλο τον κόσμο που ήρθε να δώσει αίμα. Πέρα όμως από τον συμβολικό χαρακτήρα, όπως μας είπε και το ιατρικό προσωπικό, αποτέλεσε και μια πρώτης τάξεως παροχή, καθώς πέρα από όλα τ' άλλα η μπαντάνα του ΜΟΤΟ παρέχει και μια ικανοποιητική προστασία ως υποκατάστατο της ιατρικής μάσκας.

Από μεριάς μας, το μεγαλύτερο και πιο βροντερό ευχαριστώ, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε σε όλους και όλες που ήρθαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μακάρι να αποτελέσουν παράδειγμα για ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας , για να συνειδητοποιήσουν ότι δέκα λεπτά από τη δική τους ζωή, μπορούν στην κυριολεξία να αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή ενός άλλου. Ευχαριστούμε!

Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ

Εξαιρετικά χαμηλά το όριο με τον νέο ΚΟΚ
Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ
Από το

motomag

12/12/2025

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα όρια πλέον με τον νέο ΚΟΚ και με τον σχολαστικό έλεγχο που γίνεται τώρα στην αρχή -με την εμπειρία να μας λέει πως μετά από κάθε αλλαγή έτσι κάνουν για λίγο καιρό- περισσότερες ειδήσεις θα έρχονται για επώνυμους που οδηγούν δίκυκλα.

Αυτή τη φορά ήταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που ξημερώματα σήμερα της έγινε έλεγχος σε μπλόκο της Σταδίου και στην μέτρηση φάνηκε 0,15mg/l ποσότητα αλκοόλ. Στην επανάληψη λίγη ώρα αργότερα το όργανο μέτρησης έδειξε 0,10mg/l που είναι ακριβώς το όριο στα δίκυκλα, ισοδυναμώντας με ένα μικρό ποτήρι μπύρας και για αυτό της αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για 60 ημέρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 350 Ευρώ και ακινητοποίηση της Vespa.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά ο νέος ΚΟΚ καθιστά μηδενική την ανοχή στο αλκοόλ για τις μοτοσυκλέτες.

Ένα μέτρο ιδιαίτερα αυστηρό.