MOTO-Αιμοδοσία: Μια ουσιαστική κίνηση αλληλεγγύης

Κάναμε την πρώτη βόλτα να αξίζει
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/5/2020

Μπορεί τα μέτρα περιορισμού της κίνησης να άρθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, αλλά εμείς δώσαμε την ευκαιρία για την πρώτη μοτοσυκλετιστική βόλτα και μάλιστα για καλό σκοπό! Το Σάββατο 2 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο "Σοφία Μπεφόν" στον Φλοίσβο, διοργανώσαμε μαζί με την Motorcycle Events και με την αρωγή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, την πρώτη ΜΟΤΟ-Αιμοδοσία της φετινής χρονιάς. Την όλη διαδικασία σε ιατρικό επίπεδο, την ανέλαβε το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία".

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες, οι δηλώσεις συμμετοχής του μοτοσυκλετιστικού κοινού ήταν πραγματικά συγκινητικές, ειδικά στην δυγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, όπου λόγω της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων, αλλά και του φόβου των ίδιων των αιμοδοτών, η προσφορά σε αίμα έχει φτάσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα.

Επειδή καλώς ή κακώς ανήκουμε σε μια ομάδα ανθρώπων που είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στους κινδύνους κι επειδή ακριβώς γι' αυτό όλοι οι μοτοσυκλετιστές είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι έχει να κάνει με αντίστοιχες προσφορές, αποφασίσαμε μαζί με την εταιρεία Motorcycle Events και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, να συνδιοργανώσουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. Πέρα όλων των άλλων, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με την μοτοσυκλέτα και τους μοτοσυκλετιστές, γεγονός καθόλου τυχαίο μιας και ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, αλλά και πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχοι (όπως ο κ. Γιάννης Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Υγείας) είναι και οι ίδιοι φανατικοί μοτοσυκλετιστές!

Η όλη διαδικασία κύλησε πραγματικά άψογα, σε έναν ιδανικό χώρο με ήσυχο περιβάλλον, που επέτρεπε να διατηρήσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις και με μια άρτια οργάνωση και ροή, έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή ταλαιπωρία για τους πάνω από 60 αιμοδότες που μας τίμησαν με την προσφορά τους. Το ιατρικό προσωπικό του "Αγία Σοφία" με την πολυετή εμπειρία του, έκανε τις αιμοληψίες ταχύτατα και άρτια, ενώ όπως τονίστηκε από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, αντίστοιχα εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου, καθώς μετά το πέρας της διαδικασίας τόνιζαν εντυπωσιασμένοι πως είχαν πολύ καιρό να δουν ένα τόσο νεανικό κοινό, ευγενές και απόλυτα συνεργάσιμο στην όλη διαδικασία! Ήταν μάλιστα ικανοποιημένοι σε τέτοιο επίπεδο, που σχεδόν… απαίτησαν να επαναλάβουμε τέτοιες κινήσεις, κάτι άλλωστε που ήταν και η γενικότερη παρότρυνση όλων όσων ήρθαν για να προσφέρουν τα 10 πιο πολύτιμα λεπτά από το χρόνο τους.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η μέρα κύλησε με μια συνεχόμενη και σταθερή ροή προσέλευσης, ενώ μας τίμησε με την παρουσία του σχεδόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Παλαιού Φαλήρου, με τον ίδιο τον Δήμαρχο να είναι παρών στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.

Στο τέλος, όσοι ολοκλήρωναν την αιμοδοσία και αφού περίμεναν παρέα μας ένα μικρό διάστημα (όπως προβλέπεται) πριν ανέβουν να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες τους, έπαιρναν ως αναμνηστικό από μία μπαντάνα του ΜΟΤΟ και αυτοκόλλητα του περιοδικού, μια ελάχιστη προσφορά από μέρους μας, για όλο τον κόσμο που ήρθε να δώσει αίμα. Πέρα όμως από τον συμβολικό χαρακτήρα, όπως μας είπε και το ιατρικό προσωπικό, αποτέλεσε και μια πρώτης τάξεως παροχή, καθώς πέρα από όλα τ' άλλα η μπαντάνα του ΜΟΤΟ παρέχει και μια ικανοποιητική προστασία ως υποκατάστατο της ιατρικής μάσκας.

Από μεριάς μας, το μεγαλύτερο και πιο βροντερό ευχαριστώ, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε σε όλους και όλες που ήρθαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μακάρι να αποτελέσουν παράδειγμα για ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας , για να συνειδητοποιήσουν ότι δέκα λεπτά από τη δική τους ζωή, μπορούν στην κυριολεξία να αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή ενός άλλου. Ευχαριστούμε!

Η Auto Motor House στη Νάξο - Εγκαίνια για το κατάστημα που δίνει λύση στις Κυκλάδες

Στις 25-26 Απριλίου - Με test rides και αποκάλυψη special μοντέλου
Auto Motor House Νάξος 2026 κατάστημα
Από το

motomag

24/4/2026

Τα σημαντικότερα εγκαίνια φέτος για τους δύο τροχούς στις Κυκλάδες θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 25-26 Απριλίου στη Νάξο με τον Auto Motor House να έχει πλέον παρουσία και εκεί.

Από τις λίγες φορές που τα εγκαίνια ενός καταστήματος αποτελούν ευχάριστη είδηση για μια γεωγραφική περιοχή σημαντικά μεγαλύτερη από την ίδια τη Νάξο, εκεί που η Auto Motor House θα εγκαινιάσει και επίσημα το νέο της κατάστημα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Λέμε ότι αποτελεί είδηση γιατί το κατάστημα της Auto Motor House θα αποτελέσει την αξιόπιστη λύση για εύρεση ανταλλακτικών για μοτοσυκλέτα αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες δικύκλου όχι μόνο για τη Νάξο αλλά και για τα γύρω νησιά, τα συνεργεία των οποίων μέχρι σήμερα δεν έχουν την εξυπηρέτηση που απαιτείται. 

Μέσα από την παρουσία στο νησί, η εταιρεία φιλοδοξεί να προσφέρει παράλληλα στο δίτροχο κοινό της Νάξου και των γύρω νησιών σύγχρονες λύσεις μετακίνησης και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πώλησης και υποστήριξης ενώ έχει αναλάβει την επίσημη αντιπροσώπευση και διάθεση στη Νάξο των CFMOTO, Royal Enfield και Letbe.

Στο διήμερο που θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, οι επισκέπτες του καταστήματος θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε test rides με επιλεγμένα μοντέλα των CFMOTO και Royal Enfield, αλλά και να δουν από κοντά μοντέλα και των Moto Morini, Italjet, Malaguti, Polaris και Letbe, ενώ θα αποκαλυφθεί και ένα σπέσιαλ μοντέλο.

Η Auto Motor House συστεγάζεται με την I’M Inter Motors, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Το κατάστημα της Auto Motor House στην Νάξο θα το βρείτε στην Οδό Χώρας Εγγαρών (Γρόττα, Τ.Κ. 84300). Τηλέφωνο: 211 775800 (εσωτερικό 355).