Moto Guzzi Experience 2023 - 12 οργανωμένα ταξίδια με μοτοσυκλέτα

Από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο, με V85 TT, V100 Mandello και V7 Stone
Moto Guzzi experience 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Τα οργανωμένα ταξίδια που περιλαμβάνονται κάτω από την ομπρέλα του Moto Guzzi Experience 2023 απευθύνονται σε αναβάτες όλων των επιπέδων, και ανάλογα την εκδήλωση έχουν ασφάλτινο ή χωμάτινο προσανατολισμό.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος είτε με μοτοσυκλέτα της οργάνωσης (V85 TT για τα χωμάτινα ταξίδια και V7 Stone & V100 Mandello για τα ασφάλτινα), είτε να φέρουν τη δική τους Moto Guzzi μοτοσυκλέτα.

Η πρώτη παρουσίαση του Moto Guzzi Experience 2023 έγινε στο σαλόνι MBE-Motor Bike Expo της Βερόνα στις 27-29 Ιανουαρίου 2023, με τον Dj Ringo και τους γνωστούς customizer αδελφούς Gianfranco και Vittoriano Guareschi, που “ανακατεύονται” και στις off-road αγωνιστικές αναζητήσεις των Moto Guzzi & Aprilia.

Η φετινή χρονιά είναι η 5η χρονιά της διοργάνωσης, με το ντεμπούτο της να έχει γίνει το 2017.

Moto Guzzi Experience

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 3 σαββατοκύριακα στην Ιταλία: 28-30 Απριλίου οι “Κρυμένες κοιλάδες”, στους λόφους της Piacenza, στην περιοχή της Emilia-Romagna με το V7 Stone. Στις 12-14 Μαίου έχουμε την εκδήλωση “Σκόνη και άστρα”, σε άσφαλτο και χώμα, στα Απένινα της Λιγυρίας με το V85 TT, με μια διανυκτέρευση κάτω απ’ τα άστρα. Περνάμε στο “Οδηγήστε και κάντε ιστιοπλοΐα” event, ένα σαββατοκύριακο μοιρασμένο σε άσφαλτο και θάλασσα, με το Moto Guzzi V7 Stone, και ιστιοπλοΐα στην Cinque Terre.

Το Touring πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ταξίδια. Ξεκινά στις 9-16 Απριλίου με το tour Σικελίας καβάλα στο Moto Guzzi V100 Mandello, ενώ υπάρχουν δυο ταξίδια στην Τοσκάνη, στις 22-25 Απριλίου και στις 28 Απριλίου-1 Μαίου με το V85 TT. Μια εβδομάδα στα Βαλκάνια (27 Μαΐου με 4 Ιουνίου) με το V100 Mandello, στις Δαλματικές ακτές και τον κόλπο του Kotor, μέχρι την καρδιά των Βαλκανίων, το πάρκο Durmitor και επιστροφή από την Τριέστη.

Μετά το καλοκαίρι, τα ταξίδι επιστρέφουν: 1.200 χλμ. Διασχίζοντας την Belpaese της Ιταλίας, στις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου με το V100 Mandello, και κατόπιν στην Τυνησία σε δυο διαφορετικές ημερομηνίες (21-30 Οκτωβρίου και 4-13 Νοεμβρίου) με το V85 TT, σε μια ολοκληρωμένη tour της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της ερήμου Chott El Jerid. Στις 2-10 Δεκεμβρίου ταξιδεύουμε στην Ανδαλουσία της Ισπανίας με το V100 Mandello, και στις 26 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 10 Ιανουαρίου 2024 εξερευνούμε το Μαρόκο, καβάλα στο V85 TT.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε σμμετοχή δείτε ΕΔΩ.

Τελωνειακοί έκαναν φύλλο και φτερό συμμετέχοντες εντουροβόλτας στην Θάσο

Σε μία κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση με πάνω από 400 συμμετοχές
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Η ομάδα Enduro Squad Thassos πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο μία διήμερη εντουροβόλτα που δυστυχώς έκλεισε με ένα απρόσμενο γεγονός που δεν αφορούσε την διοργάνωση.

Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη εκδήλωση της ομάδας, που εκκινούσε από την παραλία Αγίου Αντωνίου και περνούσε από επιβλητικά παλιά λατομεία και ιστορικά μεταλλεία της Θάσου. Οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι από τα φυσικά τοπία, τα μονοπάτια τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα αλλά και από το υψηλό επίπεδο οργάνωσης.

3

Βέβαια, αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν ήταν τα τρία συνεργία της τελωνειακής υπηρεσίας που περίμεναν τους συμμετέχοντες στην έξοδο της Κεραμωτής και έκαναν φύλλο και φτερό κυριολεκτικά για να βρουν έστω και την παραμικρή παρατυπία, με αποτέλεσμα να κόψουν πολλά και ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα σε ορισμένους αναβάτες.

Ο λόγος που έπεσαν βροχή τα πρόστιμα ήταν η μεταφορά των μοτοσυκλετών που έγινε σε αγροτικά και επαγγελματικά οχήματα, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις για την έλλειψη των εγγράφων των μοτοσυκλετών αλλά και των εγγράφων εισαγωγής, αφού αρκετοί συμμετέχοντες ήρθαν από άλλες χώρες για να λάβουν μέρος.

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να έχει γίνει καταγγελία για να βρεθούν εκεί όχι ένα, αλλά τρία κλιμάκια για έρευνες και προσωπικά θα ήθελα να δω τις υπηρεσίες αυτές (η Τελωνειακή Υπηρεσία υπάγεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να είναι το ίδιο σχολαστικές με τα δημόσια πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη (βλέπε ΟΠΕΚΕΠΕ) και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Για να προλάβουμε όσους πουν το συνηθισμένο "ας πρόσεχαν, να ήταν νόμιμοι κτλ" το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό και οι έλεγχοι αυτοί απλά είναι σπάνιοι, ακόμη και στην βασική Εθνική Οδό της χώρας που η παρουσία των Αρχών είναι καθημερινή όλο το χρόνο. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που το γράμμα του νόμου είναι πολύ κοντά στην υπερβολή και λιγότερο στην πραγματικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η διήθηση των μοτοσυκλετών που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να προβλέπεται από τον ΚΟΚ όχι όμως με τον τρόπο που εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χώρα καθημερινά στην ζωή όλων των πολιτών. Δεν διώκεται καθημερινά η πρακτική αυτή και όπως έχουμε εξηγήσει με σχετική αρθρογραφία, είναι από τις περιπτώσεις που λέμε πως ο νόμος είναι λάθος.
Το να μην μπορείς να μεταφέρεις την δική σου μοτοσυκλέτα με το δικό σου όχημα οπουδήποτε θέλεις, είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εξαντλήθηκαν τα περιθώρια από τις Αρχές, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ιδιώτες που κάνουν το χόμπι τους με τις μοτοσυκλέτες τους.

2

Είναι απίστευτο το γεγονός πως βλέπουμε μία τέτοια αντιμετώπιση σε μία εκδήλωση που η συμμετοχή είναι δωρεάν, η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για μειωμένες τιμές σε ακτοπλοϊκά και διαμονή και με πάνω από 400 συμμετέχοντες που έδωσαν εμπορικά – και όχι μόνο - μία πνοή στην τοπική κοινωνία σε μία περίοδο εκτός της κύριας σεζόν.