Moto Guzzi Experience 2023 - 12 οργανωμένα ταξίδια με μοτοσυκλέτα

Από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο, με V85 TT, V100 Mandello και V7 Stone
Moto Guzzi experience 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Τα οργανωμένα ταξίδια που περιλαμβάνονται κάτω από την ομπρέλα του Moto Guzzi Experience 2023 απευθύνονται σε αναβάτες όλων των επιπέδων, και ανάλογα την εκδήλωση έχουν ασφάλτινο ή χωμάτινο προσανατολισμό.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος είτε με μοτοσυκλέτα της οργάνωσης (V85 TT για τα χωμάτινα ταξίδια και V7 Stone & V100 Mandello για τα ασφάλτινα), είτε να φέρουν τη δική τους Moto Guzzi μοτοσυκλέτα.

Η πρώτη παρουσίαση του Moto Guzzi Experience 2023 έγινε στο σαλόνι MBE-Motor Bike Expo της Βερόνα στις 27-29 Ιανουαρίου 2023, με τον Dj Ringo και τους γνωστούς customizer αδελφούς Gianfranco και Vittoriano Guareschi, που “ανακατεύονται” και στις off-road αγωνιστικές αναζητήσεις των Moto Guzzi & Aprilia.

Η φετινή χρονιά είναι η 5η χρονιά της διοργάνωσης, με το ντεμπούτο της να έχει γίνει το 2017.

Moto Guzzi Experience

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 3 σαββατοκύριακα στην Ιταλία: 28-30 Απριλίου οι “Κρυμένες κοιλάδες”, στους λόφους της Piacenza, στην περιοχή της Emilia-Romagna με το V7 Stone. Στις 12-14 Μαίου έχουμε την εκδήλωση “Σκόνη και άστρα”, σε άσφαλτο και χώμα, στα Απένινα της Λιγυρίας με το V85 TT, με μια διανυκτέρευση κάτω απ’ τα άστρα. Περνάμε στο “Οδηγήστε και κάντε ιστιοπλοΐα” event, ένα σαββατοκύριακο μοιρασμένο σε άσφαλτο και θάλασσα, με το Moto Guzzi V7 Stone, και ιστιοπλοΐα στην Cinque Terre.

Το Touring πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ταξίδια. Ξεκινά στις 9-16 Απριλίου με το tour Σικελίας καβάλα στο Moto Guzzi V100 Mandello, ενώ υπάρχουν δυο ταξίδια στην Τοσκάνη, στις 22-25 Απριλίου και στις 28 Απριλίου-1 Μαίου με το V85 TT. Μια εβδομάδα στα Βαλκάνια (27 Μαΐου με 4 Ιουνίου) με το V100 Mandello, στις Δαλματικές ακτές και τον κόλπο του Kotor, μέχρι την καρδιά των Βαλκανίων, το πάρκο Durmitor και επιστροφή από την Τριέστη.

Μετά το καλοκαίρι, τα ταξίδι επιστρέφουν: 1.200 χλμ. Διασχίζοντας την Belpaese της Ιταλίας, στις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου με το V100 Mandello, και κατόπιν στην Τυνησία σε δυο διαφορετικές ημερομηνίες (21-30 Οκτωβρίου και 4-13 Νοεμβρίου) με το V85 TT, σε μια ολοκληρωμένη tour της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της ερήμου Chott El Jerid. Στις 2-10 Δεκεμβρίου ταξιδεύουμε στην Ανδαλουσία της Ισπανίας με το V100 Mandello, και στις 26 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 10 Ιανουαρίου 2024 εξερευνούμε το Μαρόκο, καβάλα στο V85 TT.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε σμμετοχή δείτε ΕΔΩ.

Μοτοσυκλετιστική συγκέντρωση στο Λονδίνο για το βρετανικό ζευγάρι που βρίσκεται φυλακισμένο στο Ιράν

Ως μέτρο άσκησης πίεσης στη βρετανική κυβέρνηση
foreman
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/5/2026

Μοτοσυκλετιστές καλούνται σε συγκέντρωση σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους Βρετανούς υπηκόους Lindsay και Craig Foreman, οι οποίοι εκτίουν επί του παρόντος ποινή δέκα ετών σε μία από τις πιο διαβόητες φυλακές του Ιράν με την κατηγορία της κατασκοπείας. 

Σας είχαμε ενημερώσει για το ζευγάρι από το Sussex που συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2025, ενώ διέσχιζαν το Ιράν στο πλαίσιο του παγκόσμιου ταξιδιού τους και κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία με ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Το ζευγάρι μάλιστα βρίσκεται στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, που έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

foreman

Για τον λόγο αυτόν μοτοσυκλετιστές καλούνται να συγκεντρωθούν στο Λονδίνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το ζευγάρι. Η δράση έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου, σηματοδοτώντας τα 500 ημέρες κράτησης στη χώρα. Οι διοργανωτές θα παραδώσουν στην κυβέρνηση και τις 67.000 υπογραφές που έχουν μαζευτεί (μέχρι στιγμής) και ζητούν την ανάληψη πιο δυναμικών ενεργειών για την απελευθέρωση του ζευγαριού.

Ο Craig Foreman μίλησε στο MCN μέσω τηλεφώνου και δήλωσε: “Ο Joe (γιος του ζευγαριού) και εγώ σκεφτήκαμε την ιδέα να ενώσουμε την κοινότητα των μοτοσυκλετιστών. Θέλουμε [η κυβέρνηση] να συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ακόμα εδώ. Ζούμε αυτή τη ζωή, φυλακισμένοι για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Υπάρχουν φίλοι και συγγενείς που μας στηρίζουν και η κυβέρνηση ξέρει ότι είμαστε αθώοι, αλλά έχω την αίσθηση ότι επιλέγουν να μην αναλάβουν δράση. Πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν κάτι. Δεν πρόκειται μόνο για μένα και τη Lindsay. Μόνο στο κτίριό μου υπάρχουν 150 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 18 ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς. Υπάρχει μια πολύ ευρύτερη εικόνα εδώ."

Η οικογένεια ελπίζει να δει 100 ή περισσότερες μοτοσυκλέτες να συμμετέχουν εκείνη την ημέρα και οι αναβάτες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ. Η συγκέντρωση θα γίνει στο φημισμένο Ace Cafe του Λονδίνου, θα περάσει από την Ιρανική Πρεσβεία, στη συνέχεια από το Hyde Park Corner και θα καταλήξει στο Westminster πριν από τη συνάντηση με την κυβέρνηση.

Η εκστρατεία διοργανώνει επίσης μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 14.700 λίρες.

 

Ετικέτες