Moto Guzzi Open House 2023 – Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής

35.000 Guzzisti από όλο τον κόσμο και με φιλανθρωπική χροιά
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/9/2023

Η τετραήμερη γιορτή των απανταχού “Guzzisti”, που διεξήχθη από τις 7-10 Σεπτεμβρίου, στην βάση της Moto Guzzi, στο Mandello del Lario, στις όχθες της λίμνης Como, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής, με 35.000 επισκέπτες, συγκεντρώνοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από τις Η.Π.Α. μέχρι και την Αυστραλία, με το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας να εντοπίζεται – όπως είναι λογικό – το Σαββατοκύριακο.

Από την Πέμπτη 7/9, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πλήρως ανακαινισμένο μουσείο, όπου έχουν προστεθεί νέα αναμνηστικά και ανακατασκευασμένες μοτοσυκλέτες, σε σχέση με πέρυσι, μεγαλώνοντας την συλλογή. Παράλληλα, όσοι επιθυμούσαν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της Moto Guzzi, μέσω των test ride που είχε διοργανώσει η ιταλική εταιρεία.

2

Οι λάτρεις του Αετού, μπόρεσαν να δουν από κοντά ένα μέρος από την μεγάλη ιστορία της Moto Guzzi, με μία ξενάγηση μέσα στο εργοστάσιο. Εκεί, πέρασαν από τις γραμμές παραγωγής, φτάνοντας στο πιο ιστορικό κομμάτι του εργοστασίου, την αεροσήραγγα, την πρώτη που χρησιμοποιήθηκε ποτέ για την κατασκευή μοτοσυκλετών, πίσω στην δεκαετία του ’50. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας βοήθησε τόσο στην δημιουργία του θρυλικού οχτακύλινδρου των 500 κυβικών, αλλά και στην κατάκτηση 14 τίτλων (8 Αναβατών και 6 Κατασκευαστή) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP.

Χάρη στην συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Virgin, στην σκηνή του Moto Guzzi Village, βρέθηκαν καλεσμένοι που εξιστόρησαν τις αγωνιστικές και ταξιδιωτικές τους περιπέτειες, με παρουσιαστή τον DJ Ringo.

3

Συνολικά 1.000 test ride ξεκίνησαν από το “χωριό”, με τον στόλο των διαθέσιμων μοτοσυκλετών να περιλαμβάνει τα V7, V9, το V85TT και φυσικά το V100 Mandello, το οποίο παρουσιάστηκε το 2023 και αποτελεί την πιο σύγχρονη μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi στα 100 χρόνια ιστορίας της. Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της νέας έκδοσης V7 Stone Corsa με bikini φαίρινγκ.

5

Εξέχουσα θέση στην εκδήλωση, είχε το V7, με την αγωνιστική του έκδοση για την συμμετοχή στο Moto Guzzi Fast Endurance, ενός θεσμού που για τέταρτη χρονιά δίνει σε όλους την ευκαιρία να μπουν στην πίστα και να γευτούν τον ανταγωνισμό, συνδυάζοντας το με την διασκέδαση. Μαζί με αυτό, βρέθηκαν και τα δημιουργήματα δύο από των πιο αναγνωρισμένων και διάσημων βελτιωτών της Moto Guzzi, του Filippo Barbacane και της Guareschi Moto.

7

Παρουσία δήλωσε και η Moto Guzzi Experience, το τμήμα του Ιταλού κατασκευαστή που διοργανώνει εκδρομές με μοτοσυκλέτες με το έμβλημα του Αετού σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε το V7 Stone 75οOro Olimpico, μία ειδική έκδοση για τον εορτασμό της επιτυχίας των Canottieri Moto Guzzi di Mandello ( η κωπηλατική ομάδα της Moto Guzzi) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 1948. Η μοτοσυκλέτα αυτή θα δημοπρατηθεί με τα έσοδα να πηγαίνουν στους Canottieri Moto Guzzi, για την συνέχιση της ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων κωπηλασίας για νέους και ενήλικες με αναπηρία.

910

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.