Moto Guzzi Open House 2023 – Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής

35.000 Guzzisti από όλο τον κόσμο και με φιλανθρωπική χροιά
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/9/2023

Η τετραήμερη γιορτή των απανταχού “Guzzisti”, που διεξήχθη από τις 7-10 Σεπτεμβρίου, στην βάση της Moto Guzzi, στο Mandello del Lario, στις όχθες της λίμνης Como, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής, με 35.000 επισκέπτες, συγκεντρώνοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από τις Η.Π.Α. μέχρι και την Αυστραλία, με το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας να εντοπίζεται – όπως είναι λογικό – το Σαββατοκύριακο.

Από την Πέμπτη 7/9, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πλήρως ανακαινισμένο μουσείο, όπου έχουν προστεθεί νέα αναμνηστικά και ανακατασκευασμένες μοτοσυκλέτες, σε σχέση με πέρυσι, μεγαλώνοντας την συλλογή. Παράλληλα, όσοι επιθυμούσαν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της Moto Guzzi, μέσω των test ride που είχε διοργανώσει η ιταλική εταιρεία.

2

Οι λάτρεις του Αετού, μπόρεσαν να δουν από κοντά ένα μέρος από την μεγάλη ιστορία της Moto Guzzi, με μία ξενάγηση μέσα στο εργοστάσιο. Εκεί, πέρασαν από τις γραμμές παραγωγής, φτάνοντας στο πιο ιστορικό κομμάτι του εργοστασίου, την αεροσήραγγα, την πρώτη που χρησιμοποιήθηκε ποτέ για την κατασκευή μοτοσυκλετών, πίσω στην δεκαετία του ’50. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας βοήθησε τόσο στην δημιουργία του θρυλικού οχτακύλινδρου των 500 κυβικών, αλλά και στην κατάκτηση 14 τίτλων (8 Αναβατών και 6 Κατασκευαστή) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP.

Χάρη στην συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Virgin, στην σκηνή του Moto Guzzi Village, βρέθηκαν καλεσμένοι που εξιστόρησαν τις αγωνιστικές και ταξιδιωτικές τους περιπέτειες, με παρουσιαστή τον DJ Ringo.

3

Συνολικά 1.000 test ride ξεκίνησαν από το “χωριό”, με τον στόλο των διαθέσιμων μοτοσυκλετών να περιλαμβάνει τα V7, V9, το V85TT και φυσικά το V100 Mandello, το οποίο παρουσιάστηκε το 2023 και αποτελεί την πιο σύγχρονη μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi στα 100 χρόνια ιστορίας της. Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της νέας έκδοσης V7 Stone Corsa με bikini φαίρινγκ.

5

Εξέχουσα θέση στην εκδήλωση, είχε το V7, με την αγωνιστική του έκδοση για την συμμετοχή στο Moto Guzzi Fast Endurance, ενός θεσμού που για τέταρτη χρονιά δίνει σε όλους την ευκαιρία να μπουν στην πίστα και να γευτούν τον ανταγωνισμό, συνδυάζοντας το με την διασκέδαση. Μαζί με αυτό, βρέθηκαν και τα δημιουργήματα δύο από των πιο αναγνωρισμένων και διάσημων βελτιωτών της Moto Guzzi, του Filippo Barbacane και της Guareschi Moto.

7

Παρουσία δήλωσε και η Moto Guzzi Experience, το τμήμα του Ιταλού κατασκευαστή που διοργανώνει εκδρομές με μοτοσυκλέτες με το έμβλημα του Αετού σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε το V7 Stone 75οOro Olimpico, μία ειδική έκδοση για τον εορτασμό της επιτυχίας των Canottieri Moto Guzzi di Mandello ( η κωπηλατική ομάδα της Moto Guzzi) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 1948. Η μοτοσυκλέτα αυτή θα δημοπρατηθεί με τα έσοδα να πηγαίνουν στους Canottieri Moto Guzzi, για την συνέχιση της ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων κωπηλασίας για νέους και ενήλικες με αναπηρία.

910

 

Κηφισός - Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας για ακινητοποιημένα οχήματα

Μια ακόμη προσπάθεια για περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο "ποτάμι", κυρίως τις ώρες αιχμής
Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας 02/10, στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, και ανακοίνωσε δύο νέες παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, επιθεώρησε το ένα εκ των δύο σημείων -στη Γέφυρα Βρυούλων πριν από την έξοδο της Αχαρνών, στο ύψος του ΚΤΕΛ το άλλο- όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα. Παράλληλα, μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, θα περιπολούν και στα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό. Στόχος είναι να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν, μικρότεροι χρόνοι απόκρισης για αποσυμφόρηση και αποφυγή ταλαιπωρίας, και να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα καλύτερης οδηγικής συμπεριφοράς, άμεσα συνυφασμένη με την βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών, εν γένει όλων των πολιτών.

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε: "Ο Κηφισός είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες. Όλοι μας έχουμε έρθει καθημερινά αντιμέτωποι με κίνηση, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί τη βασική οδό αρτηρίας στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής."

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βλαβών ή συγκρούσεων. Πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για ώρες να υπάρχει τεράστια ανάσχεση κυκλοφορίας. Από σήμερα, αφού συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Τροχαίας, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο παρεμβάσεις. Να εγκαταστήσουμε σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό -ένα στη Γέφυρα και ένα πιο κάτω στο σταθμό των ΚΤΕΛ- γερανοφόρα οχήματα, έτσι ώστε να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου εξαιτίας μηχανικής βλάβης και να το απομακρύνουν στην άκρη του δρόμου. Ταυτόχρονα, μοτοσικλέτες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, να ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό." 

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις μας στον Κηφισό φιλοδοξούμε να έχουμε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ακινητοποιήσεις οχημάτων, και να αποφεύγουμε ανασχέσεις και μεγάλες καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται. Οι ενέργειες αυτές στον Κηφισό έρχονται σε συνέχεια ενός σχεδίου που εκπονήθηκε και σταδιακά υλοποιείται γύρω από τις τροχαίες παραβάσεις: την αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, τα συνεχή αλκοτέστ, την επιτήρηση για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τους ελέγχους και τις επιδόσεις προστίμου για την ηχορύπανση. Όλα αυτά έχουν σκοπό να εμπεδώσουν μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς, να ενισχύσουν την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως να υπηρετήσουν και το στόχο της καλύτερης ποιότητας ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους".

Ετικέτες