Η Moto Petsas ως μέγας χορηγός του Scooter Rally Αντοχής που θα γίνει φέτος στη Φωκίδα μεταξύ 28-29 Μαΐου έστειλε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την εκδήλωση:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συνεργάτες,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τη χορηγία εκ μέρους της “Moto Petsas” - επίσημου συνεργάτη της Honda Motorcycles - του 6ου Scooter Rally Αντοχής που θα διεξαχθεί στις 28-29 Μαϊου 2022 στην περιοχή της Φωκίδας.
Το Scooter Rally Αντοχής είναι μια διοργάνωση για scooter και μοτοσυκλέτες, με τα χαρακτηριστικά: περιήγηση - παιχνίδι – αγώνας. Η εκδήλωση που γίνεται κάθε Μάιο δημιουργήθηκε με απώτερο στόχο:
• να ενώσει μοτοσυκλετιστικές παρέες
• να ενώσει μοτοσυκλετιστικά club και forum
• να ενώσει ανθρώπους με διαφορετική οδηγική εμπειρία
• να ενώσει αναβάτες διαφορετικών δικύκλων τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κυβικά
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η κάλυψη μιας μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης (300-350 χλμ) σε περίπου 8-10 ώρες οδηγώντας κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει κανενός είδους αγωνιστικός χαρακτήρας στην διοργάνωση αυτή και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε συμμετέχων.
Το Scooter Rally Αντοχής επιθυμεί να καθιερωθεί σαν ένα πανελλήνιο γεγονός που μπορεί να διεξαχθεί σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές αυτής της χώρας, να νιώσουν την φύση και να μυρίσουν τις ευωδιές των βουνών των κάμπων και της θάλασσας.
Η εκκίνηση θα δοθεί από την ταβέρνα «Ομφαλός» ( www.taverna-omfalos.gr ) στο 5ο χλμ.΅Εθνικής Οδού Δελφών-Αράχωβας στις 28 Μαϊου 2022 και ώρα 10:30 ενώ ο τερματισμός θα γίνει στις 29 Μαϊου 2022 στην Ιτέα Φωκίδας μπροστά στην καφετέρια Sofita επί της 28ης Οκτωβρίου 109 στην παραλία Ιτέας.
H Moto Petsas θα είναι παρούσα με τη Honda Motorcycles στην εκκίνηση και στον τερματισμό του rally με στατική παρουσία δικύκλων της Honda σε ειδικές τέντες όπου θα είναι δυνατή και διενέργεια test rides ενώ από τη Moto Petsas θα απονεμηθούν και δώρα στους νικητές αλλά και στο σύνολο των συμμετεχόντων στο rally.
TVS Motor Company – Η 4η μεγαλύτερη κατασκευάστρια του κόσμου έρχεται στην Ευρώπη
Ο ανελέητος ανταγωνισμός της ινδικής βιομηχανίας μοτοσυκλετών εξαπλώνεται και στις ευρωπαϊκές αγορές
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
13/2/2026
Η Ινδία μπορεί εδώ και μερικά χρόνια να περηφανεύεται πως έχει τη μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλετών της Γης, κλείνοντας το 2025 με 20.7 εκατομμύρια πωλήσεις και έχοντας προσπεράσει την Κίνα ήδη από το 2017. Πίσω από την επί μια δεκαετία πρώτη δύναμη της χώρας, Hero MotoCorp, και τη Honda που προσπαθεί να ανακτήσει τη χαμένη της πρωτιά, η TVS αναδείχθηκε ως τρίτη ισχυρότερη δύναμη στην Ινδία σημειώνοντας ρεκόρ το 2025 με αύξηση των πωλήσεών της κατά 14.2%.
Με ιστορία που ξεκινά το 1911 και περισσότερα από 100 χρόνια συνεχούς εξέλιξης, η TVS αποτελεί σήμερα έναν διεθνή όμιλο με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες και περισσότερα από 6.200 σημεία εξυπηρέτησης παγκοσμίως.
Η συνεργασία της με τη BMW Motorrad από το 2013 έχει ενισχύσει την εικόνα της και η πρόσφατη απόκτηση της Norton Motorcycles προσφέρει ένα ακόμη ισχυρό χαρτί στο πρεστίζ της, κάτι που εξερευνήσαμε σε βάθος μιλώντας με τον τεχνικό διευθυντή της, Brian Gillen.
Η συνέντευξή του, δημοσιευμένη στο τρέχον τεύχος Φεβρουαρίου 2026 (#675) του ΜΟΤΟ, επικεντρώνεται στη νέα εποχή της Norton που ενισχύεται από μια ακόμη σημαντική κίνηση της TVS, την απόκτηση της ιταλικής εταιρείας Engines Engineering με έδρα στη Bologna και πολυετή τεχνική εξειδίκευση στην εξέλιξη κινητήρων τόσο για μοτοσυκλέτες δρόμου, όσο και για αγωνιστικές.
Τον περασμένο Νοέμβρη συνδύασε την εντυπωσιακή της παρουσία στην έκθεση EICMA 2025 με μια πολύ σημαντική εξαγγελία, καθώς ανακοίνωσε επίσημα πως ξεκινά την ευρωπαϊκή της περιπέτεια.
Έκτοτε η TVS έχει ήδη ανακοινώσει αντιπροσωπείες σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ουκρανία, ενώ αναμένεται να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την ανάπτυξή της στη Γηραιά Ήπειρο.
Η αγορά της Ινδίας περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές δικύκλων του πλανήτη, με τις Bajaj, Hero, Royal Εnfield και TVS στη κορυφαία δεκάδα της σχετικής λίστας. Μοιραία, η εγχώρια μάχη μεταξύ τους για κυριαρχία είναι ανελέητη και διαρκώς κλιμακούμενη.
Στο παιχνίδι αυτό εμπλέκεται φυσικά και το πρεστίζ, ζήτημα με ιδιαίτερη αξία για τους Ινδούς κατασκευαστές που χρειάζονται το κύρος της ευρωπαϊκής τους παρουσίας ως εργαλείο προβολής στο κοινό της πατρίδας τους - ακόμη κι αν τα συγκεντρωτικά νούμερα των ευρωπαϊκών ταξινομήσεων μοτοσυκλετών μετά βίας αναλογούν στο 5% των αντίστοιχων ινδικών.
Σημαιοφόρος της γκάμας της TVS είναι η Apache RTX, η οποία ψηφίστηκε ως μοτοσυκλέτα της χρονιάς στην Ινδία
Οι Bajaj και Royal Enfield έχουν ήδη πατήσει πόδι επί ευρωπαϊκού εδάφους εδώ και χρόνια, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν αλλάξει ραγδαία το προφίλ τους. Η μεν Bajaj έχει πλέον την ΚΤΜ στην ιδιοκτησία της, γεγονός που ανεβάζει το στάτους της σε άλλο επίπεδο, ενώ και η Royal Enfield έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το 2025 και το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων που ξεπέρασαν για πρώτη φορά το εκατομμύριο.
Η Hero έχει επίσης ξεκινήσει δυναμικά την ευρωπαϊκή της περιπέτεια και μάλιστα γνωρίζουμε καλά πως βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι και στην Ελλάδα, ωστόσο δεν μπορούμε ακόμη να αποκαλύψουμε τον νέο της συνεργάτη καθώς δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές για να θεωρηθεί επίσημη η είδηση.
Η TVS είναι ο επόμενος παίκτης που καταφτάνει τώρα στην Ευρώπη, έχοντας πίσω της μια πολύ ισχυρή παραγωγική βάση. Διαθέτει πέντε εργοστάσια - τρία στην Ινδία (Hosur, Mysore και Nalagarh), ένα στην Ινδονησία (Karawang) και άλλο ένα στην Αγγλία (Solihull) – με συνολική ικανότητα παραγωγής της τάξης των 5,5 εκατομμυρίων δικύκλων και 240.000 τρικύκλων ετησίως, αλλά και εξαγωγές άνω των 1,35 εκατομμυρίων μονάδων ετησίως.
Το πρωτότυπο Tangent RR παρουσιάστηκε στην EICMA 2025 και μας προσφέρει μια ματιά στο κοντινό μέλλον της TVS
Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της επέκτασης, η TVS οπωσδήποτε ενδιαφέρεται και για την ελληνική αγορά, η οποία είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές που έκλεισαν το 2025 σε θετικό πρόσημο και βρίσκεται σε πορεία επιστροφής σε επίπεδα ταξινομήσεων προ κρίσης. Επιπλέον, έχοντας μια γκάμα μοντέλων κατά βάση μικρομεσαίου κυβισμού, η TVS κουμπώνει άριστα με τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς μας και χαρίζει στην Ελλάδα στρατηγική θέση στα πλάνα επέκτασης των Ινδών. Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο το ενδιαφέρον αρκετών στη χώρα μας για να συνεργαστούν με την ανερχόμενη δύναμη της Ινδίας.
Η γκάμα της TVS έχει σήμερα στην κορυφή της μια σειρά μοντέλων που χτίζονται γύρω από τον μονοκύλινδρο κινητήρα 312 cc που κατασκευάζει σε συνεργασία τη BMW και στην κορυφή της έχει την adventure Apache RTX που αναδείχθηκε σε μοτοσυκλέτα της χρονιάς στην Ινδία.
Με την RTX η TVS λάνσαρε τον νέο της μονοκύλινδρο κινητήρα RTXD4 με 299 cc και 36 hp, ενώ πίσω της ακολουθεί μια σειρά ασφάλτινων μοντέλων με τον μονοκύλινδρο 312cc που φτιάχνει για τη BMW και τα Apache RR 310 και Apache RTR 310 στην πρώτη γραμμή. Η γκάμα της μετρά ακόμη αρκετές μοτοσυκλέτες μικρότερου κυβισμού, καθώς και σκούτερ με σύγχρονη αισθητική και τεχνολογία, όπως το Ntorq, αλλά και ηλεκτρικά μοντέλα.
Το Ntorq 125 είναι ένα σκούτερ που θα ταίριαζε καλά με τις ανάγκες μετακίνησης στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις
Είναι ωστόσο ήδη γνωστό πως τα ευρωπαϊκά πλάνα της TVS δεν θα περιοριστούν στην υπάρχουσα γκάμα μοντέλων, καθώς οι Ινδοί έχουν προγραμματίσει μια γενναία επέκταση με μοτοσυκλέτες σχεδιασμένες για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Πρώιμα δείγματα αυτών είδαμε στην EICMA, με λαμπρότερο παράδειγμα το πρωτότυπο Tangent RR που θεωρείται η επόμενη μέρα του Apache RR με έναν κινητήρα που συνδέεται στενά με τον δικύλινδρο του νέου BMW F 450 GS - τον οποίο επίσης κατασκευάζει στην Ινδία η TVS.
Το τοπίο της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη αλλάζει ταχέως και, μετά τους Κινέζους, παίρνουν σειρά οι Ινδοί με βλέψεις για δυναμική αναβάθμιση και, το κυριότερο, με μοντέλα που ταιριάζουν καλά με τα δεδομένα χωρών όπως η Ελλάδα.