Moto Petsas Honda στο Scooter Rally Αντοχής

28-29 Μαΐου ραντεβού στη Φωκίδα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/5/2022

Η Moto Petsas ως μέγας χορηγός του Scooter Rally Αντοχής που θα γίνει φέτος στη Φωκίδα μεταξύ 28-29 Μαΐου έστειλε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την εκδήλωση:   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγαπητοί συνεργάτες,

 

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τη χορηγία εκ μέρους της “Moto Petsas” - επίσημου συνεργάτη της Honda Motorcycles - του 6ου Scooter Rally Αντοχής που θα διεξαχθεί στις 28-29 Μαϊου 2022 στην περιοχή της Φωκίδας.

Το Scooter Rally Αντοχής είναι μια διοργάνωση για scooter και μοτοσυκλέτες, με τα χαρακτηριστικά: περιήγηση - παιχνίδι – αγώνας. Η εκδήλωση που γίνεται κάθε Μάιο δημιουργήθηκε με απώτερο στόχο:

 

•             να ενώσει μοτοσυκλετιστικές παρέες

•             να ενώσει μοτοσυκλετιστικά club και forum

•             να ενώσει ανθρώπους με διαφορετική οδηγική εμπειρία

•             να ενώσει αναβάτες διαφορετικών δικύκλων τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κυβικά

 

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η κάλυψη μιας μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης (300-350 χλμ) σε περίπου 8-10 ώρες οδηγώντας κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει κανενός είδους αγωνιστικός χαρακτήρας στην διοργάνωση αυτή και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε συμμετέχων.

Το Scooter Rally Αντοχής επιθυμεί να καθιερωθεί σαν ένα πανελλήνιο γεγονός που μπορεί να διεξαχθεί σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές αυτής της χώρας, να νιώσουν την φύση και να μυρίσουν τις ευωδιές των βουνών των κάμπων και της θάλασσας.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την ταβέρνα «Ομφαλός» ( www.taverna-omfalos.gr ) στο 5ο χλμ.΅Εθνικής Οδού Δελφών-Αράχωβας στις 28 Μαϊου 2022 και ώρα 10:30 ενώ ο τερματισμός θα γίνει στις 29 Μαϊου 2022 στην Ιτέα Φωκίδας μπροστά στην καφετέρια Sofita επί της 28ης Οκτωβρίου 109 στην παραλία Ιτέας.

H Moto Petsas θα είναι παρούσα με τη Honda Motorcycles στην εκκίνηση και στον τερματισμό του rally με στατική παρουσία δικύκλων της Honda σε ειδικές τέντες όπου θα είναι δυνατή και διενέργεια test rides ενώ από τη Moto Petsas θα απονεμηθούν και δώρα στους νικητές αλλά και στο σύνολο των συμμετεχόντων στο rally.

 

 

Με τιμή,

 

Κωνσταντίνος Πέτσας

 

Το μεγάλο δώρο της KTM στους υπόλοιπους κατασκευαστές!

Μία στρατιά εξιδεικευμένων στελεχών δίνει πνοή στα R&D
Το μεγάλο δώρο της KTM στους υπόλοιπους κατασκευαστές!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/5/2026

Πνοή πήραν πολλά και διαφορετικά R&D από τη μείωση δυναμικού που συνέβη στην KTM το διάστημα μετά την εισαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης έως και την πώλησή της στη Bajaj.

Αυτή την στιγμή η KTM βρίσκεται σε περίοδο σταθεροποίησης με τους Ινδούς να κάνουν το σωστό, να μην ανακατεύουν τη ροή εργασίας και τα πρωτόκολλα των διαφόρων τμημάτων, διατηρώντας και τη γραμμή παραγωγής της Αυστρίας σε πλήρη ισχύ, κάτι που αναμένεται να κρατήσει πολύ καιρό ακόμη.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι άνθρωποι της Bajaj για το μέλλον, προς το παρόν όμως η KTM βαδίζει μπροστά με όλα όσα είχε ήδη προγραμματίσει πριν τα οικονομικά προβλήματα και τη συνέχιση της γραμμής παραγωγής εξασφαλισμένη.

Στο μεταξύ όμως είναι εκατοντάδες τα εξιδεικευμένα στελέχη, κυρίως από το R&D, που έφυγαν από την εταιρεία το προηγούμενο διάστημα αναζητώντας εργασία. Δεν πήγαν όλοι τους σε κατασκευαστές μοτοσυκλετών, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στη CFMOTO, βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέα παραρτήματα κινούμενοι γρήγορα στην απορρόφηση στελεχών που έφευγαν από την KTM. Σημαντική ροή καταγράφθηκε και προς τη BMW, την ίδια στιγμή που ορισμένα στελέχη της BMW από τμήματα επικοινωνίας, δέχθηκαν προτάσεις και αποχώρησαν για να μεταβούν στην KTM.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ένας από τους υπεύθυνους για το φιάσκο στην BMW με φωτογραφίες τεχνητής νοημοσύνης σε παρουσίαση νέου μοντέλου είναι τώρα στην KTM, όπου έως τώρα φημιζόταν για τις πιο σκληροπυρηνικές φωτογραφίσεις της σε κάθε παρουσίαση νέου μοντέλου. Στο μεταξύ, θυμίζουμε πως ο ίδιος ο CEO της BMW Motorrad, κος Markus Flaschδήλωσε στο MOTO πως ήταν λάθος η χρήση φωτογραφιών τεχνητής νοημοσύνης, όχι μόνο γιατί δεν προέτρεπαν το κοινό να οδηγήσει τη νέα μοτοσυκλέτα, αλλά και για πιο πρακτικό τρόπο, καθώς δεν αποτύπωναν ούτε τις πραγματικές διαστάσεις της μοτοσυκλέτας. Έτσι κάποιος που ήθελε να δει το νέο μοντέλο, έμενε ουσιαστικά με περισσότερες απορίες από αυτές που είχε πριν! Ας ελπίσουμε πως αυτό το λάθος δεν θα μεταφερθεί τώρα στην KTM από το στέλεχος της BMW που έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες θέματα επικοινωνίας.

Είναι αρκετές οι εταιρείες που αναζητούσαν καταρτισμένο προσωπικό με εμπειρία και δυσκολεύονταν να βρουν αντίστοιχα στελέχη, σε ένα πρόβλημα που δεν αφορούσε μονάχα τον κλάδο της μοτοσυκλέτας. Είναι λοιπόν πολλά τα στελέχη της KTM που στελεχώνουν νέα τμήματα σε υφιστάμενες εταιρείες σε διάφορους κλάδους ή, ακόμη περισσότερο, ενισχύουν το τμήμα R&D σε ανταγωνιστές.

Δεν υπάρχει φυσικά καταμέτρηση των μετακινήσεων, εμείς παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα τις ανακοινώσεις από στελέχη που γνωρίζουμε, όπως επίσης και πληροφορίες για την αύξηση θέσεων εργασίας σε R&D που είχαν μείνει στάσιμα εδώ και καιρό και σκιαγραφούμε με τον τρόπο αυτό τη γενική εικόνα. Ενισχύθηκε και το τμήμα R&D που έχει η Yamaha στο Μιλάνο, εκεί όπου σχεδιάστηκε το Tracer7 και βρίσκεται μεταξύ άλλων και το σπίτι της ομάδας MotoGP.

Υπολογίζεται πως μόνο από το R&D της KTM έχουν φύγει σχεδόν 400 στελέχη, πολλά από τα οποία όμως ήταν επιφορτισμένα με την εξέλιξη ποδηλάτων, σε έναν τομέα από τον οποίο έχουν αποτραβηχτεί οι Αυστριακοί στη νέα τους δομή. Καθώς στο απόγειό του το R&D της KTM ήταν το πολυπληθέστερο στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, η μείωση αυτή δεν μπόρεσε να τους ταρακουνήσει, όπως είδαμε με το 1390 Super Adventure που είναι το καλύτερο της οικογένειας και εξελίχθηκε σε αυτήν ακριβώς την ταραχώδη περίοδο. Το R&D αποδεδειγμένα λοιπόν παραμένει και τώρα πλήρως στελεχωμένο χωρίς να παρουσιάζει κενά, την ίδια στιγμή όμως που βοήθησε πολλούς από τους ανταγωνιστές, και όχι μόνο, να βελτιώσουν τα δικά τους!

Ετικέτες