ΜΟΤ.Ο.Ε - Προκήρυξη πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας

Με θέμα “Ταξίδι και μοτοσυκλέτα” και δυνατότητα συμμετοχής έως τις 15 Νοεμβρίου 2023
ΜΟΤΟΕ - Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Από το

motomag

28/8/2023

Η ΜΟΤ.Ο.Ε. προκηρύσσει Πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “Ταξίδι και μοτοσυκλέτα”, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι μοτοσυκλέτα, με τα έπαθλα να συνοδεύονται από πλούσια δώρα.

Για την ψηφιακή υποβολή των φωτογραφιών, η οποία ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου 2023, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επισυνάψει μέχρι 5 έργα, τα οποία θα αποστείλει στο email [email protected]. Κάθε αρχείο θα πρέπει να πλησιάζει αλλά να μην υπερβαίνει τα 5 MB, ενώ για τον καλύτερο διαχωρισμό θα πρέπει να φέρει σαν όνομα τον αύξοντα αριθμό υποβολής όπως επίσης και τον τίτλο του.

Στις φωτογραφίες επιτρέπονται ήπιες παρεμβάσεις βελτίωσης όπως ρύθμιση φωτεινότητας, κοντράστ, χρώματος κ.ο.κ. Απαγορεύονται ωστόσο όσες δημιουργούν ριζικές αλλαγές στο πρωτόλειο αρχείο όπως π.χ. αντικατάσταση ή αλλοίωση τμήματος της φωτογραφίας. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η χρήση υδατογραφήματος, περιγράμματος και οποιουδήποτε άλλου μέσου αναγνώρισης του έργου.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή τα έργα πρέπει να συνοδεύονται από ένα δελτίο συμμετοχής σε μορφή word στο οποίο θα αναγράφονται το πλήρες όνομα του συμμετέχοντα, η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το email του, τα υποβαλλόμενα έργα με τους αντίστοιχους τίτλους τους και αντίγραφο ή φωτογραφία κατάθεσης του παράβολου συμμετοχής.

Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στα 5€ ανά συμμετοχή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των υποβαλλόμενων φωτογραφιών και κατατίθεται στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας (IBAN: GR0902603700000930200336595). Στην περίπτωση που προκύψουν άλλα έξοδα και τυχόν επιβαρύνσεις, τότε αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τον καταθέτη.

Υπεύθυνος του διαγωνισμού έχει οριστεί ο Παναγιώτης Καλαϊτζής, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού (FIM Europe), ενώ η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους:

Α. Μακρίνα Μπελετσέλη – διεθνής φωτογράφος, μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Πρόεδρος της επιτροπής.
Β. Παναγιώτης Λάζος –  Φυσικός, Εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος Φωτογραφίας ΠΑΔΑ.  Mέλος.
Γ. Γιώργος Μυτιληνός MFIAP, EHPS, DIAMOND 1,2, EHPS / GRAND MASTER. Mέλος.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει με αποστολή προσωπικού email στους συμμετέχοντες, με ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, www.motoe.gr, αλλά και στην επίσημη σελίδα της στο facebook, στις 30 Νοεμβρίου 2023.

Ως έπαθλα προβλέπονται 3 Βραβεία-κύπελλα και 3 Έπαινοι- μετάλλια, τα οποία έχουν ως εξής:

1ο Βραβειο:  Eνδοεπικοινωνία Bluetooth της Sena με ενσωματωμένη κάμερα 4K – Sena 10C-EVO-02 – (Αθλοθέτης MOTOMARKET)

2o Βραβειο: Μπουφάν Nordcode X-City – (Αθλοθέτης MOTOMARKET)

3ο Βραβειο: Bluetooth ενδοεπικοινωνία Sena 5RLITE- 01 – (Αθλοθέτης MOTOMARKET)

1ος Επαινος: Γυαλιά ηλίου Red Bull Spect Drift-006P X’Tal – (Αθλοθέτης MOTOMARKET)

2ος Επαινος: Σκηνή Acerbis Motokamp Tent – (Αθλοθέτης MOTOMARKET)

3ος Επαινος: Πολυτελές Φωτογραφικό Λεύκωμα “Τα Πετρογέφυρα της Δράμας” – (Αθλοθέτης Γιώργος Μυτιληνός)

Στα 3 Βραβεία θα δοθούν επίσης από ένα συλλεκτικό σακίδιο πλάτης FIM-Mototour of Nations και στους τρείς Επαίνους από μία συλλεκτική θήκη κράνους/tank bag FIM-Motocamp, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν και ψηφιακό αναμνηστικό δίπλωμα.

Η τελετή των απονομών θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια της 27ης Χειμερινής Συγκέντρωσης Μοτοσυκλετιστών, στις 9 Δεκεμβρίου 2023, ενώ ο χώρος δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, αποκλείονται από αυτόν τα μέλη του Δ.Σ. της ΜΟΤ.Ο.Ε., η κριτική επιτροπή, όπως επίσης και τα μέλη πρώτου βαθμού συγγένειας.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.