MotoGP: Ο Jorge Martin σε εντατική προπόνηση! Πήρε μέρος σε αγώνα ποδηλασίας στην Ανδόρα

Ο Ισπανός επέλεξε να μην σταματήσει τις προπονήσεις στην διάρκεια του καλοκαιρινού διαλλείματος
excer
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/8/2025

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής διακοπής των MotoGP, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Martin άφησε για λίγο την Aprilia RS-GP και συμμετείχε σε ποδηλατικό αγώνα απόστασης 115 χιλιομέτρων.

Ο Jorge Martin επέστρεψε στους αγώνες και πήρε την 7η θέση στο GP της Τσεχίας, μία θέση ιδιαίτερη υψηλή αν αναλογιστούμε το μεγάλο διάστημα αποχής του πρωταθλητή. Ο Martin θέλει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό στους εναπομείναντες αγώνες και να βρει ρυθμό πάνω στην σέλα της Aprilia.

Έτσι, ο Ισπανός άδραξε την ευκαιρία του καλοκαιρινού διαλλείματος του MotoGP και το έριξε στην βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Για το σκοπό αυτό, προπονείται πολύ με ποδήλατο δρόμου τις τελευταίες μέρες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Martin συμμετείχε ακόμη και σε έναν αγώνα μίας ημέρας στην Ανδόρα. Στον αγώνα αντοχής “La Purito”, ο Martin διένυσε 115 χιλιόμετρα και 4.800 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας είναι “ο πιο όμορφος, διασκεδαστικός και δύσκολος ποδηλατικός αγώνας της Ευρώπης”. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να περάσουν συνολικά έξι checkpoints. Η αφετηρία ήταν η μικρή πόλη Sant Julià de Lòria στο νότιο τμήμα της Ανδόρας, ενώ ο τερματισμός βρισκόταν στο Els Cortals d’Encamp, σε υψόμετρο 2083 μέτρων.

Ο Martin διένυσε την απόσταση σε περίπου 5 ώρες και η μέση του ταχύτητα ήταν 20,7 km/h. Στο ποδήλατό του μάλιστα είχε τοποθετήσει τον αριθμό 1. Ο πρωταθλητής ήταν πολύ περήφανος μετά τον αγώνα, στον οποίο είχε ήδη συμμετάσχει αρκετές φορές και φέτος ήταν 40 λεπτά ταχύτερος από εκείνον του 2024, δείχνοντας ξεκάθαρα πως η φυσική του κατάσταση είναι υψηλό επίπεδο και είναι καλά προετοιμασμένος για το δεύτερο μισό της σεζόν στο MotoGP.

Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda

Στη θέση του Koji Watanabe - Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2027
Honda Racing Corporation νέος πρόεδρος 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/10/2026

Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.

Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.

Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.

Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.

Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.

Honda Racing Corporation παλιός πρόεδρος Watanabe
O απερχόμενος πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe

Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."