MotoGP Valencia: Δείχνει το μέλλον της επόμενης σεζόν!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/11/2014

Ανατρεπτικός ο αγώνας από την έναρξή του, όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για τα προσπεράσματα, τις αλλαγές του καιρού, και τις εγκαταλείψεις. Ο Iannone έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, με τον Rossi δεύτερο και  τον Marquez να ακολουθεί. Αν και είναι εκπληκτικό από μόνο του, να είναι ο Iannone μπροστά από όλους, του άξιζε, καθώς έχασε την τελευταία στιγμή την pole position από τον Rossi, που είχε από το 2010 να βρεθεί εκεί, στην πρώτη θέση. Ο Iannone είχε δείξει ότι του ταιριάζει η Valencia και μάλιστα αμέσως μετά που η βροχή άρχισε να πέφτει, αύξησε τη διαφορά του! Εκεί που οι ομάδες ετοίμαζαν μοτοσυκλέτες με βρόχινα, έτοιμες  για αλλαγή, η διαφορά από τον πρώτο αυξανόταν. Ο Lorenzo άνοιγε συνεχώς τη γραμμή του, κι ενώ πάλευε με Pedrossa και τις δύο  Ducati, έχασε τη θέση, την στιγμή που ο Marquez έκανε την επίθεση του στον Iannone. Λίγο πριν είχε προσπεράσει καθαρά τον Rossi και για λίγες στιγμές τα MotoGP θύμιζαν μικρότερη κατηγορία αφού μπροστά πάλευαν Iannone και Marquez! Τελικά στο πρώτο τρίτο του αγώνα, τον Iannone πέρασε και ο Lorenzo, μέχρι που άρχισε η βροχή και οι δύο τους ήταν οι μόνοι που βγήκαν για αλλαγή ελαστικών, πράγμα που αποδείχτηκε λάθος επιλογή. Ο Lorenzo εγκατέλειψε λίγο μετά, από τη φθορά των ελαστικών αφού η βροχή σταμάτησε, και ο Iannone έμεινε στο τέλος, ενώ έδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, πριν ακόμα βγει για αλλαγή, έχοντας μια μικρή έξοδο, χωρίς όμως πτώση.

Με την βροχή να έρχεται και να φεύγει, ο αγώνας ήταν από τους πιο επικίνδυνους, όπως είπε και ο Rossi αμέσως μετά, ενώ οι πιο ωραίες μάχες γινόταν για την 4η θέση. Ακόμα και όταν ο Lorenzo έφυγε από αυτό το παιχνίδι, οι δυο Ducati συνέχιζαν τα αλληλοπροσπεράσματα, όπως είχαν άλλωστε ξεκινήσει και τον αγώνα, με τον Dovizioso να κερδίζει τελικά την μάχη, και τον Crutchlow να ακολουθεί.

Στην Valencia στήθηκε στην εκκίνηση και η Suzuki, όπως είχαμε πει καιρό πριν, δοκιμάζοντας την GSX-RR για την επόμενη σεζόν. Με αναβάτη τον Randy de Puniet, δεν ήταν καθόλου περίεργο που δεν έφτασε στην γραμμή τερματισμού, το περίεργο είναι που ο de Puniet, δεν τσακίστηκε! Εξαιρετικός οδηγός, αλλά έχει ένα απίστευτο σερί πτώσεων να επιδείξει από την προηγούμενη καριέρα του. Τώρα είναι αναβάτης εξέλιξης για την ομάδα της Suzuki, με ότι αυτό κι αν σημαίνει!

Ο Marquez από την άλλη έκανε το δικό του σερί, και ανάμεσα στις άλλες πρωτιές, είναι και ο πρώτος αναβάτες με 13 νίκες σε μία σεζόν, πράγμα που θα το γιορτάσει με πάρτυ, ξενυχτώντας. Βέβαια ο ίδιος είπε απλά ότι δεν θα κοιμηθεί, δεν μίλησε για πάρτυ, αλλά αυτό του το ετοιμάζουν εδώ και καιρό, οπότε δεν την γλιτώνει..

Πάντως ο τελευταίο αγώνας της σεζόν είναι ενδεικτικός για την επόμενη χρονιά. Θα ακούμε περισσότερα για τον Iannone που παίρνει τη θέση του Crutchlow, στην ομάδα της Ducati. Ο Rossi δεν θα αφήνει τον Marquez να οδηγεί μόνος του τους αγώνες, θα έχουμε είσοδο της Suzuki, γενικώς τα MotoGP θα παραμείνουν από τα πιο θεαματικά, ανάμεσα στα μηχανοκίνητα σπορ γενικά!

Ετικέτες

Δόθηκαν νέα τμήματα του E65 στην κυκλοφορία, κάτω από 3 ώρες η διαδρομή Αθήνα – Τρίκαλα [VIDEO]

Υπό κατασκευή βρίσκονται τα τελευταία 46 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου
motomag Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος E65, κάτω από 3 ώρες η διαδρομή Αθήνα – Τρίκαλα [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Στην κυκλοφορία δόθηκαν νέα τμήματα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65, με το συνολικό μήκος του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου να φτάνει πλέον τα 136 χιλιόμετρα, ενώ τα τελευταία 46 χιλιόμετρα που απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο βρίσκονται υπό κατασκευή.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Οδός, με την παράδοση των νέων τμημάτων του Ε65, σε κυκλοφορία βρίσκονται 136 χλμ. σύγχρονου κι ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, από Η/Κ με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στο 206,5 χλμ. (αρχή Ε65) έως και Α/Κ Καλαμπάκας, μέσω του οποίου το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί πλέον 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα – Τρίκαλα, λιγότερο από 3 ώρες. Επιπλέον, σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα και η Λίμνη Πλαστήρα είναι πλέον προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Το παρών στην τελετή παράδοσης έδωσαν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας καθώς και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάου.

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος E65, κάτω από 3 ώρες η διαδρομή Αθήνα – Τρίκαλα [VIDEO]

‘Όταν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Ε65, θα αναμορφώσει τις οδικές μεταφορές προς τη Δυτική Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, δίνοντας ώθηση στο εμπόριο, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή. Με τον Ε65, θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας – που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου, θα διευκολυνθούν οι διεθνείς επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές από την Ελλάδα προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη και θα προσφέρεται μια εναλλακτική διαδρομή, η οποία είναι συντομότερη της υφιστάμενης.

Παράλληλα, θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες το συνολικό ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια, ενώ με τον Ε65 το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό, θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα πραγματοποιείται εντός 4,5 ωρών.

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος E65, κάτω από 3 ώρες η διαδρομή Αθήνα – Τρίκαλα [VIDEO]

Υπενθυμίζεται, ότι ο αυτοκινητόδρομος Ε65, έχει μήκος 182,1 χλμ. και είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,397 δισ. ευρώ. Όπως τονίζει η Κεντρική Οδός, διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συν Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη συνδέοντας την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα.

Υπό κατασκευή από την ΤΕΡΝΑ, βρίσκονται τα τελευταία 46 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου που θα ξεκινούν από τον Α/Κ Καλαμπάκας και θα φθάνουν έως και την Εγνατία Οδό, δυτικά των Γρεβενών. Για την κατασκευή τους λειτουργούν 2 κεντρικές και 2 υποστηρικτικές εγκαταστάσεις με 780 άτομα προσωπικό και 440 μηχανήματα έργου και φορτηγά.

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος E65, κάτω από 3 ώρες η διαδρομή Αθήνα – Τρίκαλα [VIDEO]

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στα 136 χλμ. που βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία θα παρέχονται οι υπηρεσίες οδικής ασφάλειας της Κεντρικής Οδού όπως:

 • 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας
 • 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075
 • Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης
 • Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 700 7000

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των 136 χλμ. που κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ περιλαμβάνονται:

 • 11 Ανισόπεδοι Κόμβοι (Γοργοποτάμου, Καρπενησίου, Ξυνιάδας, Ανάβρας, Σοφάδων, Καρδίτσας, Προαστίου, Τρικάλων, Βασιλικής και Καλαμπάκας) & 4 Ημικόμβοι (Α.Θ.Ε. Ανθήλης, Σμοκόβου και Λογγού)
 • 3 δίδυμες σήραγγες, με μεγαλύτερη την Σήραγγα Τ2 μήκους 3 χλμ. (οροσειρά Όθρυος, Μοσχοκαριά)
 • 31 Γέφυρες, με σημαντικότερη τη Γέφυρα του Πηνειού μήκους 595 μ.
 • 27 Άνω Διαβάσεις & 41 Κάτω Διαβάσεις
 • 5 αμφίπλευροι Χώροι Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Χ.Σ.Α.)
 • 3 Κέντρα Ελέγχου & Συντήρησης (Κ.Ε.Σ.) & 1 Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας & 1 Κέντρο Εξυπηρέτησης Σηράγγων
 • 3 κτήρια Τροχαίας και 1 κτήριο Πυροσβεστικής
 • 3 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ – Λιανοκλαδίου, Σοφάδων και Ράξας). Σημειώνεται πως σε λειτουργία βρίσκεται επί του παρόντος μόνο ο ΣΕΑ Σοφάδων.
 • 1 Σημείο Εξυπηρέτησης Πελάτων (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Τρικάλων
 • 3 Μετωπικοί Σταθμοί Διοδίων (Λιανοκλαδίου, Σοφάδων και Τρικάλων) & 4 Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων (Ανάβρας, Προαστίου, Τρικάλων και Καλαμπάκας). Από μεσάνυχτα Τρίτης 23 Απριλίου προς Τετάρτη 24 Απριλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου μετωπικού σταθμού Λιανοκλαδίου και των πλευρικών Τρικάλων και Καλαμπάκας.

Οι τιμές στα διόδια

Οι τιμές των διοδίων τελών των νέων σταθμών καθώς και του μετωπικού Τρίκαλων είναι:

Μετωπικός Λιανοκλαδίου

 • Κατηγορία 1: 1,30€ (Μοτοσυκλέτες)
 • Κατηγορία 2: 1,85€
 • Κατηγορία 3: 4,70€
 • Κατηγορία 4: 6,60€
 • Μετωπικός Τρικάλων:
 • Κατηγορία 1: 2,05€
 • Κατηγορία 2: 2,95€
 • Κατηγορία 3: 7,45€
 • Κατηγορία 4: 10,45€

Πλευρικός Τρικάλων:

 • Κατηγορία 1: 0,55€ (Μοτοσυκλέτες)
 • Κατηγορία 2: 0,80€
 • Κατηγορία 3: 2,05€
 • Κατηγορία 4: 2,90€

Πλευρικός Καλαμπάκας:

 • Κατηγορία 1: 0,60€ (Μοτοσυκλέτες)
 • Κατηγορία 2: 0,90€
 • Κατηγορία 3: 2,25€
 • Κατηγορία 4: 3,15€