MV Agusta Superveloce Ago Limited Edition - Σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Ο νικητής θα γνωρίσει από κοντά τον ίδιο τον Ago!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/6/2022
Μια ολοκαίνουργια MV Agusta Superveloce Ago Limited Edition, βγαίνει σε δημοπρασία στις 24 Ιουνίου συνοδευόμενη από πακέτο γνωριμίας με τον ίδιο τον «Ago», με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο έκτακτης ανάγκης της UNICEF για την Ουκρανία.
 
Η συγκεκριμένη δημοπρασία που θα διεξαχθεί μέσω του οίκου Bonhams, περιλαμβάνει και ένα μοναδικό πακέτο MV Agusta Experience, που θα φέρει δάκρυα συγκίνησης σε κάθε φαν της εταιρείας, αλλά και της ιστορίας της μοτοσυκλέτας γενικότερα.
 
Έχουμε και λέμε: επίσκεψη στο Bergamo για δείπνο με τον Ago, ξενάγηση στο ιδιωτικό μουσείο του, κουβεντούλα και φωτογράφηση με τον θρύλο των GP! Αυτή μάλιστα, είναι once in a lifetime εμπειρία.
 
Η τιμή που αναμένεται να πιάσει η μοτοσυκλέτα μαζί με τα καλούδια που τη συνοδεύουν και το πακέτο φιλοξενίας με τον ίδιο τον «Ago» υπολογίζεται μεταξύ 81.450 – 116.350 ευρώ.
H MV Agusta Superveloce Ago Limited Edition του 2022 είναι μια μοναδική έκδοση της στιλάτης χειροποίητης σπορ μοτοσυκλέτας με τη ρετρό εμφάνιση, που τιμά τις αγωνιστικές επιτυχίες του Ago.
 
Η μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας θα έχει τον αύξοντα αριθμό 1, από τις 311 μοτοσυκλέτες που θα κατασκευαστούν, όσες και οι νίκες του Ιταλού άσου στα 17 χρόνια της καριέρας του.
 
Οι πρώτες 15 μοτοσυκλέτες της σειράς είναι αφιερωμένες στους 15 Παγκόσμιους Τίτλους του, ένα ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί ακόμα, με την εν λόγω μοτοσυκλέτα να αντιπροσωπεύει την πρώτη του νίκη το 1966.
Κάθε μία από τις 15 αυτές μοτοσυκλέτες θα έρχεται με μια πλακέτα από carbon-fibre στο ρεζερβουάρ, που θα αναφέρει τη νίκη και το έτος που αυτή επετεύχθη, καθώς και την υπογραφή του Πρωταθλητή.
 
Ο τρικύλινδρος κινήτηρας των 800 κ.εκ. της Superveloce Ago προσδίδει στη μοτοσυκλέτα τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα.
Οι κορυφαίες και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις προέρχονται από την Ohlins, το shifter ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ τα ηλεκτρονικά βοηθήματα περιλαμβάνουν Traction Control, Wheelie Control και Launch Control.
 
Το φέρινγκ είναι από carbon-fibre, ενώ η βαφή εμπνέεται από τα αγωνιστικά χρώματα του Ago.
 
Ακόμα και η ψηλότερη ζελατίνα χαρίζει μοναδική εμφάνιση στη μοτοσυκλέτα, θυμίζοντας τα τρικύλινδρα αγωνιστικά μοντέλα της εποχή του Agostini.
 
Η MV Agusta συνοδεύει τη μοτοσυκλέτα και με racing kit, το οποίο περιλαμβάνει μια 3 σε 3 εξάτμιση με vintage-look, που ανεβάζει την ιπποδύναμη στους 151 hp, και μια διαφορετική ECU με χαρτογράφηση για βέλτιστη απόδοση.
Τέλος, από το πακέτο της δημοπρασίας δεν θα μπορούσε να λείπει μια κουκούλα για προστασία από τη σκόνη, και φυσικά πιστοποιητικό γνησιότητας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και για την περίπτωση που θέλετε να χτυπήσετε το μοναδικό αυτό πακέτο, επικοινωνήστε με το [email protected].

Ιταλία: 60.000 οχήματα με Πολωνικές εταιρικές πινακίδες-μαϊμού για να γλιτώνουν φόρους!

Η μεγάλη πλειοψηφία εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης
poland
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/10/2026

Πριν από μερικές μέρες η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας για μεγάλο αριθμό μικρών αυτοκινήτων και όλα τα δίκυκλα, ωστόσο δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων στη χώρα αδιαφορούν πλήρως για το μέτρο αυτό. Ο λόγος είναι ότι τα οχήματά τους είναι καταχωρημένα σε ανύπαρκτες εταιρείες από την Πολωνία, επιτρέποντας τους να κυκλοφορούν με πολωνικές πινακίδες και φυσικά να μην πληρώνουν απολύτως τίποτα στο ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών της Πολωνίας PBUK, ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν παρανόμως στην Ιταλία με πινακίδες της βορειοευρωπαϊκής χώρας ξεπερνά τα 60.000 και οι επιβαρύνσεις που προκαλούν στις οικονομίες των δύο χωρών υπερβαίνουν κατά πολύ τα μη καταβληθέντα τέλη κυκλοφορίας.

Ο λόγος είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα συχνά δεν είναι σωστά ασφαλισμένα και επιπλέον αγνοούν επιδεικτικά τα τροχονομικά πρόστιμα που ενδεχομένως να δεχτούν στην Ιταλία, καθώς αυτά αποστέλλονται σε ανύπαρκτες πολωνικές επιχειρήσεις – όπου είναι καταχωρημένες οι πινακίδες – και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται ποτέ.

Σύμφωνα με την PBUK, μόνο στο πρώτο οκτάμηνο του 2026 οι απλήρωτες ασφαλιστικές χρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ. Το χειρότερο είναι πως το ποσό αυτό είναι ήδη υπερδιπλάσιο από το σύνολο του 2025 και σχεδόν πενταπλάσιο του 2024, στοιχείο που καταδεικνύει ότι η απάτη αυτή είναι σχετικά νέα και διογκώνεται με καλπάζοντα ρυθμό.

“Έχουμε ασφαλιστικές απαιτήσεις και στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, αλλά αυτές είναι πάνω-κάτω σταθερές, ενώ οι ιταλικές πολλαπλασιάζονται σαν τρελές,” δήλωσε στους Financial Times ο Piotr Zadrożny, αντιπρόεδρος της PBUK.

“Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα δεν έχουν πατήσει τις ρόδες τους ποτέ στην Πολωνία. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να αγνοούν κλήσεις για παρκάρισμα ή άλλες οδικές παραβάσεις, καθώς τα πρόστιμα καταλήγουν σε εταιρείες που δεν υπάρχουν κι έτσι όλα στο τέλος γίνονται καπνός.”

Οι αρχές της Ιταλίας, όπως και η PBUK, πιστεύουν πως πίσω από το όλο θέμα κρύβονται συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος, εξαπατώντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους ίδιους τους Ιταλούς ιδιοκτήτες των οχημάτων, πουλώντας τους ασφάλειες που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ή έχουν άλλη διάρκεια από την αναγραφόμενη.

Πιθανότατα δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων οχημάτων αυτών συγκεντρώνεται στην περιοχή της Νάπολης, γεγονός που έχει κινητοποιήσει την τοπική αστυνομία να διεξάγει πιο ενδελεχείς ελέγχους και διασταυρώσεις. Πρόσφατα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δέματα με πινακίδες κυκλοφορίας και ασφαλιστικά έγγραφα που είχαν φτάσει ταχυδρομικώς στην Ιταλία από την Πολωνία. Μάλιστα ένα μέτρο που συζητιέται στην ιταλική κυβέρνηση είναι να γίνει υποχρεωτικό κάθε όχημα που κυκλοφορεί στην Ιταλία να είναι ασφαλισμένο είτε σε ιταλική εταιρεία ή σε κάποια με επίσημη αναγνώριση στη χώρα.

Η δε δημοσιοποίηση του προβλήματος τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει έναν σχετικό πανικό στους Ιταλούς με τέτοια οχήματα, με πολλούς εξ αυτών να ψάχνουν τρόπους να αλλάξουν σε ιταλικές προκειμένου να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα που φοβούνται πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν για τους παραβάτες – μέχρι και σχετικά βίντεο με οδηγίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα ιταλικά κοινωνικά δίκτυα.

Αν πάντως τα βρουν σκούρα με τις πολωνικές πινακίδες, ας σκεφτούν και τις βουλγαρικές. Μπορούν να ρωτήσουν στην Ελλάδα για τα διαδικαστικά, όπου κυκλοφορούν ουκ ολίγα οχήματα με πινακίδες της βόρειας γείτονος.