Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

MV Agusta Superveloce Ago Limited Edition - Σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Ο νικητής θα γνωρίσει από κοντά τον ίδιο τον Ago!
Μια ολοκαίνουργια MV Agusta Superveloce Ago Limited Edition, βγαίνει σε δημοπρασία στις 24 Ιουνίου συνοδευόμενη από πακέτο γνωριμίας με τον ίδιο τον «Ago», με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο έκτακτης ανάγκης της UNICEF για την Ουκρανία.
 
Η συγκεκριμένη δημοπρασία που θα διεξαχθεί μέσω του οίκου Bonhams, περιλαμβάνει και ένα μοναδικό πακέτο MV Agusta Experience, που θα φέρει δάκρυα συγκίνησης σε κάθε φαν της εταιρείας, αλλά και της ιστορίας της μοτοσυκλέτας γενικότερα.
 
Έχουμε και λέμε: επίσκεψη στο Bergamo για δείπνο με τον Ago, ξενάγηση στο ιδιωτικό μουσείο του, κουβεντούλα και φωτογράφηση με τον θρύλο των GP! Αυτή μάλιστα, είναι once in a lifetime εμπειρία.
 
Η τιμή που αναμένεται να πιάσει η μοτοσυκλέτα μαζί με τα καλούδια που τη συνοδεύουν και το πακέτο φιλοξενίας με τον ίδιο τον «Ago» υπολογίζεται μεταξύ 81.450 – 116.350 ευρώ.
H MV Agusta Superveloce Ago Limited Edition του 2022 είναι μια μοναδική έκδοση της στιλάτης χειροποίητης σπορ μοτοσυκλέτας με τη ρετρό εμφάνιση, που τιμά τις αγωνιστικές επιτυχίες του Ago.
 
Η μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας θα έχει τον αύξοντα αριθμό 1, από τις 311 μοτοσυκλέτες που θα κατασκευαστούν, όσες και οι νίκες του Ιταλού άσου στα 17 χρόνια της καριέρας του.
 
Οι πρώτες 15 μοτοσυκλέτες της σειράς είναι αφιερωμένες στους 15 Παγκόσμιους Τίτλους του, ένα ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί ακόμα, με την εν λόγω μοτοσυκλέτα να αντιπροσωπεύει την πρώτη του νίκη το 1966.
Κάθε μία από τις 15 αυτές μοτοσυκλέτες θα έρχεται με μια πλακέτα από carbon-fibre στο ρεζερβουάρ, που θα αναφέρει τη νίκη και το έτος που αυτή επετεύχθη, καθώς και την υπογραφή του Πρωταθλητή.
 
Ο τρικύλινδρος κινήτηρας των 800 κ.εκ. της Superveloce Ago προσδίδει στη μοτοσυκλέτα τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα.
Οι κορυφαίες και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις προέρχονται από την Ohlins, το shifter ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ τα ηλεκτρονικά βοηθήματα περιλαμβάνουν Traction Control, Wheelie Control και Launch Control.
 
Το φέρινγκ είναι από carbon-fibre, ενώ η βαφή εμπνέεται από τα αγωνιστικά χρώματα του Ago.
 
Ακόμα και η ψηλότερη ζελατίνα χαρίζει μοναδική εμφάνιση στη μοτοσυκλέτα, θυμίζοντας τα τρικύλινδρα αγωνιστικά μοντέλα της εποχή του Agostini.
 
Η MV Agusta συνοδεύει τη μοτοσυκλέτα και με racing kit, το οποίο περιλαμβάνει μια 3 σε 3 εξάτμιση με vintage-look, που ανεβάζει την ιπποδύναμη στους 151 hp, και μια διαφορετική ECU με χαρτογράφηση για βέλτιστη απόδοση.
Τέλος, από το πακέτο της δημοπρασίας δεν θα μπορούσε να λείπει μια κουκούλα για προστασία από τη σκόνη, και φυσικά πιστοποιητικό γνησιότητας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και για την περίπτωση που θέλετε να χτυπήσετε το μοναδικό αυτό πακέτο, επικοινωνήστε με το ukcars@bonhams.com.