Νέα εταιρεία μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα: H ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. αναλαμβάνει την QJMOTOR

Με δειγματική διάθεση των μοντέλων της να ξεκινά από το 2023
Η QJ MOTOR στην Ελλάδα από τη ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/12/2022

Η Γκοργκόλης Α.Ε. αναλαμβάνει επίσημα την αντιπροσώπευση της QJMOTOR στην Ελλάδα -αλλά και τη δημιουργία δικτύου στα Βαλκάνια-, με τη δειγματική διάθεση των προϊόντων της εταιρείας να ξεκινά από το 2023, με στόχο να έχει στηθεί το βασικό δίκτυο διανομής στη χώρα μας μέχρι την άνοιξη του ίδιου έτους.

Η δειγματική διάθεση των δικύκλων του Κινέζου κατασκευαστή στη χώρα μας, δηλαδή η αρχική έλευση συγκεκριμένων σημαντικών για την αγορά προϊόντων, θα δώσει σαφέστερες ενδείξεις για τις απαιτήσεις και επιθυμίες του ελληνικού κοινού όσον αφορά σε κάθε μοντέλο της QJMOTOR, ενώ παράλληλα θα χρησιμεύσει στο εργοστάσιο για τη σφυγμομέτρηση της αγοράς μας.

Όπως σας έχουμε γράψει στο παρελθόν, η QJ MOTOR ανήκει στην Qianjiang Motor που με τη σειρά της ανήκει στο Geely Group. Στην EICMA του 2022 η QJ MOTOR έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, έχοντας 34 δίκυκλα και 2 ATV στο περίπτερο της.

Λίγες ημέρες μετά την EICMA, ανακοίνωσε πως έρχεται στην Ελλάδα με τον εμπορικό κόσμο να μαθαίνει ανεπίσημα και τον εισαγωγέα. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Γκοργκόλης Α.Ε.

QJ MOTOR SRT700X

"Οι διεργασίες εισόδου ολοκληρώθηκαν και ο παγκόσμιος κολοσσός παραγωγής μοτοσυκλετών, η QJMOTOR, κάνει τη δυναμική είσοδό της στην Ευρώπη με το δικό της εργοστασιακό brand! Στη χώρα μας, το εργοστάσιο-μεγαθήριο δεν θα μπορούσε παρά να συνδέσει την είσοδο και την πορεία του με την Νο 1 εταιρεία στον κλάδο δικύκλου, την ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., η οποία αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της QJMOTOR στην Ελλάδα, την ανάπτυξη δικτύου πώλησης στη Ρουμανία, τη Σερβία και την Πολωνία, καθώς και τη διερεύνηση για τη δημιουργία δικτύου και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.

Ποια είναι η QJMOTOR;

QJ MOTOR

Η QJMOTOR ιδρύθηκε το 1985 και ανήκει μαζί με άλλα μεγάλα επώνυμα brands όπως η VOLVO και η LOTUS, σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους ομίλους της αυτοκινητοβιομηχανίας, την GEELY GROUP. Στο συγκεκριμένο κολοσσό ανήκουν πολλά γνωστά brands οχημάτων -όπως τα παραπάνω- ενώ συμμετέχει και στη μετοχική σύνθεση της Mercedes-Benz!

Το εργοστάσιο ειδικεύεται στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή μοτοσυκλετών, κινητήρων και περιφερειακών μερών. Τα προϊόντα του καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα μοντέλων, από σκούτερ 50cc έως τεχνολογικά προηγμένες, αγωνιστικές, μοτοσυκλέτες 1.200cc -μάλιστα η QJMOTOR είναι ένας από τους ελάχιστους εγχώριους κατασκευαστές που εξελίσσει και κατασκευάζει όλα τα μοντέλα της- ενώ έχει στην κατοχή του και ιστορικά ευρωπαϊκά brands. Από το 2016 εισήγαγε το σύστημα ποιοτικής διαχείρισης "IATF16949", εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία του Ομίλου στην αυτοκίνηση, με παράλληλα άλματα εξέλιξης στην αλυσίδα των προμηθευτών και στον τελικό ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων της.

Τα μοντέλα που παράγει η QJMOTOR εξάγονται σε πάνω από 130 χώρες και για πάνω από τρεις δεκαετίες η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής και προηγμένο εξοπλισμό, έχοντας πάντα ως στόχο, όχι μόνο την εγχώρια, αλλά και την παγκόσμια αγορά, υπό την ομπρέλα του GEELY GROUP. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι τα τελευταία εννέα συνεχόμενα έτη η QJMOTOR είναι η νούμερο ένα εταιρεία σε πωλήσεις μοτοσυκλετών μεσαίου και μεγάλου κυβισμού στην Κίνα, ενώ το 2022 συνέχισε την ανοδική πορεία της με αύξηση που αγγίζει το 70%!

Παράλληλα, και ενώ ο βασικός στόχος είναι η διαρκώς αναπτυσσόμενη δραστηριότητα στον τομέα των μοτοσυκλετών, η εταιρεία εξελίσσει και κατασκευάζει εξαρτήματα για οχήματα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις που προκύπτουν στη νέα εποχή που διανύουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η QJMOTOR έχει κατακτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και σκούτερ, δουλεύοντας από το 2000 πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

Η αφετηρία ενός νέου κεφαλαίου

SRK 700

Η δειγματική διάθεση των προϊόντων της QJMOTOR θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά, με στόχο να έχει στηθεί το βασικό δίκτυο διανομής μέχρι την άνοιξη του 2023.

Στην ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. είμαστε πεπεισμένοι πως η αξιοπιστία και η πρωτοπορία των προϊόντων της QJMOTOR, σε συνδυασμό με τη δυναμική εμπορική πολιτική και την πλήρη τεχνική υποστήριξη που παρέχει με αξιοπιστία όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία μας, συνθέτουν όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία της QJMOTOR και στην ελληνική αγορά."

Kove 800X Rally Pro - Κιτ αυτοκόλλητων της Rubberdust

Σε Concept στάδιο, καθώς δεν έχουν φτάσει ακόμα οι μοτοσυκλέτες στη Γερμανία!
Rubberdust KOVE 800 X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/5/2024

Ο Nicolas Vontobel της γερμανικής Rubberdust έχει γίνει γνωστός για τα aftermarket custom κιτ αυτοκόλλητων που πωλεί κυρίως για τα μεγάλα On-Off μοντέλα μοτοσυκλέτας. Τώρα, σειρά έχει το Kove 800X Rally Pro, ώστε να γίνει η μοτοσυκλέτα εντυπωσιακά μοναδική.

Για την ώρα τα κιτ αυτοκόλλητων του Kove 800X Rally Pro είναι σε concept στάδιο, καθώς η μοτοσυκλέτα δεν έχει φτάσει στη Γερμανία, ώστε να πάρει η Rubberdust τα ακριβή μέτρα για την τοποθέτηση των νέων γραφικών και χρωμάτων. Μόλις βρεθεί κατάλληλο… πειραματόζωο, τα κιτ θα βγουν σε πώληση και αποστολή σε παγκόσμια κλίμακα, στα 249 ευρώ.

Τα αυτοκόλλητα είναι παντός καιρού και ανθεκτικά στη UV ακτινοβολία, υδροαπωθητικά, ανθεκτικά και με έντονο κοντράστ χρωμάτων. Η τοποθέτηση γίνεται από τον πελάτη, με οδηγίες από το site της Rubberdust, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει πως η αφαίρεση των αυτοκόλλητων δεν αφήνει υπολείμματα.

Ετικέτες