Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα "gorgolis-ilektrika.gr"

Ένα χρηστικό εργαλείο για το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2"
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/7/2022
Με την ευκαιρία του δεύτερου κύκλου του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων "Κινούμαι Ηλεκτρικά", η Γκοργκόλης Α.Ε. δημιούργησε ένα χρηστικό νέο site στο οποίο θα βρείτε όλες τις ηλεκτρικές επιλογές των εταιρειών του γκρουπ, εργαλείο υπολογισμού επιδότησης και τελικής τιμής και αποστολή προσφοράς σε κάθε ενδιαφερόμενο.
 
Ακολουθεί το δελτίο της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.:
 
"Η μικροκινητικότητα και η ηλεκτροκίνηση αποτελούν πλέον δύο έννοιες συνυφασμένες με την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος κυβερνητικών επιδοτήσεων "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" και καθιστούν την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μια εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή.
 
Η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.  η νούμερο 1 εταιρεία στον κλάδο δικύκλου για 12 συναπτά έτη και ηγέτης στις πωλήσεις ηλεκτρικών, διαθέτει ένα μεγάλο εύρος ηλεκτρικών δίκυκλων και τρίτροχων μοντέλων, που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα αγοραστικού κοινού, με το πρόγραμμα επιδότησης να κάνει ακόμη πιο προσιτή την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος.
 
Όλες οι επιλογές συγκεντρωμένες
Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα www.gorgolis-ilektrika.gr που αφορά όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., ιδιωτικής ή επαγγελματικής χρήσης, ούτως ώστε να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει συγκεντρωμένες όλες τις εναλλακτικές επιλογές. 
 
Άμεσος υπολογισμός επιδότησης και τελικής τιμής
Επιλέγοντας το μοντέλο που τον ενδιαφέρει, ο επισκέπτης θα έχει στη διάθεσή του ένα εξαιρετικά χρηστικό εργαλείο, μέσω της εφαρμογής, που υπολογίζει και ενημερώνει άμεσα την τιμή του οχήματος, όπως διαμορφώνεται με την χορήγηση της επιδότησης, καθώς και με τα υπόλοιπα κριτήρια (όπως για παράδειγμα αν ανήκει στην κατηγορία των ΑΜΕΑ, αν έχει δυνατότητα απόσυρσης κλπ).
 
Άμεση αποστολή προσφοράς
Παράλληλα θα έχει και πρόσβαση στην πλατφόρμα για την αίτηση προσφοράς online από την εταιρεία μας, η οποία συμπεριλαμβάνεται και στα απαραίτητα δικαιολογητικά για την χορήγηση της επιδότησης.
 
Πλέον, με την νέα ψηφιακή πλατφόρμα www.gorgolis-ilektrika.gr η απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος από το ευρύ φάσμα επιλογών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. απέχει μόλις μερικά "κλικ"!"

Πρόβλημα με τις αγωνιστικές προδιαγραφές FIM για κράνη

Με μαύρο κράνος χωρίς λογότυπα ο Nicolo Bulega στις ελεύθερες δοκιμές του Phillip Island, ενδεχόμενο πρόβλημα και με άλλους αναβάτες WSBK και MotoGP
nicolo bulega
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/2/2026

Όσοι πρόσεξαν το κράνος του Bulega στις δοκιμές της Παρασκευής 20/2 ενόψει του πρώτου αγώνα WSBK 2026 στην Αυστραλία θα πρέπει να απόρησαν με την απουσία λογότυπου κατασκευαστή από αυτό, καθώς και την πλήρη έλλειψη γραφικών.

Ο Ιταλός αγωνίστηκε με άλλο κράνος από το ΚΥΤ KX-1 Race GP που κανονικά φορά και το πρόβλημα δεν ήταν ούτε δικό του, ούτε του κατασκευαστή του κράνους.

Φέτος τίθενται σε ισχύ οι νέες αγωνιστικές προδιαγραφές της FIM, FRHPhe-02, για τα κράνη που χρησιμοποιούνται στα πρωταθλήματα που γίνονται υπό την αιγίδα της, ωστόσο προκύπτουν καθυστερήσεις στη διαδικασία πιστοποίησής τους.

Πηγή του ζητήματος είναι το γεγονός πως υπάρχει μόνο ένα εργαστήριο που μπορεί να κάνει τα απαραίτητα τεστ και να εκδώσει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του κράνους, το Impact Laboratory που εδρεύει στην πίστα Motorland Aragon στην Ισπανία. Και φέτος έχει πέσει πολλή δουλειά, καθώς όλα τα μοντέλα κρανών που φοριούνται σε αγώνες FIM – ασφάλτινους και off-road - πρέπει να περάσουν από εκεί για να περάσουν τις απαραίτητες δοκιμές και να πιστοποιηθούν.

Αυτό σημαίνει μια μεγάλη σειρά τεστ για κάθε κράνος, αλλά και για κάθε μέγεθος κελύφους στο ίδιο μοντέλο κράνους, κάτι που συνήθως περιλαμβάνει τρεις διαστάσεις (Small-Medium-Large). Οι δε δοκιμασίες που περιλαμβάνει η πιστοποίηση ξεπερνούν αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECE) που ήδη κατέχουν όλα αυτά τα κράνη.

nicolo bulega

Κάπως έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει προ της έναρξης του WSBK και σε μια εβδομάδα ξεκινά και το MotoGP, την ώρα που εκκρεμούν οι πιστοποιήσεις κατασκευαστών όπως οι ΚΥΤ, Suomy, Nolan και HJC.

Γι’ αυτό ο Bulega συμμετείχε στα FP1 και FP2 με άλλο δανεικό κράνος, γι’ αυτό και αναβάτες όπως οι Pecco Bagnaia (Suomy) και Fabio Quartararo (HJC) είναι στην αναμονή για να διαπιστώσουν αν θα προλάβουν να έχουν τα κράνη τους αυτό το σαββατοκύριακο (21-22/2) στο Buriram Test του MotoGP στην Ταϊλάνδη.

Μαθαίνουμε μάλιστα πως σε κάποιες περιπτώσεις όπως του Bulega, δηλαδή της ΚΥΤ, οι δοκιμές για την πιστοποίηση έχουν ολοκληρωθεί μεν, αλλά εκκρεμεί η σχετική γραφειοκρατία.

Αν λοιπόν δείτε αυτό το σαββατοκύριακο αναβάτες στον αγώνα WSBK του Phillip Island ή στο MotoGP Buriram Test στην Ταϊλάνδη να μη φορούν το κανονικό τους κράνος, θα σημαίνει πως η διαδικασία δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί για τον συγκεκριμένο κατασκευαστή του κράνους – ο οποίος, παρεμπιπτόντως, πληρώνει όλα τα κόστη των δοκιμών συμμόρφωσης με τις νέες προδιαγραφές.

Ετικέτες