Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Νέα Vespa Sei Giorni II Edition 2019

Μια αριθμημένης παραγωγής έκδοση

Η Vespa για να τιμήσει την ιστορία της, δημιούργησε μια αριθμημένης παραγωγής έκδοση της Sei Giorni II Edition, που αναβιώνει την νίκη του ομώνυμου μοντέλου σε αγώνες regularity το 1951. Οι αγώνες regularity διαφοροποιούνται απ’ την κλασσική φιλοσοφία των αγώνων που θέλει όποιον τερματίζει πρώτος να στέφεται νικητής. Αντιθέτως, δεν έχει σημασία σε ποια θέση θα τερματίσει ο αγωνιζόμενος αλλά το πόσο σταθερή ήταν η μέση ταχύτητά του κατά τη διάρκεια του αγώνα και πόσο κοντά ήταν στο όριο που έχει θέσει η διοργάνωση, καθώς και πολλές άλλες παραμέτρους. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη νέα Sei Giorni II Edition.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

VESPA SEI GIORNI II EDITION

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ VESPA SEI GIORNI ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΥΘΟΥ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VESPA.

Ο ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 300 HPE ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 23 ΙΠΠΟΥΣ EINAI Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ VESPA

Μετά από τη μεγάλη εμπορική επιτυχία της πρώτης έκδοσης του 2017, έρχεται η Vespa Sei Giorni II Edition. Πρόκειται για μία νέα έκδοση – αριθμημένη αλλά όχι περιορισμένη - που εξελίσσει περαιτέρω την ιδέα της σύγχρονης Sei Giorni, ενός μοντέλου που γεννήθηκε από τη σύζευξη της τεχνολογίας και του τουριστικού χαρακτήρα της Vespa GTS με την αυθεντική αγωνιστική ιστορία της Vespa. Και αυτή η νέα έκδοση Vespa Sei Giorni αναβιώνει την επική νίκη της αυθεντικής και ομώνυμης Vespa Sport “Sei Giorni”, στον απαιτητικό αγώνα regularity “Sei Giorni Internazionale di Varese” το 1951, όπου υπήρξε απόλυτος κυρίαρχος, κατακτώντας 9 χρυσά μετάλλια.

Ο σπορ χαρακτήρας της Vespa Sei Giorni II Edition ενισχύεται, χάρη στον νέο κινητήρα 300 hpe (High Performance Engine), 4-βάλβιδο, υγρόψυκτο, με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Η μέγιστη ισχύς φτάνει πλέον τους 23,45 ίππους (17,5 kW), αυξημένη κατά 12% σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ενώ η μέγιστη ροπή αυξάνεται κατά 18%, φτάνοντας τα 2,65 kgm.

Μοναδικό στυλ, εμπνευσμένο από την καταγωγή της Vespa

Το στυλ της Vespa Sei Giorni θυμίζει τις κλασσικές ρίζες της Vespa. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία που την ξεχωρίζουν είναι το “faro basso” - ο χαμηλά τοποθετημένος προβολέας πάνω στο μπροστινό φτερό - το γυμνό τιμόνι, το κομψό στρογγυλό όργανο και η κοντή φιμέ ζελατίνα που το πλαισιώνει, ενώ στο μπροστινό μέρος διακρίνεται η νέα «γραβάτα», που τονίζεται με μαύρες ματ γρίλιες.

Η συνολική εμφάνιση χαρακτηρίζεται από το μαύρο number plate με το νούμερο “6”, απευθείας παραπομπή στη Vespa που χρησιμοποίησε η θρυλική Squadra Corse τη δεκατετία του '50, και ενισχύεται από μαύρες λεπτομέρειες, όπως το κάλυμμα της εξάτμισης και οι ζάντες, μαζί με τολμηρά κόκκινα φινιρίσματα. Η Vespa Sei Giorni II Edition ξεχωρίζει επίσης από το νέο αποκλειστικό γκρι χρώμα, “Grigio Sei Giorni.

Άνεση και Ασφάλεια

Η Vespa Sei Giorni διαθέτει ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο και σέλα με διπλή επένδυση, αγωνιστικής εμφάνισης αλλά εγκεκριμένη για δύο αναβάτες. Η τέλεια εργονομία της Vespa, ενισχύεται από την άνεση του μεγάλου “σώματος” και τη φυσική θέση οδήγησης, που επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος και την εξαιρετική άνεση ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται θύρα USB, που βρίσκεται στο ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς, ενώ τα πίσω φώτα διαθέτουν πλέον τεχνολογία full LED, μια λύση που συμβάλλει στη βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας. Το επίπεδο ασφάλειας συμπληρώνεται από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών ABS.

Ανακάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για τη Vespa Sei Giorni II Edition