Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέο website για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη!

Ολοκληρωτική ανανέωση από την Generation Y

H φετινή χρονιά είναι μια χρονιά ορόσημο για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, καθώς φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας συνεχούς δραστηριότητας στην ελληνική αγορά. Είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες στη χώρα μας που λειτουργούν αδιάλειπτα για 100 χρόνια, έχοντας γίνει συνώνυμο με μερικά από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Η ίδρυση του Ομίλου έγινε το 1922 και το εξίσου αξιοθαύμαστο είναι πως από τότε και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στο τιμόνι του η οικογένεια Σαρακάκη, η οποία έβαλε τα θεμέλια πριν από 100 χρόνια για την ίδρυση μιας από τα πιο επιτυχημένες εταιρικές δραστηριότητες στην χώρα μας.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου σήμερα, περιλαμβάνουν την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων, από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, μέχρι επαγγελματικά οχήματα, μηχανές θαλάσσης και οχήματα έργων, από κατασκευαστές παγκόσμια εμβέλειας. Παράλληλα, ο Όμιλος προσφέρει και ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών, με έμφαση στο after sales, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τους πελάτες του.

Με έναν τέτοιο κύκλο δραστηριοτήτων, είναι απαραίτητο να υπάρχει και ένα αντίστοιχο ψηφιακό πλαίσιο υποστήριξης και γι' αυτό η εταιρεία προχώρησε σε έναν σαρωτικό ψηφιακό μετασχηματισμό, με ριζική ανανέωση της ιστοσελίδας της, ένα απαιτητικό έργο που ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Generation Y - International eBusiness Hub. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο και διαδραστικό site (www.saracakis.gr), με έντονη την εταιρική ταυτότητα και παράλληλα με ένα φιλικό και εύχρηστο interface για τους επισκέπτες.

Στο νέο website του Ομίλου, υπάρχουν αναφορές στην Ιστορία και την παράδοση της εταιρείας, καθώς και στην πορεία της όλες αυτές τις δεκαετίες, η οποία χαρακτηρίζεται από την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας προς όφελος των ανθρώπων που τον στελεχώνουν, των πελατών που εμπιστεύονται τα προϊόντα του, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, με δράσεις και ενέργειες εταιρικής ευθύνης.

Ιδιαίτερο βάρος όμως έχει δοθεί και στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και στις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, καθώς και στις προοπτικές για πρακτική άσκηση σε νέους που θέλουν να αποκτήσουν μια επαγγελματική εμπειρία, σε έναν οργανισμό διεθνών προδιαγραφών με διαρκή πορεία ανάπτυξης και μετασχηματισμού.