Ο εορτασμός των 120 χρόνων της Harley-Davidson στην Ευρώπη

Τετραήμερο φεστιβάλ αμερικάνικης μοτό-κουλτούρας στη Βουδαπέστη το 2023
Από το

motomag

9/6/2022
Η Harley-Davidson ανακοίνωσε τις ημέρες και την τοποθεσία, που θα λάβει χώρα ο ευρωπαϊκός εορτασμός της εταιρείας για τα 120 χρόνια από την ίδρυση της.
 
Ακολουθεί μεταφρασμένο το δελτίο τύπου:
 
“Η Harley-Davidson θα γιορτάσει το 120ο έτος της με φινέτσα στην ευρωπαϊκή «Εκδήλωση για την 120η επέτειο της Harley-Davidson», έναν τετραήμερο εορτασμό ψυχαγωγίας, μουσικής, φαγητού και μοτό-κουλτούρας. 
 
Αυτή η ειδική εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κέντρο της Βουδαπέστης, στην Ουγγαρία, από τις 22–25 Ιουνίου 2023, και καλωσορίζει αναβάτες, λάτρεις και θαυμαστές να συναντηθούν στην Ευρώπη για μία μεγάλη γιορτή.
 
Η ευρωπαϊκή εκδήλωση αποτελεί έναν από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η εταιρεία θα γιορτάσει την επέτειο των 120 χρόνων της ανά τον κόσμο, το 2023. Αυτοί περιλαμβάνουν το φεστιβάλ ‘Homecoming’ στο Μιλγουόκι που θα λάβει χώρα μεταξύ 13-16 Ιουλίου 2023, το οποίο ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα. 
 
Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν και την διάρκεια των επόμενων μηνών για την 120η ευρωπαϊκή εορτή της Harley-Davidson και το ‘Homecoming’ της Harley-Davidson.
 
Η Harley-Davidson πρόσφατα παρουσίασε την ιστοσελίδα «The Road to Harley-Davidson Homecoming Challenge» οπού αναβάτες και μη, ομοίως, στις αγορές που δραστηριοποιείται επίσημα η εταιρεία (σσ. δυστυχώς σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα), μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στη συγκέντρωση εικονικών σημάτων, να κερδίσουν καθημερινά και μηνιαία έπαθλα και να συμμετάσχουν σε μία λοταρία με πιθανότητα να κερδίσουν το μεγάλο βραβείο, που είναι ένα ταξίδι στο Μιλγουόκι ώστε να συμμετάσχουν στον εορτασμό ‘Homecoming’. 
 
Για τους επίσημους κανονισμούς της λοταρίας, και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τα έπαθλα, και για περισσότερες πληροφορίες για το «The Road to Harley-Davidson Homecoming Challenge» κατεβάστε το Harley – Davidson App, η επισκεφθείτε την ιστοσελίδα H-D.com/ride.

Απεργία πείνας και 2 χρόνια επιπλέον ποινής στο ζευγάρι Άγγλων μοτοσυκλετιστών που συνελήφθη πέρυσι στο Ιράν

Οι Craig και Lindsay Foreman έχουν ήδη περάσει 19 μήνες στη φυλακή
Craig-and-Lindsay-Foreman
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Το ζεύγος των Βρετανών μοτοσυκλετιστών ταξίδευε από την πατρίδα τους προς την Αυστραλία με μοτοσυκλέτες όταν συνελήφθησαν στο Ιράν τον Ιανουάριο του 2025 με την κατηγορία της κατασκοπίας. Σε μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, οι Craig και Lindsay Foreman καταδικάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο σε κάθειρξη δέκα ετών με συνοπτικές και μάλλον αδιαφανείς διαδικασίες.

Την ώρα που στην Αγγλία οι συγγενείς τους καλούν σε συγκέντρωση υπογραφών για την απελευθέρωσή τους και ενώ έχει ήδη διοργανωθεί μοτοσυκλετιστική συγκέντρωση στο Λονδίνο προς στήριξή τους, οι αρχές της χώρας δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα προς την απελευθέρωση του δύο 52χρονων.

Από τον περασμένο Μάιο τόσο ο Craig όσο και η Lindsay έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τη φυλάκισή τους, με ανθρωπιστικές οργανώσεις να αποκαλύπτουν πως αμφότεροι έχουν πλέον προβλήματα υγείας και ειδικότερα ο Craig που άρχισε νωρίτερα από τη σύζυγό του και έχει χάσει περίπου 16 κιλά στο διάστημα αυτό.

Τώρα ωστόσο έγινε γνωστό πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει, καθώς ο Craig Foreman τιμωρήθηκε με δύο επιπλέον χρόνια στην ποινή του επειδή επικοινώνησε με ΜΜΕ μέσα από το κελί του.

Όπως δήλωσε ο γιος της Lindsay, Joe Bennett: "Του είπαν πως θα τον πάνε σε συνάντηση με τον δικηγόρο του, αλλά αντιθέτως βρέθηκε ενώπιον δικαστή που τον ενημέρωσε για την αύξηση της ποινής του. Δεν του επιτράπηκε να επικοινωνήσει με δικηγόρο, ούτε με μεταφραστή και δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του".

Η αγγλική κυβέρνηση όρισε τον βουλευτή των Συντηρητικών, Alistair Burt, ως ειδικό απεσταλμένο για Βρετανούς πολίτες που έχουν φυλακιστεί σε άλλες χώρες, γεγονός που δίνει μια ικμάδα αισιοδοξίας για το μέλλον των Foreman, ωστόσο ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στον Περσικό Κόλπο οπωσδήποτε δυσχεραίνει κάθε σχετική προσπάθεια.