Ο εορτασμός των 120 χρόνων της Harley-Davidson στην Ευρώπη

Τετραήμερο φεστιβάλ αμερικάνικης μοτό-κουλτούρας στη Βουδαπέστη το 2023
Από το

motomag

9/6/2022
Η Harley-Davidson ανακοίνωσε τις ημέρες και την τοποθεσία, που θα λάβει χώρα ο ευρωπαϊκός εορτασμός της εταιρείας για τα 120 χρόνια από την ίδρυση της.
 
Ακολουθεί μεταφρασμένο το δελτίο τύπου:
 
“Η Harley-Davidson θα γιορτάσει το 120ο έτος της με φινέτσα στην ευρωπαϊκή «Εκδήλωση για την 120η επέτειο της Harley-Davidson», έναν τετραήμερο εορτασμό ψυχαγωγίας, μουσικής, φαγητού και μοτό-κουλτούρας. 
 
Αυτή η ειδική εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κέντρο της Βουδαπέστης, στην Ουγγαρία, από τις 22–25 Ιουνίου 2023, και καλωσορίζει αναβάτες, λάτρεις και θαυμαστές να συναντηθούν στην Ευρώπη για μία μεγάλη γιορτή.
 
Η ευρωπαϊκή εκδήλωση αποτελεί έναν από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η εταιρεία θα γιορτάσει την επέτειο των 120 χρόνων της ανά τον κόσμο, το 2023. Αυτοί περιλαμβάνουν το φεστιβάλ ‘Homecoming’ στο Μιλγουόκι που θα λάβει χώρα μεταξύ 13-16 Ιουλίου 2023, το οποίο ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα. 
 
Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν και την διάρκεια των επόμενων μηνών για την 120η ευρωπαϊκή εορτή της Harley-Davidson και το ‘Homecoming’ της Harley-Davidson.
 
Η Harley-Davidson πρόσφατα παρουσίασε την ιστοσελίδα «The Road to Harley-Davidson Homecoming Challenge» οπού αναβάτες και μη, ομοίως, στις αγορές που δραστηριοποιείται επίσημα η εταιρεία (σσ. δυστυχώς σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα), μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στη συγκέντρωση εικονικών σημάτων, να κερδίσουν καθημερινά και μηνιαία έπαθλα και να συμμετάσχουν σε μία λοταρία με πιθανότητα να κερδίσουν το μεγάλο βραβείο, που είναι ένα ταξίδι στο Μιλγουόκι ώστε να συμμετάσχουν στον εορτασμό ‘Homecoming’. 
 
Για τους επίσημους κανονισμούς της λοταρίας, και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τα έπαθλα, και για περισσότερες πληροφορίες για το «The Road to Harley-Davidson Homecoming Challenge» κατεβάστε το Harley – Davidson App, η επισκεφθείτε την ιστοσελίδα H-D.com/ride.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.