Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Ο Guy Martin φτιάχνει tank!

Βρήκε νέο χόμπυ

Ο Guy Martin έχει γίνει συνώνυμο του Isle of Man, των αγώνων road racing και την ανόθευτης τρέλας που κουβαλάει ένας αυθεντικός αγωνιζόμενος. Πρόσφατα, δήλωσε ότι σταματάει τους αγώνες και αποσύρθηκε από το ΤΤ και αφοσιώθηκε πλέον στο έτερο, λιγότερο γνωστό, πάθος του.

Πολλοί ίσως να γνωρίζετε ότι ο Martin είχε ως κύριο επάγγελμα αυτό του μηχανικού φορτηγών, αλλά η τρέλα του γενικότερα για τα μεγάλα μηχανήματα αγγίζει τα επίπεδα του πάθους του για τις μοτοσυκλέτες. Αυτό είναι που τον οδήγησε στο νέο του project για την ανακατασκευή ενός πολεμικού άρματος από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο μάλιστα σκοπεύει να το οδηγήσει στην γενέτειρά του, το Linclon, για λογαριασμό μιας καινούργιας εκπομπής που προβάλλεται στην Αγγλία. Μάλιστα πρόσφατα, ο Martin μαζί με τέσσερις άλλους εθεάθη να περπατούν στον κεντρικό δρόμο της πόλης κάνοντας προφανώς μετρήσεις για τις διαστάσεις του άρματος. Ο Guy Martin και η παρέα του κρατούσαν ένα σχοινί που σχημάτιζε ένα τετράγωνο (όσο και οι διαστάσεις του τανκ) και περπατούσαν στο δρόμο για να δουν αν χωράει να περάσει, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Martin ανακατασκευάζει μια ρέπλικα ενός Mark IV βρετανικού τανκ του 1917, για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την εξέλιξη των μηχανών. Στα πλαίσια της εκπομπής επισκέφθηκε και το White Hart Hotel, εκεί όπου δημιουργήθηκαν τα πρώτα σχέδια για πολεμικά άρματα το 1915. Το άρμα του σχεδιάζει να το οδηγήσει στις 11 Νοεμβρίου στο Lincoln κατά την διάρκεια του εορτασμού για την Ημέρα Μνήμης, μέχρι το μνημείο πολέμου που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο της πόλης.