Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη Active Recruiter στα Career Days Πανεπιστημίων και φορέων

Παρών ως «Active Recruiter 2022-2023» στις Ημέρες Καριέρας
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/1/2023

Με μια ιστορία που πλέον ξεπερνά τον έναν αιώνα και με παρουσία σε τέσσερις χώρες, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο  του mobility στην Ελλάδα ως αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίου φήμης όπως Honda, Mitsubishi, Volvo, Komatsu και Massey Ferguson, έχει θέσει ως βασική του προτεραιότητα τη συνεχή προσέλκυση, ανάπτυξη και διατήρηση ικανών στελεχών επενδύοντας στην επαγγελματική τους εξέλιξη και ανταμείβοντας την απόδοσή τους.

Για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, οι άνθρωποί του  αποτελούν την κινητήρια δύναμη της επιτυχημένης επιχειρηματικής του πορείας και της περαιτέρω διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του σε καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες. Ο Όμιλος βρίσκεται σε μία περίοδο δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης καθώς και πολλαπλές ευκαιρίες εξέλιξης της καριέρας των ανθρώπων του στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

2

Με γνώμονα τα παραπάνω και με διαρκή επένδυση στη νέα γενιά στελεχών, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη δηλώνει παρών ως «Active Recruiter 2022-2023» στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνονται από Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει συμμετάσχει στα Career Days των παρακάτω φορέων:

  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2022
  • Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ημέρες Καριέρας 2022
  • Πανεπιστήμιο Πειραιά, Career Days 2022
  • Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ημέρες Καριέρας 2022
  • Skywalker.gr, Job Festival 2022
  • Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), 12η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στη Θεσσαλονίκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη μέσω της ιστοσελίδας του www.saracakis.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα «Ανθρώπινο Δυναμικό – Ευκαιρίες Καριέρας».

Ιταλία: 60.000 οχήματα με Πολωνικές εταιρικές πινακίδες-μαϊμού για να γλιτώνουν φόρους!

Η μεγάλη πλειοψηφία εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης
poland
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/10/2026

Πριν από μερικές μέρες η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας για μεγάλο αριθμό μικρών αυτοκινήτων και όλα τα δίκυκλα, ωστόσο δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων στη χώρα αδιαφορούν πλήρως για το μέτρο αυτό. Ο λόγος είναι ότι τα οχήματά τους είναι καταχωρημένα σε ανύπαρκτες εταιρείες από την Πολωνία, επιτρέποντας τους να κυκλοφορούν με πολωνικές πινακίδες και φυσικά να μην πληρώνουν απολύτως τίποτα στο ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών της Πολωνίας PBUK, ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν παρανόμως στην Ιταλία με πινακίδες της βορειοευρωπαϊκής χώρας ξεπερνά τα 60.000 και οι επιβαρύνσεις που προκαλούν στις οικονομίες των δύο χωρών υπερβαίνουν κατά πολύ τα μη καταβληθέντα τέλη κυκλοφορίας.

Ο λόγος είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα συχνά δεν είναι σωστά ασφαλισμένα και επιπλέον αγνοούν επιδεικτικά τα τροχονομικά πρόστιμα που ενδεχομένως να δεχτούν στην Ιταλία, καθώς αυτά αποστέλλονται σε ανύπαρκτες πολωνικές επιχειρήσεις – όπου είναι καταχωρημένες οι πινακίδες – και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται ποτέ.

Σύμφωνα με την PBUK, μόνο στο πρώτο οκτάμηνο του 2026 οι απλήρωτες ασφαλιστικές χρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ. Το χειρότερο είναι πως το ποσό αυτό είναι ήδη υπερδιπλάσιο από το σύνολο του 2025 και σχεδόν πενταπλάσιο του 2024, στοιχείο που καταδεικνύει ότι η απάτη αυτή είναι σχετικά νέα και διογκώνεται με καλπάζοντα ρυθμό.

“Έχουμε ασφαλιστικές απαιτήσεις και στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, αλλά αυτές είναι πάνω-κάτω σταθερές, ενώ οι ιταλικές πολλαπλασιάζονται σαν τρελές,” δήλωσε στους Financial Times ο Piotr Zadrożny, αντιπρόεδρος της PBUK.

“Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα δεν έχουν πατήσει τις ρόδες τους ποτέ στην Πολωνία. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να αγνοούν κλήσεις για παρκάρισμα ή άλλες οδικές παραβάσεις, καθώς τα πρόστιμα καταλήγουν σε εταιρείες που δεν υπάρχουν κι έτσι όλα στο τέλος γίνονται καπνός.”

Οι αρχές της Ιταλίας, όπως και η PBUK, πιστεύουν πως πίσω από το όλο θέμα κρύβονται συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος, εξαπατώντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους ίδιους τους Ιταλούς ιδιοκτήτες των οχημάτων, πουλώντας τους ασφάλειες που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ή έχουν άλλη διάρκεια από την αναγραφόμενη.

Πιθανότατα δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων οχημάτων αυτών συγκεντρώνεται στην περιοχή της Νάπολης, γεγονός που έχει κινητοποιήσει την τοπική αστυνομία να διεξάγει πιο ενδελεχείς ελέγχους και διασταυρώσεις. Πρόσφατα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δέματα με πινακίδες κυκλοφορίας και ασφαλιστικά έγγραφα που είχαν φτάσει ταχυδρομικώς στην Ιταλία από την Πολωνία. Μάλιστα ένα μέτρο που συζητιέται στην ιταλική κυβέρνηση είναι να γίνει υποχρεωτικό κάθε όχημα που κυκλοφορεί στην Ιταλία να είναι ασφαλισμένο είτε σε ιταλική εταιρεία ή σε κάποια με επίσημη αναγνώριση στη χώρα.

Η δε δημοσιοποίηση του προβλήματος τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει έναν σχετικό πανικό στους Ιταλούς με τέτοια οχήματα, με πολλούς εξ αυτών να ψάχνουν τρόπους να αλλάξουν σε ιταλικές προκειμένου να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα που φοβούνται πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν για τους παραβάτες – μέχρι και σχετικά βίντεο με οδηγίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα ιταλικά κοινωνικά δίκτυα.

Αν πάντως τα βρουν σκούρα με τις πολωνικές πινακίδες, ας σκεφτούν και τις βουλγαρικές. Μπορούν να ρωτήσουν στην Ελλάδα για τα διαδικαστικά, όπου κυκλοφορούν ουκ ολίγα οχήματα με πινακίδες της βόρειας γείτονος.