Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στην μάχη κατά του Κορωνοϊού

Διαθέτει στόλο οχημάτων στο κράτος
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/3/2020

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στον οποίο περιλαμβάνεται και η αντιπροσώπευση της Honda στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες, συμβάλλει κι αυτός δυναμικά στη μάχη κατά της εξάπλωσης του COVID-19, στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης που τον χαρακτηρίζει. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για τον στόλο των οχημάτων (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) που τίθεται στην διάθεση της πολιτείας, για την διευκόλυνση των Αρχών που μάχονται καθημερινά απέναντι στην απειλή της πανδημίας:

 

Δελτίο τύπου

 

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

Στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, έναν όμιλο που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ηγετικής παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, εν μέσω αυτής της παγκόσμιας και πρωτοφανούς κρίσης, με γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας και της υγείας ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου, βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και συμβάλλουμε αποφασιστικά στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

 

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και με στόχο την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις ανάγκες που προκύπτουν.

 

Ως Επίσημος Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, φορτηγών, λεωφορείων, και μηχανημάτων και εκπροσωπώντας εδώ και δεκαετίες καταξιωμένους, διεθνείς κατασκευαστές όπως Honda Motor Co. Ltd, Mitsubishi Motors Corporation, Volvo, Komatsu Ltd., Massey Ferguson κ.ά., θέτουμε άμεσα στη διάθεση της Πολιτείας μία σειρά οχημάτων για τη διευκόλυνση του έργου των αρμόδιων αρχών που δοκιμάζονται καθημερινά.

 

Πιο συγκεκριμένα, θέτουμε άμεσα στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  • 1 Volvo Λεωφορείο Irizar 51 θέσεων και
  • 1 Volvo Φορτηγό FH16 τράκτορα – ελκυστήρα 600 ίππων για δυνατότητα μεταφοράς μεικτού φορτίου 40 τόνων

 

Επίσης, θέτουμε άμεσα στη διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

  • Επιβατικά αυτοκίνητα Honda & Mitsubishi και
  • Δίκυκλα Honda

για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των κινητών συνεργείων δειγματοληψίας που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα σε όλη την Ελλάδα στόχος των οποίων είναι η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων των πολιτών προς τις Μονάδες Υγείας.

 

Στις δύσκολες αυτές στιγμές οφείλουμε να λειτουργούμε συλλογικά, με αλληλεγγύη και πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες των τοπικών, εθνικών και διεθνών αρχών.

 

Ευχόμαστε να βγούμε όλοι από αυτήν την κρίση υγιείς, δυνατότεροι, σοφότεροι και πιο ενωμένοι.

 

 

Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda

Στη θέση του Koji Watanabe - Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2027
Honda Racing Corporation νέος πρόεδρος 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/10/2026

Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.

Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.

Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.

Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.

Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.

Honda Racing Corporation παλιός πρόεδρος Watanabe
O απερχόμενος πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe

Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."