Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων

ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΖΩΗΣ
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/5/2023

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με τη δέσμευση να είναι ωφέλιμος και να προσφέρει στο σύνολο της κοινωνίας, συμμετέχει ενεργά στη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Διότι μέσα από τη γνώση και την ενημέρωση υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

 

Το Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και τη συνεργασία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.).

 

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη πληροφόρηση καταρρίπτοντας παράλληλα μύθους και στερεότυπα που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κοινή γνώμη.

Τα νούμερα είναι επώδυνα. Κάθε μία ώρα 6 νέοι ασθενείς προστίθενται στις εθνικές λίστες υποψήφιων ληπτών οργάνων στην Ευρώπη, ενώ περισσότεροι από 6.500 ασθενείς χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο περιμένοντας το πολυπόθητο μόσχευμα. Στην Ελλάδα, ο μέσος χρόνος αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού ξεπερνάει τα 8 χρόνια.

 

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη θα παρακολουθήσουν το 2ο διαδικτυακό σεμινάριο των Organmeetings που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023.

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

  • Ποιος θα μπορούσε να χρειαστεί μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου;
  • Μπορεί οποιοσδήποτε να εγγραφεί ως δωρητής οργάνων;

 

Η συμμετοχή του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη θα πιστοποιηθεί και θα επιβραβευθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ωνάση τον Ιανουάριο του 2024.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Organmeetings και τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων: https://www.onassis.org/el/health/organmeetings

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες