O Valentino Rossi στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως οδηγός Τραμ

Εμφάνιση-έκπληξη από τον Ιταλό στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, έφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με Τραμ στο στάδιο.
valentino rossi
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/2/2026

Ήταν το μεγάλο μυστικό της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milan-Cortina 2026 κι φυσικά εξελίχθηκε σε μια από τις όμορφες εκπλήξεις που συχνά διανθίζουν γιορτινές διοργανώσεις όπως η συγκεκριμένη.

Κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στο στάδιο San Siro του Μιλάνου, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, έκανε θριαμβευτική εμφάνιση ως επιβάτης ενός τραμ στο οποίο οδηγός ήταν ο Valentino Rossi.

Ο πρόεδρος Mattarella οφείλει τη δημοφιλία του στο απλό και καθημερινό προφίλ που διατηρεί και η επιλογή του Τραμ ως μέσο εισόδου του στο στάδιο επίσης δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα από τα σύμβολα του Μιλάνου, συνδυάστηκε δε άψογα με έναν από τους δημοφιλέστερος Ιταλούς αθλητές όλων των εποχών στη θέση του χειριστή, με πηλήκιο και τα όλα του.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο που έφτιαξαν οι διοργανωτές της τελετής για να προλογίσουν την άφιξη του Προέδρου στο στάδιο.

Harley-Davidson - Ξεπλήρωσε δάνειο 700 εκατ. ευρώ νωρίτερα από την προθεσμία

Μια αισιόδοξη νότα για την αμερικάνικη εταιρεία που διανύει δύσκολες εποχές
Harley-Davidson αποπληρωμή δανείου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2026

Η Harley-Davidson Financial Services, η χρηματοοικονομική θυγατρική της Harley-Davidson, ανακοίνωσε ότι θα εξοφλήσει πλήρως ένα μεγάλο δάνειο που είχε πάρει από επενδυτές, λίγο νωρίτερα από όσο ήταν υποχρεωμένη να το κάνει -γεγονός που δείχνει ικανοποιητική ρευστότητα, ενώ μέσω της πιο γρήγορης αποπληρωμής η εταιρεία γλιτώνει περαιτέρω τόκους.

Το δάνειο αυτό είχε δοθεί μέσω ομολόγων συνολικής αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 5,125% και κανονικά θα έληγε “μέσα στο 2026”. Με την ανακοίνωση αυτή, η εταιρεία ενημερώνει ότι στις 15 Μαρτίου 2026 θα επιστρέψει στους επενδυτές όλο το ποσό των ομολόγων, δηλαδή το αρχικό κεφάλαιο, μαζί με τους τόκους που έχουν συσσωρευτεί μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι τα χρήματα για την αποπληρωμή θα προέλθουν από τα διαθέσιμα μετρητά που ήδη έχει στο ταμείο της. Αφού ολοκληρωθεί η αποπληρωμή, τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν θα υπάρχουν πλέον ως χρηματοοικονομικό προϊόν. Για αυτόν τον λόγο θα ζητηθεί από το χρηματιστήριο Euronext Dublin να αφαιρέσει τα ομόλογα από τη λίστα των τίτλων που διαπραγματεύονται εκεί.

Επισημαίνεται πως μια εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να πληρώσει νωρίτερα ένα τέτοιο δάνειο για διάφορους λόγους. Συχνά αυτό συμβαίνει όταν έχει αρκετά διαθέσιμα χρήματα και θέλει να μειώσει τα χρέη της. Με την πρόωρη εξόφληση σταματά να πληρώνει τόκους στο μέλλον, άρα μειώνει το κόστος χρηματοδότησης. Μπορεί επίσης να το κάνει αν σκοπεύει να δανειστεί ξανά με καλύτερους όρους, δηλαδή με χαμηλότερο επιτόκιο, ή αν θέλει να βελτιώσει τη γενική οικονομική της εικόνα μειώνοντας το συνολικό της χρέος.

Ετικέτες