Όχι κάτω από 500 κυβικά λέει η Moto Morini

Στόχος τους να είναι άμεσοι ανταγωνιστές των Ιαπώνων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/9/2022

Η πρόσφατη συνέντευξη του γενικού διευθυντή Alberto Monni της Moto Morini στην Ιταλία στο Motociclismo, ήταν αρκετά αποκαλυπτική για τις προθέσεις που έχουν στο άμεσο μέλλον, αλλά και για την γενικότερη φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν.

Ο κύριος Monni δήλωσε πως η Moto Morini δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποιο μοντέλο με κυβισμό κάτω από 500cc.

Η απόφαση αυτή σχετίζεται με τον στόχο τους να καθιερωθούν ως άμεσοι ανταγωνιστές των Ιαπωνικών εργοστασίων στις μεσαίες κατηγορίες κυβισμού και να μην μπουν σε έναν απευθείας πόλεμο τιμών με την Benelli ή την Voge στις μικρότερες κατηγορίες. Διατηρώντας την γκάμα των μοντέλων της Moto Morini πάνω από τα 500 κυβικά, αυτομάτως τοποθετούν την εταιρεία μια κατηγορία πάνω από τις υπόλοιπες εταιρείες που κατασκευάζουν τις μοτοσυκλέτες τους στην Κίνα και η γκάμα τους στην Ευρώπη σταματά στα 700 κυβικά.

Αυτή τη στιγμή, οι βασικές αγορές της Moto Morini είναι οι Μεσογειακές χώρες, όπου οι πιο εμπορικές κατηγορίες στις μοτοσυκλέτες είναι τα μεσαίου κυβισμού on-off και naked, όπου η Moto Morini με το X-Cape 649 αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Η μηνιαία παραγωγή στην Κίνα είναι 600 μοτοσυκλέτες τον μήνα ανά μοντέλο και σύμφωνα με τον κύριο Monni είναι όλες πουλημένες.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Alberto Monni δίνει μερικά επιπλέον στοιχεία για το άμεσο μέλλον, προαναγγέλλοντας πως στην EICMA θα ξεκινήσουν να δείχνουν κάποιες “πρωτοποριακές” ιδέες όπως τις χαρακτήρισε, ενώ δεν έκρυψε πως ταυτόχρονα σκέπτονται την δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας μοντέλων στα 800 κυβικά.

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.