Οι χαμηλές πτήσεις του Ducati DesertX σκοτώνουν το MV Agusta Lucky Explorer!

«Κανείς δεν χρειάζεται μία ακριβή μοτοσυκλέτα για το χώμα»
mv agusta lucky explorer 9.5 eicma
Από το

motomag

11/4/2023

Η MV Agusta δεν πρόκειται να βγάλει το μικρό Lucky Explorer 5.5 που είδαμε την EICMA από κοντά και που θα το έκανε σε συνεργασία με την Benelli και θα το κατασκεύαζε η QJ.

Ο Stefan Pierer στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον συνεργάτη του MOTO, Alan Cathcart ξεκαθάρισε πως το 5.5 δεν έχει θέση ούτε στην αγορά και κυρίως δεν έχει θέση ούτε και στην γκάμα της MV Agusta.

Ωστόσο επίσης ξεκαθάρισε πως το Lucky Explorer 9.5 θα μπει στον πάγο γιατί η αγορά δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή ακριβές Adventure που επικεντρώνονται στο χώμα. Κυρίως όμως δεν το χρειάζεται η MV Agusta στην γκάμα της, αν αυτή η γκάμα δεν επεκταθεί πρώτα καλύπτοντας τους παραδοσιακούς τομείς ενασχόλησης της MV Agusta ξεκινώντας και από ένα νέο σχεδιαστικό κέντρο αποκλειστικά με Ιταλούς σχεδιαστές, μέσα στο εργοστάσιο στο Varese.

Μάταια ο Alan Cathcart ο μόνος μέχρι στιγμής εκτός εργοστασίου που έχει οδηγήσει το Lucky Explorer 9.5 τόσο όσο χρειάζεται για να έχει άποψη για το πώς δουλεύει – και το παρουσιάσαμε στο ΜΟΤΟ- επέμενε πως υπάρχει θέση στην αγορά. Κάτι σαν την δίτροχη εκδοχή του Range Rover, έστω και για λίγους. Ο Pierer όμως θεωρεί πως δεν πρέπει η MV Agusta να μπει στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία που υπάρχει αυτή την στιγμή. Επίσης ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν εισέρχεται ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός νέων αναβατών στην μεγάλη κατηγορία των Adventure, με τον ρυθμό που αυτό συνέβαινε έως τώρα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει η τάση για τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες που μεγαλώνουν σε ηλικία να κατεβαίνουν πολλά σκαλιά σε κυβισμό, επιστρέφοντας στην μικρο-μεσαία κατηγορία! Όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει γνωρίσει πολλούς ιδιοκτήτες που από το 1290 Super Adventure πηγαίνουν στο 390 Adventure!

mv agusta lucky explorer 9.5 eicma
φωτογραφία από την δοκιμή στο MOTO, της Lucky Explorer 9.5 προ-παραγωγής

Γενικώς όμως δεν τον φοβίζει ο ανταγωνισμός αν δει πως υπάρχει περιθώριο στην συγκεκριμένη κατηγορία, για αυτό και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, στο τέλος, καλωσορίζει την Triumph και την Ducati που η πρώτη σίγουρα και η δεύτερη ίσως, μπουν στην αγορά των Motocross απέναντι σε KTM και GASGAS. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει και μειονέκτημα για μία εταιρεία που διαπραγματεύεται την μετοχή της δημόσια καθώς τα αποτελέσματα δεν κρύβονται και ο ανταγωνισμός έχει ξεκάθαρη εικόνα της επιτυχίας. Μόνο στις ΗΠΑ που ο Pierer πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις με νέο κέντρο διανομής και γραφείων, πουλούν 100.000 μονάδες όταν αντίστοιχα η Ducati έκλεισε οριακά κάτω από τις 10.000! Όσο μεγάλη και αν είναι η διαφορά τιμών πώλησης, η ψαλίδα σε αριθμό μονάδων είναι τεράστια και η επιτυχία αυτή, λέει ο Pierer, φέρνει ακολούθους. Θεωρεί όμως πως στο τέλος θα είναι για καλό καθώς η είσοδος νέων εταιρειών θα φέρει περεταίρω επέκταση της αγοράς στις off road μοτοσυκλέτες. Για τις ακριβές παντός δρόμου όμως, όπως το Lucky Explorer 9.5, τα νέα δεν είναι καλά όσο κι αν απέσπασε τα θετικότερα σχόλια στην EICMA. Τα θετικά σχόλια με την πραγματική πρόθεση αγοράς και τέλος με την πραγματική αγορά, διαφέρουν κατά πολύ.

GTA VI - Κομπλέ με μοτό-συμμορίες να τρομοκρατούν την πόλη [VIDEO]

Η επόμενη έκδοση του δημοφιλούς Video-Game αναμένεται το 2025
GTA-VI
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Η σειρά του εξαιρετικά δημοφιλούς Video-Game GTA συνεχίζεται με τη νέα έκδοση GTA VI που θα κυκλοφορήσει το 2025 για PS5 και ΧΒΟΧ, ενώ στο πρώτο trailer εμφανίζεται μια συμμορία με μοτοσυκλέτες και ATV που τρομοκρατεί την φανταστική πόλη Vice City, όπου διαδραματίζεται το παιχνίδι.

Για πρώτη φορά σε παιχνίδι της σειράς ο πρωταγωνιστής θα είναι γυναίκα, η Lucia, που μαζί με τον φίλο της Jason, στόχο θα έχουν την ανέλιξη τους στον υπόκοσμο της Vice City. Στο πρώτο trailer του παιχνιδιού, μεταξύ άλλων βλέπουμε και εικόνες από μια σύγχρονη αμερικάνικη συμμορία αναβατών μοτοσυκλέτας και ATV, που βολτάρει στην πόλη κάνοντας σούζες και άλλα stunt, τρομοκρατώντας τους παρευρισκόμενους.

GTA-VI

Στο trailer βλέπουμε και πλάνα από κάποιον τηλεοπτικό σταθμό που αναφέρεται στην παραπάνω συμμορία, με τον κραυγαλέο τίτλο “Dirt-Bike Dirt-Bags”, δηλαδή “Βρωμιάρηδες αναβάτες Off-road μοτοσυκλετών”, ενώ οι εικόνες παραπέμπουν σε πραγματικές συμμορίες που προέρχονται κυρίως από τα φτωχά γκέτο των Η.Π.Α.

GTA-VI

Σε πλάνα που είχαν διαρρεύσει πριν μερικούς μήνες είχαμε δει και σκηνές από το εσωτερικό ενός μπαρ μηχανόβιων, ενώ το παιχνίδι αναμένεται να έχει gameplay από οδήγηση διαφορετικών μοτοσυκλετών και ATV. Για την ώρα πάντως το trailer είναι σύντομο, και δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, για το ποια μοντέλα μοτοσυκλετών θα περιλαμβάνονται μέσα -πολλές φορές με αναγνωρίσιμο design από πραγματικές μοτοσυκλέτες αλλά με διαφορετικά ονόματα-, και για το τι κόλπα θα μπορεί να κάνει στη σέλα τους ο παίκτης.

Ετικέτες