Οι χαμηλές πτήσεις του Ducati DesertX σκοτώνουν το MV Agusta Lucky Explorer!

«Κανείς δεν χρειάζεται μία ακριβή μοτοσυκλέτα για το χώμα»
mv agusta lucky explorer 9.5 eicma
Από το

motomag

11/4/2023

Η MV Agusta δεν πρόκειται να βγάλει το μικρό Lucky Explorer 5.5 που είδαμε την EICMA από κοντά και που θα το έκανε σε συνεργασία με την Benelli και θα το κατασκεύαζε η QJ.

Ο Stefan Pierer στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον συνεργάτη του MOTO, Alan Cathcart ξεκαθάρισε πως το 5.5 δεν έχει θέση ούτε στην αγορά και κυρίως δεν έχει θέση ούτε και στην γκάμα της MV Agusta.

Ωστόσο επίσης ξεκαθάρισε πως το Lucky Explorer 9.5 θα μπει στον πάγο γιατί η αγορά δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή ακριβές Adventure που επικεντρώνονται στο χώμα. Κυρίως όμως δεν το χρειάζεται η MV Agusta στην γκάμα της, αν αυτή η γκάμα δεν επεκταθεί πρώτα καλύπτοντας τους παραδοσιακούς τομείς ενασχόλησης της MV Agusta ξεκινώντας και από ένα νέο σχεδιαστικό κέντρο αποκλειστικά με Ιταλούς σχεδιαστές, μέσα στο εργοστάσιο στο Varese.

Μάταια ο Alan Cathcart ο μόνος μέχρι στιγμής εκτός εργοστασίου που έχει οδηγήσει το Lucky Explorer 9.5 τόσο όσο χρειάζεται για να έχει άποψη για το πώς δουλεύει – και το παρουσιάσαμε στο ΜΟΤΟ- επέμενε πως υπάρχει θέση στην αγορά. Κάτι σαν την δίτροχη εκδοχή του Range Rover, έστω και για λίγους. Ο Pierer όμως θεωρεί πως δεν πρέπει η MV Agusta να μπει στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία που υπάρχει αυτή την στιγμή. Επίσης ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν εισέρχεται ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός νέων αναβατών στην μεγάλη κατηγορία των Adventure, με τον ρυθμό που αυτό συνέβαινε έως τώρα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει η τάση για τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες που μεγαλώνουν σε ηλικία να κατεβαίνουν πολλά σκαλιά σε κυβισμό, επιστρέφοντας στην μικρο-μεσαία κατηγορία! Όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει γνωρίσει πολλούς ιδιοκτήτες που από το 1290 Super Adventure πηγαίνουν στο 390 Adventure!

mv agusta lucky explorer 9.5 eicma
φωτογραφία από την δοκιμή στο MOTO, της Lucky Explorer 9.5 προ-παραγωγής

Γενικώς όμως δεν τον φοβίζει ο ανταγωνισμός αν δει πως υπάρχει περιθώριο στην συγκεκριμένη κατηγορία, για αυτό και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, στο τέλος, καλωσορίζει την Triumph και την Ducati που η πρώτη σίγουρα και η δεύτερη ίσως, μπουν στην αγορά των Motocross απέναντι σε KTM και GASGAS. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει και μειονέκτημα για μία εταιρεία που διαπραγματεύεται την μετοχή της δημόσια καθώς τα αποτελέσματα δεν κρύβονται και ο ανταγωνισμός έχει ξεκάθαρη εικόνα της επιτυχίας. Μόνο στις ΗΠΑ που ο Pierer πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις με νέο κέντρο διανομής και γραφείων, πουλούν 100.000 μονάδες όταν αντίστοιχα η Ducati έκλεισε οριακά κάτω από τις 10.000! Όσο μεγάλη και αν είναι η διαφορά τιμών πώλησης, η ψαλίδα σε αριθμό μονάδων είναι τεράστια και η επιτυχία αυτή, λέει ο Pierer, φέρνει ακολούθους. Θεωρεί όμως πως στο τέλος θα είναι για καλό καθώς η είσοδος νέων εταιρειών θα φέρει περεταίρω επέκταση της αγοράς στις off road μοτοσυκλέτες. Για τις ακριβές παντός δρόμου όμως, όπως το Lucky Explorer 9.5, τα νέα δεν είναι καλά όσο κι αν απέσπασε τα θετικότερα σχόλια στην EICMA. Τα θετικά σχόλια με την πραγματική πρόθεση αγοράς και τέλος με την πραγματική αγορά, διαφέρουν κατά πολύ.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες