Ολοκληρώνεται το νέο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello

Είχε ξεκινήσει το 2021 και είναι εντός χρονοδιαγράμματος
Ολοκληρώνεται το νέο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/12/2024

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια ιστορίας, η Moto Guzzi μας είχε παρουσιάσει πριν από τρία χρόνια ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για ένα νέο εργοστάσιο που θα έχει ανανεωμένο μουσείο με την πλούσια ιστορία της, χώρους επίσκεψης για το κοινό καθώς και ξενοδοχείο!

Τα σχέδια και τις μακέτες αυτού του πολυθεματικού και ταυτόχρονα λειτουργικού χώρου, μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης των Φεβρουάριο του 2025, όλα δείχνουν πως η Moto Guzzi θα γιορτάσει με λαμπρά εγκαίνια το νέο της εργοστάσιο εντός χρονοδιαγράμματος.

Πιστό στις επιταγές της εποχής μας, αλλά και των προγραμμάτων επιδότησης που τρέχουν στην ιταλική κυβέρνηση, το εργοστάσιο ακολουθεί αυστηρούς περιβαντολογικούς κανόνες τόσο στην επιλογή υλικών κατασκευής, όσο και στον σχεδιασμό του.

https://www.motomag.gr/news/epikairotita/neo-moto-guzzi-ergostasio-sto-mandello-me-moyseio-horoys-episkepsis-kai

Σε όσες επιφάνειες μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τον σκοπό, θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ με το σύνολο των διαφορετικών κτηρίων να φέρει την υπογραφή του αμερικανού αρχιτέκτονα Greg Lynn. Θα περίμενε κανείς πως παραμένοντας πιστοί στην πορεία τους θα είχαν χρησιμοποιήσει Ιταλό αρχιτέκτονα, ωστόσο ο Lynn ενεργώντας με σεβασμό στην ιστορία της μάρκας διατηρεί πολλά στοιχεία του εργοστασίου με πρώτο και καλύτερο την ιστορική αεροσήραγγα με την οποία η Moto Guzzi είχε ξεχωρίσει του ανταγωνισμού της κάποτε!

Ένας από τους στόχους, όπως είπε και ο Colaninno στην παρουσίαση της μακέτας στους εορτασμούς των 100 χρόνων, είναι το νέο εργοστάσιο να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους της μάρκας. Αλλά ταυτόχρονα να προσελκύσει νέους καθώς και διεθνή τουρισμό προσελκύοντας κόσμο που θα βάλει στόχο να επισκεφτεί τον χώρο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Ετικέτες

Motoway Test Ride Event στη Θεσσαλονίκη

6 Ημέρες, 3 Brands , 1 Εμπειρία
test ride motoway
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/3/2026

Η Motoway Καμπράνης Α.Ε. διοργανώνει test ride στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη (Γιαννιτσών 59) από τη Δευτέρα 9 έως και το Σάββατο 14 Μαρτίου, στο οποίο θα είναι διαθέσιμα τα παρακάτω μοντέλα των Morbidelli, Benelli και ASUS:

  • Morbidelli: T125X, SC125LX, Ν300, F352, T352X, T502X
  • Benelli: TRK 702X
  • Asus: CrossX 125

Παράλληλα με τις οδηγικές δοκιμές, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε κληρώσεις για δώρα και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προβούν σε online κράτηση μέσω του επίσημου συνδέσμου της εταιρείας, ώστε να εξασφαλίσουν τη δοκιμή του μοντέλου που επιθυμούν.

Για τη συμμετοχή στη δοκιμαστική οδήγηση, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας:

1. Δίπλωμα οδήγησης (σε φυσική μορφή),

2. Αστυνομική ταυτότητα (σε φυσική μορφή),

3. Το δικό σας κράνος.

Στοιχεία Εκδήλωσης:

Τοποθεσία: Motoway, Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες: 9 - 14 Μαρτίου

Ώρες: 10:00 - 19:00

Κρατήσεις: https://form.jotform.com/260562908479065/