Ολοκληρώνεται το νέο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello

Είχε ξεκινήσει το 2021 και είναι εντός χρονοδιαγράμματος
Ολοκληρώνεται το νέο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/12/2024

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια ιστορίας, η Moto Guzzi μας είχε παρουσιάσει πριν από τρία χρόνια ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για ένα νέο εργοστάσιο που θα έχει ανανεωμένο μουσείο με την πλούσια ιστορία της, χώρους επίσκεψης για το κοινό καθώς και ξενοδοχείο!

Τα σχέδια και τις μακέτες αυτού του πολυθεματικού και ταυτόχρονα λειτουργικού χώρου, μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης των Φεβρουάριο του 2025, όλα δείχνουν πως η Moto Guzzi θα γιορτάσει με λαμπρά εγκαίνια το νέο της εργοστάσιο εντός χρονοδιαγράμματος.

Πιστό στις επιταγές της εποχής μας, αλλά και των προγραμμάτων επιδότησης που τρέχουν στην ιταλική κυβέρνηση, το εργοστάσιο ακολουθεί αυστηρούς περιβαντολογικούς κανόνες τόσο στην επιλογή υλικών κατασκευής, όσο και στον σχεδιασμό του.

https://www.motomag.gr/news/epikairotita/neo-moto-guzzi-ergostasio-sto-mandello-me-moyseio-horoys-episkepsis-kai

Σε όσες επιφάνειες μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τον σκοπό, θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ με το σύνολο των διαφορετικών κτηρίων να φέρει την υπογραφή του αμερικανού αρχιτέκτονα Greg Lynn. Θα περίμενε κανείς πως παραμένοντας πιστοί στην πορεία τους θα είχαν χρησιμοποιήσει Ιταλό αρχιτέκτονα, ωστόσο ο Lynn ενεργώντας με σεβασμό στην ιστορία της μάρκας διατηρεί πολλά στοιχεία του εργοστασίου με πρώτο και καλύτερο την ιστορική αεροσήραγγα με την οποία η Moto Guzzi είχε ξεχωρίσει του ανταγωνισμού της κάποτε!

Ένας από τους στόχους, όπως είπε και ο Colaninno στην παρουσίαση της μακέτας στους εορτασμούς των 100 χρόνων, είναι το νέο εργοστάσιο να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους της μάρκας. Αλλά ταυτόχρονα να προσελκύσει νέους καθώς και διεθνή τουρισμό προσελκύοντας κόσμο που θα βάλει στόχο να επισκεφτεί τον χώρο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Ετικέτες

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.