Ολοκληρώθηκε το EKO DUCATI TOUR

Ένα ταξίδι 850, "κερασμένων", χιλιομέτρων
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/10/2019

Έξι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική διαδρομή 850 χιλιομέτρων στη Πελοπόννησο, οδηγώντας ορισμένες απ’ τις πιο premium μοτοσυκλέτες της Ducati και με τα καύσιμα κερασμένα! Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός που είχε διοργανώσει η Ducati Athens και η EKO, πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου με αφετηρία το κατάστημα της Ducati στην οδό Καλλιρόης και προορισμό το Ναύπλιο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

EKO DUCATI TOUR – 850 χιλιόμετρα απολαυστικής οδήγησης για τους νικητές του διαγωνισμού “ekoracing100”

•             Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το EKO DUCATI TOUR, το δώρο για τους νικητές του διαγωνισμού “ekoracing100”

•             Road-trip 850 χιλιομέτρων απολαυστικής οδήγησης με μοτοσυκλέτες Ducati, σε αυτοκινητόδρομους και στριφτερές διαδρομές στην Πελοπόννησο

•             Ducati Multistrada 950 & 1260, Diavel, Hypermotard, Monster & Scrambler, με καύσιμο τη βενζίνη ekoracing100, πρόσφεραν αξέχαστες στιγμές στους τυχερούς αναβάτες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το EKO DUCATI TOUR, ένα απολαυστικό τριήμερο road-trip 850 χιλιομέτρων για 6 τυχερούς νικητές του διαγωνισμού “ekoracing100”. Στη μαγευτική Πελοπόννησο, σε μια μοναδική εμπειρία οδήγησης μέσα από γραφικά χωριά, ιστορικά κάστρα, σε ορεινές αλλά και παραθαλάσσιες στριφτερές διαδρομές, τους τυχερούς ταξίδεψαν εντυπωσιακές Ducati Multistrada 950 & 1260, Diavel, Hypermotard, Monster & Scrambler. Το επίπεδο οδήγησης όλων των νικητών ήταν υψηλό, αφού λίγες ημέρες πριν είχαν παρακολουθήσει με επιτυχία την ημερίδα ασφαλούς οδήγησης του DUCATI RIDERS ACADEMY. Η αναχώρηση έγινε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου από το Ducati Athens, το επίσημο Ducati store της ΚOSMOCAR στην οδό Καλλιρόης 9, στην Αθήνα.

Μετά από σύντομο briefing με περιγραφή της διαδρομής και του ταξιδιού καθώς και τις απαραίτητες οδηγίες για τους κανόνες ασφάλειας, δόθηκε στους συμμετέχοντες ο εξοπλισμός προστασίας DUCATI. Η διαδρομή ήταν προσεκτικά επιλεγμένη ώστε να αναδείξει τόσο τις αρετές της κάθε μοτοσυκλέτας όσο και την ποιότητα της ekoracing100, μίας βενζίνης που προσφέρει αυξημένες επιδόσεις με μεγάλη οικονομία. Για το λόγο αυτό υπήρχε το απαραίτητο rotation ώστε όλοι να γνωρίσουν την κάθε μοτοσυκλέτα και να την οδηγήσουν για ικανό διάστημα και απόσταση ενώ φυσικά ο ανεφοδιασμός έγινε σε πρατήρια καυσίμων της ΕΚΟ.

Μετά την Αθήνα η διαδρομή πέρασε από τη Στυμφαλία, με επίσκεψη στο εκεί Μουσείο Περιβάλλοντος, τη Βυτίνα, για να καταλήξει στο τέλος της ημέρας στο μαγευτικό Ναύπλιο, αφού πρώτα οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να χαρούν τις στροφές του Αχλαδόκαμπου. Την επόμενη μέρα Παράλιο Άστρος και Λεωνίδιο υποδέχθηκαν τους αναβάτες με τις απαστράπτουσες Ducati τους, πριν αυτοί καταλήξουν στον Παραδοσιακό Οικισμό Κοσμάς, σε υψόμετρο 1.150 μ., στις πλαγιές του νοτιοανατολικού Πάρνωνα. Η συγκεκριμένη ανάβαση ήταν ακόμα μία απολαυστική διαδρομή σε έναν ιδιαίτερα στενό δρόμο, με απανωτές κλειστές στροφές και απόκρημνα βράχια να καραδοκούν. Όμως η ακρίβεια στο χειρισμό και η αμεσότητα στην οδήγηση των Ducati ενέπνεε την απαραίτητη σιγουριά.

Επόμενος προορισμός ο γραφικός Μυστράς με το διάσημο κάστρο. Δεύτερη και τελευταία διανυκτέρευση και ξενάγηση στην Καστροπολιτεία το επόμενο πρωί. Αναχώρηση και έναρξη της επιστροφής μέσω του επαρχιακού δρόμου Τρίπολης–Σπάρτης μέσα από καστανιές, ψηλά πεύκα και έλατα που μπλέκουν μαγικά τα κλαδιά τους, δημιουργώντας ένα φυσικό υπόστεγο στον δρόμο, μια μαγευτική εικόνα και ένα μοναδικό τοπίο που καταλήγει στην κεντρική πλατεία με την εκκλησία της, στο χωριό Κολλίνες. Στη συνέχεια Νεμέα, με επίσκεψη και ξενάγηση στους αμπελώνες και στο Οινοποιείο Λαφαζάνη. Κάπου εκεί ξεκίνησε η επιστροφή, με εξίσου δυναμική και ασφαλή οδήγηση στην εθνική, με τελικό προορισμό το Ducati Athens.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας δημιουργήθηκε και λειτουργεί με την φροντίδα  του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Ετικέτες

MotoGP Βαλένθια, FP1: Jack Miller και Yamaha στη κορυφή

Αναμενόμενες "εκπλήξεις" στα ελεύθερα λόγω επιλογών στα ελαστικά
Jack Miller Valencia FP1 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/11/2025

Ο Jack Miller ήταν ο αναβάτης που έγραψε τον καλύτερο χρόνο στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά της σεζόν, βάζοντας στο τέλος ένα φρέσκο ζευγάρι ελαστικών.

Οι αναβάτες που είναι συνήθως πιο αργοί άλλαξαν τα ελαστικά τους με φρέσκα ελαστικά και οι ταχύτεροι κράτησαν αυτά που χρησιμοποιούσαν από την αρχή και αυτός ήταν ο λόγος που ο Miller βρέθηκε στην κορυφή του session με χρόνο 1:30,382 που πέτυχε προς το τέλος του, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα των ελεύθερων δοκιμαστικών -μέχρι περίπου τα μισά- ταχύτερος όλων ήταν ο Alex Marquez που έκανε τελικά τον 6ο χρόνο, κρατώντας τα ίδια ελαστικά.

Ο χρόνος του Miller ήταν μακριά από το απόλυτο ρεκόρ γύρου στη Βαλένθια που πέτυχε το 2023 ο Maverick Vinales (1:28,931), ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του για βρεθεί στη 19η θέση. Το ρεκόρ του Ισπανού δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ ακόμη.

Ο Αυστραλός της Prima Pramac Yamaha Team ήταν 3,2 δέκατα πιο γρήγορος από τον δεύτερο Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Aleix Espargaro (Honda HRC Test Team) για να συμπληρώσει αυτή την μοναδική για φέτος τριάδα σε FP1.

Ο Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) έφερε μία ακόμη Aprilia στις πρώτες θέσεις με τον Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) να κλείνει την πρώτη πεντάδα -ούτε αυτός άλλαξε ελαστικά.

Η V4 Yamaha YZR-M1 του Augusto Fernandez (Yamaha Factory Racing Team) ήταν 10η, ίσως στην πιο ελπιδοφόρα εμφάνισή της μέχρι τώρα, με το session βέβαια να μην έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα για τον λόγο που σας αναφέραμε και αυτό φαίνεται και από τον χρόνο του Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) που βρέθηκε 14ος, ενώ στη 18η θέση βρέθηκε ο Marco Bezzecchi. 

Ο Pecco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) είχε τον 21ο χρόνο και ήταν 2,5 δέκατα πιο γρήγορος από τον Nicolo Bulega που ζει το όνειρό του με την ευκαιρία που του έχει δοθεί -ήταν και ο μόνος που δοκίμασε σκληρό εμπρός ελαστικό-, ενώ 24ος και τελευταίος, 1,541 δλ. από την κορυφή, ήταν ο Jorge Martin επίσης στην επιστροφή του στη δράση.
 

 

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Jack MILLER

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'30.382

2

Ai OGURA

Trackhouse MotoGP Team

1'30.705

3

Aleix ESPARGARO

Honda HRC Test Team

1'30.707

4

Raul FERNANDEZ

Trackhouse MotoGP Team

1'30.800

5

Franco MORBIDELLI

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'30.860

6

Alex MARQUEZ

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'30.884

7

Joan MIR

Honda HRC Castrol

1'30.926

8

Pedro ACOSTA

Red Bull KTM Factory Racing

1'30.998

9

Fabio DI GIANNANTONIO

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'31.033

10

Augusto FERNANDEZ

Yamaha Factory Racing Team

1'31.035

11

Fermin ALDEGUER

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'31.113

12

Luca MARINI

Honda HRC Castrol

1'31.146

13

Johann ZARCO

CASTROL Honda LCR

1'31.171

14

Fabio QUARTARARO

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'31.204

15

Alex RINS

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'31.301

16

Brad BINDER

Red Bull KTM Factory Racing

1'31.319

17

Enea BASTIANINI

Red Bull KTM Tech3

1'31.326

18

Marco BEZZECCHI

Aprilia Racing

1'31.364

19

Maverick VIÑALES

Red Bull KTM Tech3

1'31.430

20

Somkiat CHANTRA

IDEMITSU Honda LCR

1'31.454

21

Francesco BAGNAIA

Ducati Lenovo Team

1'31.528

22

Miguel OLIVEIRA

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'31.715

23

Nicolo BULEGA

Ducati Lenovo Team

1'31.766

24

Jorge MARTIN

Aprilia Racing

1'31.923