Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. - Σύλληψη τριών ανηλίκων ληστών μετά από καταδίωξη των μοτοσυκλετών τους

Ομάδα ΔΙΑΣ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/12/2024

Το βράδυ της 10-12-2024 στην περιοχή της Ηλιούπολης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής καταδίωξαν τρεις ανήλικους, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών που κινούνταν με μοτοσυκλέτες, τους ακινητοποίησαν, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης -κατά περίπτωση- για ληστεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και οδήγηση οχήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης. Επιπρόσθετα συνελήφθη και 16χρονος για απείθεια.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έλαβαν κλήση από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για μοτοσυκλέτες στις οποίες επέβαιναν νεαρά άτομα που πιθανόν να είχαν διαπράξει ληστείες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τις μοτοσυκλέτες να κινούνται στην περιοχή της Ηλιούπολης και τους έκαναν σήμα για έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών οι κατηγορούμενοι επιτάχυναν με σκοπό να διαφύγουν όμως οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά.

Εκεί μετά από προανακριτική έρευνα σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης ταυτοποίησαν τον 17χρονο και τον 16χρονο ως δράστες δύο περιπτώσεων ληστείας σε βάρος πεζών στην περιοχή του Ελληνικού ενώ ταυτοποίησαν και τον 18χρονο ως δράστη ληστείας σε βάρος πεζού στην περιοχή του Αλίμου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ματαιώθηκε η Intermot 2026 – Ραντεβού το 2027 σε νέες ημερομηνίες

Το πείραμα της ετήσιας έκθεσης της Κολωνίας δεν πέτυχε και αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η ματαίωση της έκθεσης της επόμενης χρονιάς, ενώ αλλάζει πάλι στόχευση
intermot
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/2/2026

Μέχρι το 2019 η Διεθνής Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κολωνίας, η γνωστή Intermot γινόταν κάθε δύο χρόνια τον Οκτώβρη, περίπου έναν μήνα πριν τη διοργάνωση της ετήσιας EICMA στο Μιλάνο.

Η ματαίωση της Intermot το 2021 εξαιτίας της πανδημίας covid-19 μετέφερε τη γερμανική έκθεση στο 2022, αλλά πια η κατάσταση είχε αλλάξει. Η έκθεση της Κολωνίας έψαχνε να βρει τη θέση της σε μια βιομηχανία που είχε μεταλλαχθεί, με τις περισσότερες πρεμιέρες να γίνονται πια διαδικτυακώς απλωμένες σε μια μεγάλη περίοδο αρκετών μηνών, ενώ οι κατασκευαστές στήριξαν την ιταλική έκθεση κρατώντας αρκετές αποκαλύψεις για το ετήσιο ραντεβού της.

Το 2022 η μόνη πρεμιέρα που φιλοξενήθηκε στην Intermot ήταν αυτή της Honda με το CB750 Hornet. Ούτε καν η συμπατριώτισσα BMW δεν παρέκκλινε της απόφασής της να απέχει από εκθέσεις και να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα αποκλειστικώς online.

Η Intermot έπρεπε να αλλάξει για να βρει ξανά τη θέση της στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας και στο πλαίσιο αυτό το 2024 ανακοινώθηκε πως θα γινόταν κι αυτή ετήσια, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σε νέα πεδία, όπως οι influencers και οι πάσης φύσης ψηφιακοί δημιουργοί.

Το ΜΟΤΟ παρέμεινε διαχρονικά πιστό στο ραντεβού της Κολωνίας, ωστόσο ήταν σαφές πως δεν υπήρχε πια ειδησεογραφία από τις μόλις δύο σάλες του εκθεσιακού κέντρου Koelnmesse που τη φιλοξένησαν.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 η διοργανώτρια της Intermot, IVM (Industrie Verband Motorrad Deutschland e.V.) ανακοίνωσε πως η έκθεση της Κολωνίας δεν θα γίνει το 2026. Ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του Δεκέμβρη στο νέο πρόγραμμα που εγκαινίασε πέρυσι ως ετήσια, επιλέγοντας μια ημερομηνία μετά την EICMA που παραδοσιακά επιμένει στις αρχές Νοέμβρη, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί φέτος.

Αντ’ αυτού, η Intermot μεταφέρεται σε νέες ημερομηνίες, καθώς ανακοινώθηκε η επόμενη διοργάνωση από 12 ως 14 Φεβρουαρίου 2027. Αυτό σημαίνει πως η έκθεση θα μικρύνει και σε διάρκεια, καθώς από τετραήμερη που θα ήταν αρχικά γίνεται τριήμερη.

Περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον τις επόμενες ανακοινώσεις για το νέο προφίλ της Intermot, καθώς σε πρώτη φάση αυτό που καθίσταται πασιφανές είναι η συρρίκνωσή της.