Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Χρυσός και διπλά Ασημένιος στα HR Awards 2023

Τα τρία βραβεία επιβεβαιώνουν ότι το ανθρώπινο δυναμικό βρίσκεται στο επίκεντρο του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη
motomag Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Χρυσός και διπλά Ασημένιος στα HR Awards 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/11/2023

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, έλαβε τρεις σημαντικές διακρίσεις στον θεσμό των Βραβείων HR Awards 2023 διοργάνωσης Boussias Events, με τις διακρίσεις να αφορούν τις σημαντικές πρωτοβουλίες του οργανισμού τόσο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των ανθρώπων του, όσο και στα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που έχει εφαρμόσει στις διαδικασίες διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του εξασφαλίζοντας ένα σύγχρονο, υγιές και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη βραβεύθηκε με το Gold βραβείο στην κατηγορία “Best Organizational Collaboration and Trust Initiative” με την υποψηφιότητα “RiseUpLeaders - Saracakis Succession Planning” για το πρωτοποριακό σύστημα εσωτερικής ανάδειξης των νέων στελεχών του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα εντός του οργανισμού. Μέσω μιας σειράς συστηματικών συναντήσεων και με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, προάγεται η αναγνώριση και η προώθηση νέων ταλαντούχων εργαζομένων του Ομίλου. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ανάπτυξή τους, ενώ παράλληλα προάγονται οι αξιοκρατικές μέθοδοι και καλλιεργείται ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης σε όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες.

Σαρακάκης

Silver βραβείο στην κατηγορία “Best Digital Transformation Programmes” με την υποψηφιότητα “NextGen HR: Advancing Human Resources in the Digital Age” για την καινοτόμο προσέγγισή του όσον αφορά την ψηφιοποιήση των διαδικασιών του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και των ψηφιακών εργαλείων εσωτερικής επικοινωνίας που έχει εφαρμόσει. Μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης και ενός καινοτόμου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού, ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια ενσωμάτωσε μια σειρά από προηγμένα ψηφιακά εργαλεία στις διαδικασίες του, καταφέρνοντας να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη κατάφερε να βελτιώσει την εμπειρία των εργαζομένων του επιταχύνοντας την ανάπτυξη του οργανισμού συνολικά και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού του περιβάλλοντος.

Silver βραβείο στην κατηγορία “Best Talent Management & Retention Initiative” με την υποψηφιότητα «Promotion from Within Culture» για την πολιτική που εφαρμόζεται ενεργά για την εξέλιξη των ανθρώπων του και η οποία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του DNA του. Η πολιτική προαγωγής των ανθρώπων του Ομίλου αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στην επιτυχία του για πάνω από έναν αιώνα. Μέσω αυτής της πολιτικής, παρέχεται στους εργαζομένους η δυνατότητα να αναπτύξουν τη δυναμική τους, να επιτύχουν τους στόχους τους και να γίνουν εξέχοντες ηγέτες στον τομέα τους. Η πολιτική αυτή έχει καταφέρει να προσελκύσει και να διατηρήσει ταλαντούχους εργαζόμενους, ενισχύοντας την εσωτερική κουλτούρα του ομίλου, προάγοντας το leadership development του οργανισμού. Το γεγονός ότι το 30% των ετήσιων νέων θέσεων εργασίας καλύπτεται από εσωτερικούς υποψηφίους, ενώ παράλληλα το 85% των σημερινών στελεχών της Διοικητικής ομάδας του ομίλου έχει προέλθει εκ των έσω, τα τελευταία 7 χρόνια, αποδεικνύουν  εμπράκτως την αποτελεσματικότητα της πολιτικής αυτής.

Σαρακάκης

Τα τρία αυτά βραβεία επιβεβαιώνουν ότι το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών και της στρατηγικής του. Επιπλέον, αποτελούν αναγνώριση των δράσεων που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος το τελευταίο διάστημα, με σκοπό την ενίσχυση, την ανάπτυξη και την ευημερία των εργαζομένων του.

Τα HR Awards πραγματοποιήθηκαν φέτος για 9η συνεχή χρονιά και αποτελούν θεσμό στον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, επιβραβεύοντας τα επιτεύγματα και τις καλές πρακτικές Ελληνικών οργανισμών και των ομάδων τους. Προσαρμοσμένα στις τρέχουσες τάσεις, παρουσίασαν ανανεωμένες και επίκαιρες κατηγορίες με στόχο να φωτίσουν λαμπρά παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές στον κλάδο. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες του κλάδου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών και ινστιτούτων.

Η κ. Ελένη Μόρφη, HR Business Partner Associate του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, δήλωσε σχετικά: “Νιώθουμε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών του Ομίλου μας και της αναγνώρισης που αυτά τυγχάνουν. Όλες οι ενέργειες είναι σχεδιασμένες με πραγματικό ενδιαφέρον και αφοσίωση στους ανθρώπους μας. Έχοντας ως οδηγό μας την ανθρώπινη ανάπτυξη και τη συνεργασία για την επίτευξη της βιωσιμότητας, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη θέτει τους εργαζόμενους του στο πυρήνα των δράσεων του, με στόχο τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων εκείνων που θα τους εξασφαλίσουν ένα υγιές, ευχάριστο αλλά και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον στο οποίο μπορούν να διαπρέψουν. Για τον οργανισμό μας, η διαμόρφωση ενός δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους εργαζόμενους, αποτελεί θεμελιώδη αρχή και δέσμευσή μας.”

Ετικέτες

Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda

Στη θέση του Koji Watanabe - Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2027
Honda Racing Corporation νέος πρόεδρος 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/10/2026

Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.

Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.

Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.

Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.

Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.

Honda Racing Corporation παλιός πρόεδρος Watanabe
O απερχόμενος πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe

Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."