ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ – Διοργανώνει την 1η Σκυταλοδρομία on-off – Adventure

Στις 25-26/5, με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της
motomagΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ – Διοργανώνει την 1η Σκυταλοδρομία on-off – Adventure
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/4/2024

Με αφορμή τα 20 χρόνια ενεργής της παρουσίας στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα, η Παναιγιάλεια Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών οργανώνει την 1η Σκυταλοδρομία on-off και Adventure μοτοσυκλετών, φέρνοντας ένα άθλημα του κλασσικού αθλητισμού στον χώρο των δύο τροχών, με τις δηλώσεις συμμετοχής να έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 28 Μαρτίου 2024.

Την πρώτη μέρα, αυτή του Σαββάτου 25 Μαΐου, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν στην παραλία του Αιγίου δίπλα από το κατάστημα Κύβος Spirits and Snacks όπου και θα είναι η γραμματεία και από εκεί θα παραλάβετε τα απαραίτητα για την συμμετοχή σας στο παιχνίδι της Κυριακής. Εκεί θα βρείτε περίπτερα από Αντιπροσωπίες (θα ανακοινωθούν σύντομα) που θα σας περιμένουν από τις πρωινές ώρες και κατά την διάρκεια όλης της εκδήλωσης Σάββατο & Κυριακή μέχρι το τέλος της εκδήλωσης για να θαυμάσετε τα νέα μοντέλα τους και να κάνετε ένα test ride αν το επιθυμείτε.

ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ – Διοργανώνει την 1η Σκυταλοδρομία on-off – Adventure

Παράλληλα καθώς η λέσχη είναι και αθλητική θα είναι ανοιχτή η πίστα motocross για τους λάτρεις του αθλήματος και για όποιον επιθυμεί να κάνει προπόνηση δωρεάν μέχρι το μεσημέρι όπου και θα κλείσει για λόγους κοινής ησυχίας. Το απόγευμα του Σαββάτου πάλι στον χώρο της Παραλίας Αιγίου και δίπλα από το κατάστημα Κύβος Spirits and Snacks θα γίνει βράβευση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ. μετά θα γίνει μια παρουσίασης εκλεκτών καλεσμένων και αργότερα η ενημέρωση των συμμετεχόντων για το παιχνίδι της Κυριακής στα Παλαιά Σφαγεία στην παραλία του Αιγίου. Το βράδυ του Σαββάτου θα κλείσει με συναυλία σε rock ρυθμούς.

Κυριακή, 26 Μαΐου ημέρα παιχνιδιού

Η 1η Σκυταλοδρομία on-off adventure δεν είναι αγώνας, είναι ένα οδηγικό παιχνίδι σκυταλοδρομίας, το οποίο γίνεται για να ενώσει -θεωρητικά- δύο κόσμους, αυτόν του βουνού που κινείται στην άσφαλτο και αυτόν του βουνού που κινείται στο χώμα. Μέσα από το παιχνίδι αυτό, με καλή διάθεση και συνεργασία, σκοπός είναι να απολαύσουν και να ευχαριστηθούν οι συμμετέχοντες την συγκεκριμένη εκδήλωση. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο μαγαζί Κύβος το πρωί της Κυριακής (η ώρα θα ανακοινωθεί μερικές ημέρες πριν την έναρξη του event).

ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ – Διοργανώνει την 1η Σκυταλοδρομία on-off – Adventure

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, που ορίζουν τον ανώτατο συνολικό αριθμό κάθε ομάδας, αλλά και πόσοι θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν τα χωμάτινα σκέλη. Η πρώτη με την ονομασία Adventure θα αποτελείται από 5 μέλη, με τα 2 να αναλαμβάνουν τα χωμάτινα σκέλη. Η δεύτερη που ακούει στο όνομα Adventure Pro θα αποτελείται επίσης από 5 μέλη, με τα 3 εξ αυτών να είναι επιφορτισμένα με την χωμάτινη διαδρομή. Η τρίτη και τελευταία κατηγορία ονομάζεται Open Adventure, όπου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μελών κάθε ομάδας είναι επίσης 5, όμως οι επιφορτισμένοι με την ολοκλήρωση των χωμάτινων διαδρομών θα πρέπει να είναι από 3 και πάνω.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή όλων των αναβατών είναι να έχουν τον πλήρη εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, παντελόνι, παπούτσι κατάλληλο για μοτοσυκλέτα κ.α.), ενώ η Διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν μηχανικά προβλήματα ή τραυματισμούς που ίσως προκύψουν κατά την διάρκεια της 1ης Σκυταλοδρομίας, η οποία όπως ξεκαθαρίζει η ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ. δεν είναι αγώνας, αλλά ένα φιλικό παιχνίδι με στόχο την διασκέδαση.

ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ – Διοργανώνει την 1η Σκυταλοδρομία on-off – Adventure

Η δήλωση συμμετοχής έχει ξεκινήσει από τις 28 Μαρτίου 2024, ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5€ κατ’ άτομο. Για να είναι έγκυρη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την παραμονή της έναρξης της Σκυταλοδρομίας. Η διαδικασία που έχεις να ακολουθήσεις για να δηλώσεις συμμετοχή είναι η παρακάτω:

Στέλνεις email στην διεύθυνση [email protected], με το αποδεικτικό κατάθεσης των χρημάτων, το όνομα της ομάδας, την κατηγορία που θέλεις να συμμετάσχεις και το όνομα και το τηλέφωνο του αρχηγού της δικής σου ομάδας. Η κατάθεση του ποσού των 5€ γίνεται στον αριθμό λογαριασμού 29624460, ή διαφορετικά μέσω IBAN στο GR 9801103040000030429624460.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε, απογευματινές κυρίως ώρες στο τηλέφωνο: 6987714021.

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στον Δρόμο του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

Έτοιμος για ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων πάνω στη σέλα της KOVE 800X PRO
motomag KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Με μία μοτοσυκλέτα KOVE 800X PRO ευγενική χορηγία της Γκοργκόλης Α.Ε., ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης έχει ξεκινήσει το ταξίδι του με ονομασία KOVE Silk Road. Ακολουθώντας τον Δρόμο Του Μεταξιού προς την Ανατολή ο Έλληνας αναβάτης διασχίζει ήδη τα ατελείωτα χιλιόμετρα εθνικών οδών, χωματόδρομων και απρόσιτων περιοχών πάνω στη σέλα της πρώτης KOVE 800X PRΟ με στόχο την κάλυψη 10.000 χιλιομέτρων.

Ο Μητσάκης ο οποίος γράφει τα πρώτα χιλιόμετρα στην Τουρκία πάνω στη σέλα του KOVE 800X PRO αντιμετωπίζει χιόνια και παγωνιά αλλά και τον καυτό ήλιο με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους... 50°C, ενώ ο ίδιος μας μεταφέρει μία πρώτη γεύση από το επικό του ταξίδι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη:

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

“Φορτωμένη με αποσκευές και πάμπολλες ταξιδιωτικές προσδοκίες, η μαύρη KOVE 800X PRO αποβιβάστηκε στις μικρασιατικές ακτές (Cesme), έχοντας ολοκληρώσει το διπλό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ. Με το πρωινό πάτημα της μίζας να δίνει το σύνθημα της εκκίνησης του KOVE SILK ROAD, ξεκίνησα με αρχικό προορισμό την ανατολική εσχατιά της Τουρκίας οδηγώντας στη διαδρομή Cesme-Afyon-Ankara-Sivas-Erzerum (1.620 χλμ.)…

Το δικαιολογημένο άγχος που με διακατείχε στα πρώτα χιλιόμετρα δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά την επικείμενη ταξιδιωτική μου 'συμβίωση' με την ολοκαίνουργια KOVE 800X PRO. Είχα επιφορτιστεί με την αξιοζήλευτη -και συνάμα τιμητική- αποστολή να είμαι ο πρώτος αναβάτης παγκοσμίως που θα ταξίδευα με μια KOVE 800X PRO. Πάμε γερά, πάμε ανατολικά…

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

Στα highlights της διαδρομής μέχρι την πόλη Erzerum (πρώην Θεοδοσιούπολη) δεν συμπεριλαμβάνονταν ιστορικά μνημεία ή πολιτιστικά αξιοθέατα, αλλά η περιρρέουσα ορεινή φύση της Κεντρικής/Ανατολικής Τουρκίας, τα ιδιαίτερα σκηνικά της τοπικής καθημερινότητας και τα φτωχικά χωριά της ενδοχώρας με τους καλόκαρδους ντόπιους, που στο άκουσμα της καταγωγής μου (Γιουνάνι) άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες των κεραμόσκεπων σπιτιών τους…

Κι όσον αφορά την εξοικείωσή μου με τη μαύρη μοτοσυκλέτα που μοιραζόμασταν τις ομορφιές και τις δυνατές εμπειρίες του KOVE SILK ROAD, αυτή βρισκόταν σε καλό δρόμο…”

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη KOVE Silk Road συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα μάθουμε περισσότερα για το πως κυλάει η συμβίωση με την KOVE 800X PRO αλλά και σε ποια μέρη έχει βρεθεί ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος.

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε