Πέθανε ο σχεδιαστής των Aprilia RSV1000, Tuono και RSV4, Mariano Fioravanzo

Με πλούσιο έργο και έντονη μοτοσυκλετιστική δράση
motomag Πέθανε ο σχεδιαστής των Aprilia RSV1000, Tuono και RSV4, Mariano Fioravanzo
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/11/2023

O Ιταλός σχεδιαστής μοτοσυκλετών Mariano Fioravanzo έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών αφήνοντας πίσω σημαντικά έργα ζωής, όπως τα Aprilia RSV1000, Tuono, RSV4 και BMW F650.

O Fioravanzo έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μοτοσυκλέτας στη Laverda, παίρνοντας μεταγραφή λίγα χρόνια αργότερα στην Aprilia. Το πρώτο του δημιούργημα ήταν το BMW F650 που κατασκευαζόταν στο ιταλικό εργοστάσιο για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας. Το επόμενο σημαντικό σχεδιαστικό project το οποίο διήρκησε τρία χρόνια ήταν το RSV1000 το οποίο ήταν και το πρώτο superbike της Aprilia. Ο Ιταλός έβαλε το χεράκι του σχεδιαστικά και στα Aprilia Tuono και RSV4, ενώ η καριέρα του ολοκληρώθηκε στην αμερικανική εταιρεία μοτοσυκλετών Ohvale, όπου δημιούργησε τις GP-0 και GP-2.

Πέθανε ο σχεδιαστής των Aprilia RSV1000, Tuono και RSV4, Mariano Fioravanzo
Ετικέτες

Swank Rally, Τυνησία - Σκοτώθηκε ο Ιταλός αναβάτης Luigi Costa

Νοσηλευόταν επί δύο ημέρες στο νοσοκομείο Kebili μετά από πτώση, και πέθανε από επιπλοκές
Luigi Costa, Swank Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/2/2024

Στις 27/2/2024 έφυγε από τη ζωή ο αναβάτης Luigi Costa, που συμμετείχε στο Swank Rally στην Τυνησία. Ο Ιταλός είχε μια πτώση δυο ημέρες πριν και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Kebili, έχοντας τις αισθήσεις του, όμως τελικά πέθανε από επιπλοκές.

Όπως διαβάζουμε στον ιταλικό τύπο η διοργάνωση ενήργησε ταχύτατα κατά το ατύχημα του Costa που συνέβη λίγα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση της πρώτης ειδικής του αγώνα, μεταφέροντας τον άμεσα στο νοσοκομείο. Ο 58χρονος αναβάτης από την Πάρμα, υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, με τους γιατρούς να αποφασίζουν πως έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον δυο ημέρες. Κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, ο Costa είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με την οικογένεια και τους φίλους του. Δυστυχώς την Τρίτη η κατάσταση του επιδεινώθηκε, με τον άτυχο Ιταλό να πεθαίνει από επιπλοκές οι οποίες τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές. Μόλις μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του, η διοργάνωση ακύρωσε άμεσα το τρίτο στάδιο του αγώνα το οποίο βρισκόταν στα μέσα της διεξαγωγής του.

Ετικέτες