Peugeot Motocycles – Στον αέρα για λίγο ακόμη η αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα

Κάποιος να τους αναλάβει
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/11/2022

Έχουμε συγκεντρώσει μία σειρά ερωτημάτων καιρό τώρα, κυρίως από ιδιοκτήτες σκούτερ της Peugeot που δεν έχουν κανένα νεότερο για την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα καθώς λαμβάνουν συγκεχυμένα μηνύματα από την TEOMOTO που μέχρι πρόσφατα είχε και την Kawasaki, πριν αυτή καταλήξει στην KSR Hellas.

Με την πυκνή ανταπόκρισή μας από την EICMA και την κάλυψη των νέων μοντέλων της Peugeot ένα προς ένα, ξεκίνησαν τα πρώτα σχόλια για το ποια είναι η κατάσταση της αντιπροσώπευσής τους στην Ελλάδα που γρήγορα έγιναν μηνύματα απορίας. Τα οποία με την σειρά τους ήρθαν να προστεθούν στα παλαιότερα ερωτήματα που είχαμε λάβει.

Στα πλαίσια της EICMA είχαμε την ευκαιρία μίας γρήγορης συζήτησης με τα στελέχη της Peugeot σχετικά με την πορεία στην ελληνική αγορά, το γεγονός πως δεν λειτουργεί καμία ιστοσελίδα για τα δίκυκλα της Peugeot στην Ελλάδα, ζητώντας επίσης να μάθουμε και για το μέλλον.

Να θυμίσουμε πως τα δίκυκλα της Peugeot έχει αναλάβει από το 2019 η Mahindra με τα κεντρικά να παραμένουν στην Γαλλία και να δημιουργούνται τρία εργοστάσια στην Jinan  της Κίνας, στην Mandeure της Γαλλίας και στην Pithampur της Ινδίας.

Μετά την απώλεια της Kawasaki από την ΤΕΟΜΟΤΟ, τα νέα στελέχη της Peugeot Motocycles μας είπαν πως η κατάσταση ήταν «περίπλοκη» και για τους ίδιους, απαντώντας «ουδέν σχόλιο» όταν τους επισημάναμε πως στην Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει φημολογία ότι τα ηνία έχει αναλάβει ο ίδιος αντιπρόσωπος που έχει και τα αυτοκίνητα της Peugeot. Επέκτειναν αμέσως μετά την απάντησή τους, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για την ελληνική αγορά, καθώς αμέσως μετά την EICMA στοχεύουν να λάβουν αποφάσεις ώστε η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει πιο δυναμικά για τα σκούτερ της Peugeot.

Το νέο λοιπόν είναι πως για τους ιδιοκτήτες που ήδη υπάρχουν καθώς και για όσους ενδιαφέρονται για την νέα γκάμα της Peugeot, σύντομα θα διαφαίνεται ένας λαμπρότερος ορίζοντας. Είτε μείνουν με την TEOMOTO είτε προχωρήσουν σε μία νέα αντιπροσώπευση με κάποιον που ήδη βρίσκεται στην αγορά και μπορεί άμεσα να τους υποστηρίξει με δίκτυο, όπως και γίνονται τέτοιες ζυμώσεις, η κατάσταση της Peugeot στα δίκυκλα για το 2023 θα είναι πολύ σύντομα απολύτως ξεκάθαρη και όχι στα πλαίσια που κινείται τα τελευταία δύο χρόνια.

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Η DK Racing αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki στην Αττική καθώς την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος
motomag Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki για την περιοχή της Αττικής και παράλληλα την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στα Suzuki MX με συμμετοχή του ιδίου στην κατηγορία Senior του Ελληνικού πρωταθλήματος MX και Scramble με Suzuki RM-Z450 καθώς και του γιού του Παναγιώτη Κεραμιδά στην κατηγορία MX2 με RM-Z250.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Δεν έχασε χρόνο η ανανεωμένη σύνθεση στον τομέα μοτοσυκλέτας του Ομίλου Σφακιανάκη που τελεί με την διεύθυνση του κ. Γιώργου Ασημακόπουλου από 1η Οκτωβρίου, επενδύοντας στη διευρυμένη παρουσία της Suzuki σε κάθε κατηγορία αλλά και στους αγώνες. Η αγωνιστική παρουσία στο Motocross με υποστήριξη αγωνιζομένων μέσα από την συνεργασία της DK Racing, καλύπτει ένα μεγάλο κενό και φέρνει την Suzuki ξανά στο προσκήνιο σε ένα κομμάτι που είχε στο παρελθόν έντονη παρουσία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Κεραμιδά με το Motocross ξεκίνησε στην Κρήτη το 1987 με τις διακρίσεις να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα MX το 1992. Το 1994 ξεκίνησε η “παγκόσμια περιπλάνηση” με συμμετοχή του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας σε αγώνα στο Westerlo του Βελγίου, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα λαμβάνοντας μέρος σε Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αυτές ξεκίνησαν το 2004 με διοργάνωση και υποστήριξη αγώνων Motocross και Scramble και στη συνέχεια το 2007 με εμπορία μοτοσυκλετών και αξεσουάρ από την έδρα της εταιρίας -Δημητρακοπούλου 92 στο Κουκάκι- προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στο κοινό που ασχολείται με το Motocross. Απόγειο της DK Racing πρέπει να θεωρείται η εμπορική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ενώ φυσικά οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζουν τον Δημήτρη Κεραμιδά από την αρθρογραφία του και τις δοκιμές Motocross στο περιοδικό όπου ξεχωρίζει για την ακεραιότητα, την τεκμειρίωση και την οδηγική εμπειρία που περνά στον αναγνώστη.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Σχετικά με την σειρά RM-Z της Suzuki, η συγκεκριμένη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στο Παγκόσμιο Motocross. Ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki Ken Roczen με RM-Ζ450 αναδείχθηκε φέτος για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX με την RM-Ζ450, ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάσημοι αναβάτες οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη έχουν οδηγήσει τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της Suzuki. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα η οποία τους προσφέρει διασκέδαση η σειρά RM-Z της Suzuki αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Το Suzuki RM-Z450 του 2024 έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, ταχύτερη και ακόμα πιο ελεγχόμενη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ισχύ ψηλά, με το Suzuki RM-Z250 του 2024 να έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρύ πλαίσιο και ψαλίδι και ανάρτηση υψηλής απόδοσης.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

 

Ετικέτες