Peugeot Motocycles – Στον αέρα για λίγο ακόμη η αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα

Κάποιος να τους αναλάβει
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/11/2022

Έχουμε συγκεντρώσει μία σειρά ερωτημάτων καιρό τώρα, κυρίως από ιδιοκτήτες σκούτερ της Peugeot που δεν έχουν κανένα νεότερο για την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα καθώς λαμβάνουν συγκεχυμένα μηνύματα από την TEOMOTO που μέχρι πρόσφατα είχε και την Kawasaki, πριν αυτή καταλήξει στην KSR Hellas.

Με την πυκνή ανταπόκρισή μας από την EICMA και την κάλυψη των νέων μοντέλων της Peugeot ένα προς ένα, ξεκίνησαν τα πρώτα σχόλια για το ποια είναι η κατάσταση της αντιπροσώπευσής τους στην Ελλάδα που γρήγορα έγιναν μηνύματα απορίας. Τα οποία με την σειρά τους ήρθαν να προστεθούν στα παλαιότερα ερωτήματα που είχαμε λάβει.

Στα πλαίσια της EICMA είχαμε την ευκαιρία μίας γρήγορης συζήτησης με τα στελέχη της Peugeot σχετικά με την πορεία στην ελληνική αγορά, το γεγονός πως δεν λειτουργεί καμία ιστοσελίδα για τα δίκυκλα της Peugeot στην Ελλάδα, ζητώντας επίσης να μάθουμε και για το μέλλον.

Να θυμίσουμε πως τα δίκυκλα της Peugeot έχει αναλάβει από το 2019 η Mahindra με τα κεντρικά να παραμένουν στην Γαλλία και να δημιουργούνται τρία εργοστάσια στην Jinan  της Κίνας, στην Mandeure της Γαλλίας και στην Pithampur της Ινδίας.

Μετά την απώλεια της Kawasaki από την ΤΕΟΜΟΤΟ, τα νέα στελέχη της Peugeot Motocycles μας είπαν πως η κατάσταση ήταν «περίπλοκη» και για τους ίδιους, απαντώντας «ουδέν σχόλιο» όταν τους επισημάναμε πως στην Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει φημολογία ότι τα ηνία έχει αναλάβει ο ίδιος αντιπρόσωπος που έχει και τα αυτοκίνητα της Peugeot. Επέκτειναν αμέσως μετά την απάντησή τους, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για την ελληνική αγορά, καθώς αμέσως μετά την EICMA στοχεύουν να λάβουν αποφάσεις ώστε η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει πιο δυναμικά για τα σκούτερ της Peugeot.

Το νέο λοιπόν είναι πως για τους ιδιοκτήτες που ήδη υπάρχουν καθώς και για όσους ενδιαφέρονται για την νέα γκάμα της Peugeot, σύντομα θα διαφαίνεται ένας λαμπρότερος ορίζοντας. Είτε μείνουν με την TEOMOTO είτε προχωρήσουν σε μία νέα αντιπροσώπευση με κάποιον που ήδη βρίσκεται στην αγορά και μπορεί άμεσα να τους υποστηρίξει με δίκτυο, όπως και γίνονται τέτοιες ζυμώσεις, η κατάσταση της Peugeot στα δίκυκλα για το 2023 θα είναι πολύ σύντομα απολύτως ξεκάθαρη και όχι στα πλαίσια που κινείται τα τελευταία δύο χρόνια.

 

 

 

 

 

 

Moto Morini 650 cruiser - Τρίτο μοντέλο με τον ίδιο κινητήρα

Το επερχόμενο “αδελφάκι” των Seiemmezzo και X-Cape 650
Moto Morini cruiser 650
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/1/2023

On-Off μοντέλο έχουμε. Γυμνό; Έχουμε κι από αυτό -σε 2 μάλιστα εκδόσεις, street & scrambler. Cruiser; Έρχεται, όπως δείχνουν οι πατέντες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, με το τρίτο μοντέλο της δικύλινδρης εν σειρά πλατφόρμας της Moto Morini.

Ο κινητήρας προέρχεται όπως και στα “αδέλφια” του από την CFMOTO, βασιζόμενος στον αειθαλή αντίστοιχο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Kawasaki -βλ. Versys 650, Z650, Ninja 650 & Vulcan 650, όμως εδώ διαφέρει το πλαίσιο.

Το επερχόμενο cruiser της ιταλικής εταιρείας, υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Zhongneng, αναμένεται να παράγει 60 hp, με τιμή κοντά στα άλλα δύο μοντέλα της Morini, που στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 7.690 ευρώ (Seiemezzo) και από τα 7.890 ευρώ (X-Cape).

Moto Morini cruiser

Το στιλ της μοτοσυκλέτας στις πατέντες θυμίζει (πολύ!) το Honda Rebel, ιδίως στο πλαίσιο που είναι ίδιο, αλλά και στις υπόλοιπες γραμμές της, στο ρεζερβουάρ, τη σέλα, τη μάσκα, τις φυσούνες, το πίσω μέρος… περίεργο γεγονός, καθώς η Moto Morini μας έχει συνηθίσει σε πολύ πιο μοναδικά, ιδιαίτερα και τολμηρά σχέδια στις μοτοσυκλέτες της.

Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, ενώ εντύπωση προκαλεί το τεράστιο ψυγείο μπροστά με το ακόμα πιο μεγάλο κάλυμμα που κατεβαίνει μέχρι κάτω! Η εξάτμιση βγαίνει χαμηλά, με ένα μακρύ και ίσιο τελικό, το τιμόνι διαθέτει μικρά καθρεπτάκια στα άκρα του, και το όργανο που δείχνει να έχει ανάμικτες αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις είναι στρογγυλό.

Για την ώρα η Moto Morini έχει δώσει τον κωδικό P16 στο cruiser project της, ενώ δεν θα ήταν απίθανο να το δούμε στην παραγωγή ως Excalibur ή ως New York, δυο ονόματα παλαιότερων cruiser μοντέλων της εταιρείας.

Ετικέτες