Polaris - Δημιουργεί το πρώτο Off-Road δίκτυο φορτιστών, για ηλεκτρικά ATV και Snowmobile!

Με μήκος 200 χιλιομέτρων, σε μονοπάτια της άνω χερσονήσου του Michigan
Polaris Yotta REV
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/7/2023

Με επιδότηση 700.000 δολαρίων από την πολιτεία του Michigan, η Polaris θα δημιουργήσει το πρώτο παγκοσμίως Off-Road δίκτυο φορτιστών για ηλεκτρικά ATV, SSV και Snowmobile στην Άνω Χερσόνησο του Michigan, με τον πρώτο στόλο ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών Off-Road οχημάτων (RANGER XP Kinetic) να ξεκινά τη λειτουργία του στην περιοχή το 2024.

Το Μίσιγκαν είναι η μόνη πολιτεία των Η.Π.Α. που αποτελείται από δύο χερσονήσους. Η Άνω Χερσόνησος χωρίζεται από την Κάτω Χερσόνησο από τα Στενά του Μάκινακ, ένα κανάλι 8 χλμ. που συνδέει τη λίμνη Χιούρον με τη λίμνη Μίσιγκαν. Η αραιοκατοικημένη Άνω Χερσόνησος είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός, λόγω του θεαματικού φυσικού περιβάλλοντος της, ενώ έχει ένα εκτενές δίκτυο οργανωμένων μονοπατιών για νόμιμη Off-Road χρήση -στις Η.Π.Α. τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ αυστηρά για τα φυσικά πάρκα, όμως επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για χρήση συγκεκριμένων εκτάσεων για Off-Road οχήματα, πάντα υπό αυστηρή επίβλεψη.

Michigan Upper Peninsula

Δεν θα δούμε δηλαδή τα Off-Road δίκυτα ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων να επεκτείνονται ανεξέλεγκτα παντού, ενώ η αμερικάνικη εταιρεία διαθέτει στενές σχέσεις τόσο με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Η.Π.Α. (και τον στρατό της, τον οποίο προμηθεύει με οχήματα),  όσο και με τις αρχές των πολιτειών, κάτι που διευκολύνει κινήσεις όπως η συγκεκριμένη.

Polaris Yotta REV

Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο παραπάνω Off-Road δίκτυο της Polaris θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τόσο ATV και SSV, όσο και Snowmobile (η Polaris ήδη εξελίσσει το δικό της ηλεκτρικό Snowmobile) αλλά και διάφορα άλλα ηλεκτρικά οχήματα που έχουν πάρει έγκριση από τις δασικές αρχές της πολιτείας. Παράλληλα, η Polaris θα ξεκινήσει τη διάθεση ηλεκτρικών οχημάτων προς ενοικίαση στα μονοπάτια της χερσονήσου, από την επιχείρηση Hamilton's North Coast Adventures, που ήδη δρατηριοποιείται στην χερσόνησο.

Polaris RZR Kinetic

Η κατασκευή του δικτύου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2023, με την Polaris να συνεργάζεται με την εταιρεία Yotta Energy για την προμήθεια της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής των σταθμών. Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων REV της Yotta είναι πλήρως αυτόνομοι, διαθέτοντας μεγάλα φωτοβολταϊκά πάνελ, έχοντας όμως και τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Polaris Yotta REV

Τώρα μένει να δούμε τι θα κάνουν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων για να περάσουν την ώρα (ή τις ώρες) τους μέχρι να ανεφοδιαστεί το ATV / Snowmobile τους. Πιθανόν η Polaris να έχει σε κάθε σταθμό κάποιο άλλο ενοικιαζόμενο όχημα ήδη φορτισμένο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αφήνουν το ένα να φορτίζει και να συνεχίζουν με το άλλο. Ή θα μπορούσαν να παραμείνουν στο σημείο για διάφορες δραστηριότητες, και διαμονή σε καταφύγια.

Ετικέτες

Moto Morini - Test Ride στο κατάστημα Moto Thanopoulos στην Πάτρα

Από τις 29/04 έως τις 04/05 στην αχαϊκή πρωτεύουσα
motomag Moto Morini – Test Ride στο κατάστημα Moto Thanopoulos στην Πάτρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στο κατάστημα Moto Thanopoulos στην Πάτρα στην διεύθυνση Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 111, Πάτρα 26442 θα πραγματοποιηθεί Test Ride των μοτοσυκλετών της Moto Morini.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να οδηγήσουν τα X-Cape 650 και Seimmezzo 650 ενώ θα μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα Test Ride στο τηλέφωνο: 2610430717.

Moto Morini – Test Ride στο κατάστημα Moto Thanopoulos στην Πάτρα
Ετικέτες