Πώς δρούσε η (νέα) σπείρα που έκλεβε μοτοσυκλέτες – [φωτό]

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία τους
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/3/2018

Update: Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των συληλφθέντων έχουν αφαιρεθεί, διότι έχει παρέλθει το εξάμηνο που επιτρέπει ο νόμος να βρίσκονται τα προσωπικά τους στοιχεία στην δημοσιότητα

 

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017 εντοπίζεται η σύσταση της νέας εγκληματικής σπείρας που δρούσε σε όλη την Αττική με επίκεντρο τις Δυτικές συνοικίες. Η σπείρα είχε μία μικρή διαφοροποίηση στον τρόπο λειτουργίας της. Είχε στρατολογήσει δύο νεαρές γυναίκες, μία ημεδαπή και μία αλλοδαπή που είχαν υποστηρικτικό ρόλο κατόπτευσης του χώρου κατά την διάρκεια των κλοπών αλλά και πριν, κατά την παρακολούθηση του στόχου.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αναζητούσαν - συχνά και μέσω διαδικτυακών σελίδων πώλησης οχημάτων - και εντόπιζαν τις μοτοσυκλέτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Κατόπιν τις έθεταν σε επιτήρηση και τις αφαιρούσαν τις νυκτερινές ώρες.

Για τις κλοπές χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο, το οποίο μετά την κλοπή, συνόδευε την αφαιρεθείσα μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ένας εκ των δραστών, μέχρι τον τελικό της αποδέκτη.

 

Οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με επισκευές μοτοσυκλετών, παραλάμβαναν τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, τις αποσυναρμολογούσαν και χρησιμοποιούσαν τα εξαρτήματα -ανταλλακτικά για την επισκευή άλλων μοτοσυκλετών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και τα διέθεταν προς πώληση αυτούσια. Σε άλλες περιπτώσεις απέστελλαν, μέσω " COURIER ", τα κλεμμένα ανταλλακτικά σε πελάτες τους στην επαρχία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα μία (31) περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων αυτών, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τις έρευνες σε οικίες και συνεργεία, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων-ανταλλακτικών μοτοσυκλετών. Κατασχέθηκε επίσης το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές.

Οι συλληφθέντες, συνολικά οκτώ (8) οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2483217 Του Τμήματος Ασφάλειας Φυλής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Νέα Triumph 350 έρχονται στην Ινδία

Ο πρόεδρος της Bajaj επιβεβαίωσε μια νέα γενιά μονοκύλινδρων 350 που θα αποκαλυφθεί σύντομα
Triumph TR 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η Ινδία εισήγαγε ένα νέο φορολογικό σύστημα GST 2.0 (Goods & Services Tax) που θα έχει πολύ σημαντική επίδραση στην εγχώρια βιομηχανία δικύκλων της χώρας.

Τέθηκε σε εφαρμογή στις 22 Σεπτεμβρίου 2025 και βάσει αυτού όλα τα δίκυκλα άνω των 350cc θα επιβαρυνθούν με σημαντικά αυξημένους φόρους πολυτελείας, γεγονός που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την ινδική παραγωγή, μεταβάλλοντας τη στρατηγική σκέψη αρκετών κατασκευαστών.

Ένας από αυτούς είναι η Bajaj Auto, της οποίας ο πρόεδρος, Rajiv Bajaj, έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η εταιρεία του θα πρέπει να εναρμονιστεί στο νέο φορολογικό καθεστώς προσαρμόζοντας τα μοντέλα που παράγει. Και αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj, αλλά και σε αυτές της Triumph που κατασκευάζει η ινδική εταιρεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι CNBC, ο κύριος Bajaj έκανε μιαν ακόμη αποκάλυψη: μια νέα γενιά Triumph 350 θα παρουσιαστεί στην Ινδία τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αυτή θα αφορά όλα τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας με τον μονοκύλινδρο TR 400, δηλαδή τα Speed 400, Scrambler 400Χ και XC, Thruxton 400 και το αποκλειστικό της ινδικής αγοράς  Speed T4 που ουσιαστικά είναι μια φτηνότερη και απλούστερη εκδοχή του Speed 400.

Αποφεύγοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες, ο ισχυρός άνδρας της Bajaj άφησε να εννοηθεί πως ο μονοκύλινδρος των 399 cc που φορούν σήμερα όλα τα παραπάνω μοντέλα θα μικρύνει σε χωρητικότητα που δεν θα ξεπερνά τα 350 cc.

Αυτό που δεν εξήγησε είναι το κατά πόσο αυτό θα αφορά μόνο τα ινδικά μοντέλα ή αν θα συμπεριλάβει και την τρέχουσα εξαγώγιμη γκάμα που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, δηλαδή όλα τα προαναφερθέντα 400άρια πλην του Speed T4.

Ό,τι και να πούμε προς το παρόν δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από εικασία, όπως ακριβώς κάνει και ο ινδικός Τύπος που τείνει προς την άποψη ότι τα 400άρια μοντέλα θα συνεχίσουν ως είχαν στις διεθνείς αγορές, περιορίζοντας τα 350 στην αγορά της Ινδίας.

Αυτό θα σημαίνει πιθανότατα πως η νέα αυτή γενιά των μικρών Triumph 350 cc δεν θα έχει σημαντικές διαφορές με τα τρέχοντα μοντέλα σε επίπεδο εξοπλισμού και σχεδίασης, απλά θα φορούν έναν λίγο μικρότερο και - λογικά - λίγο ηπιότερο κινητήρα, ώστε να μην προκύψει μεγάλη επιβάρυνση τόσο σε επίπεδο εξέλιξης, όσο και στη γραμμή παραγωγής τους.

Οριστικές απαντήσεις για τα νέα Triumph 350 και το μέλλον των ανάλογων ευρωπαϊκών μοντέλων με τον κινητήρα TR400 θα έχουμε σε περίπου δύο μήνες, όταν με το καλό εμφανιστεί επίσημα η νέα γκάμα στην Ινδία.

Στο μεταξύ ένα νέο ερώτημα προκύπτει. Αν αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί στα μοντέλα της Triumph, να περιμένουμε κάτι ανάλογο και με τα μοντέλα 390 της ΚΤΜ; Η πρόσφατη επικαιρότητα αυτό μας δείχνει, καθώς η Bajaj φέρεται να ετοιμάζει μια νέα γκάμα με δικύλινδρο κινητήρα έως 500 cc, γεγονός που θα της επιτρέψει να μικρύνει τα μονοκύλινδρα 390 κάτω από τα 350 cc, γεμίζοντας την Α2 γκάμα της ΚΤΜ με δύο σειρές μοντέλων. Παράλληλα, ο νέος κινητήρας των 350 cc θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κοινού και στα μοντέλα της Bajaj, όπως λ.χ. το Dominar 400, που μοιραία θα προσαρμοστούν στο νέο φορολογικό καθεστώς της Ινδίας.

Ετικέτες