Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ποσό ρεκόρ σε δημοπρασία για ένα Honda RC213V-S!

Η ακριβότερη ιαπωνική μοτοσυκλέτα που έχει πουληθεί σε δημοπρασία

Χθες έγινε γνωστό μέσω των συναδέλφων της MCN, πως μία Honda RC213V-S πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, κατά την διάρκεια μιας δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ήταν ακόμη μέσα στο δικό της, ειδικό, κιβώτιο συσκευασίας και πλέον αποτελεί την ακριβότερη ιαπωνική μοτοσυκλέτα που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, καθώς έφτασε στο ποσό ρεκόρ των 182.500 λιρών Αγγλίας (δηλαδή περίπου στα 218.740 ευρώ!).

Η MotoGP ρέπλικα για τον δρόμο, παραγωγής 2016, δεν έχει οδηγηθεί ποτέ και από κανέναν, δεν έχει το παραμικρό σημάδι φθοράς ή ζημιάς και ο ολικός χιλιομετρητής της αναγράφει τον μαγικό αριθμό ένα. Η δημοπρασία διοργανώθηκε από την εταιρεία online δημοπρασιών Collectin Cars και συγκέντρωσε το εκπληκτικό νούμερο των 63 προσφορών, πριν φτάσει στην τελική τιμή πώλησης στις 14 Δεκεμβρίου 2021.

Ο ιδρυτής της Collecting Cars, Edward Lovett, δήλωσε πως "είμαστε περήφανοι που καταφέραμε ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ σε τιμή πώλησης, αυτή την φορά για την εκπληκτική MotoGP ρέπλικα για τον δρόμο, που θα αποτελέσει ένα διαμάντι στην συλλογή του νέου ιδιοκτήτη."

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη RC213V-S βγήκε από την παραγωγή το 2015 και διαθέτει ένα παρόμοιο πακέτο με τα "Open Class" RCV1000R που έτρεχαν οι ιδιωτικές ομάδες στα MotoGP το 2014, με αναβάτες όπως ο Scott Redding. Η τιμή της καινούργια είχε καθοριστεί κοντά στις 145.000 ευρώ και ο V4 κινητήρας των 999cc αποδίδει 215 άλογα (με το Race Kit από το HRC που κοστίζει περίπου άλλες 18.000 ευρώ), ενώ το βάρος κενή φτάνει μόλις τα 170 κιλά.