Πρόεδρος της WIMA και πρέσβης του WRWR για την Ελλάδα η Άντρια Ψωμά της Andeli Mototouring

Οι γυναίκες επαναφέρουν τον μοτοσυκλετισμό
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/3/2019

Δύο σημαντικές διακρίσεις και ταυτόχρονα θέσεις ευθύνης, πέτυχε και ανέλαβε η κα Άντρια Ψωμά, που είναι η κινητήρια δύναμη της Andeni Mototouring. Η δραστήρια ελληνίδα επιχειρηματίας, επιλέχτηκε από την Woman International Motorcycle Association World να αναλάβει τα καθήκοντα της προέδρου για την χώρα μας. Η WIMA είναι μια παγκόσμιας εμβέλειας γυναικεία οργάνωση, που από το 1950 υποστηρίζει σε όλους τους τομείς τις γυναίκες μοτοσυκλετίστριες σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των γυναικών σε 25 χώρες. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια γυναικεία οργάνωση, οι δραστηριότητές της δεν ακολουθούν τη λογική της εσωστρέφειας και της γκετοποίησης. Αντιθέτως, ο βασικός στόχος είναι η ενσωμάτωση των γυναικών μέσα στο ευρύτερο μοτοσυκλετισμό.

Μέσα από την δεξαμενή της WIMA δημιουργήθηκε και η ιδέα του WRWR. Εμπνευστής του Women’s Riding Word Relay είναι η Hayley Bell από τη Σκωτία.

Όπως η ίδια λέει, στόχος της είναι να δείξει στις βιομηχανίες κατασκευής μοτοσυκλετών, πως οι γυναίκες είναι αληθινοί μοτοσυκλετιστές και πως θα πρέπει να τις λάβουν υπόψη τους, ξεφεύγοντας από τα στερεότητα των ροζ χρωμάτων.

Τι είναι όμως το WRWR; Πρόκειται για μια σκυταλοδρομία που θα διεξαχθεί σε 100 χώρες και θα συμμετέχουν πάνω από 10.000 μοτοσικλετίστριες. Στις 27 Φεβρουαρίου η σκυτάλη ξεκίνησε από τη Σκωτία και ήδη έχει διασχίσει την Ιρλανδία, φτάνοντας στις 9 Μαρτίου στο Ace Cafe του Λονδίνου. Από εκεί θα περάσει απέναντι στη Γαλλία και περνώντας από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα καταλήξει στην Ελλάδα τον Ιούνιο μέσω Βουλγαρίας, όπου η Άντρια Ψωμά ως Πρέσβης του WRWR θα την μεταφέρει στην Τουρκία. Η σκυτάλη θα καταλήξει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ιανουάριο του 2020, αφού πρώτα έχει διασχίσει την Ασία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και όλες σχεδόν τις χώρες της Λατινικής Αμερικής!

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες