Πρόγραμμα Test Rides Kymco και Voge σε 15 πόλεις και νησιά της Ελλάδας

Από 15 Μαρτίου έως τέλος Ιουνίου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/3/2023

Η Moto Trend επίσημος αντιπρόσωπων των Kymco και Voge στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει πανελλήνιας εμβέλειας test rides από τις 15 Μαρτίου έως και το τέλος Ιουνίου σε 15 πόλεις και νησιά. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

 

 

Δελτίο Τύπου: Πανελλήνια Test Rides Kymco και Voge

Kymco Test Ride It & Voge Test Ride Experience

Οδήγησε πριν αποφασίσεις

Η Mototrend SA προχωρά σε μια εκτεταμένη προωθητική ενέργεια, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε υποψήφιο αγοραστή και σε κάθε σημείο της χώρας να οδηγήσει μια σειρά από σημαντικά μοντέλα των εταιρειών Kymco και Voge!

Τα Test Rides θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τέλη Ιουνίου περνώντας από 15 πόλεις της ηπειρωτικής χώρας και 6 της νησιωτικής! Από τα Χανιά, το Ηράκλειο και τη Ρόδο μέχρι την Πάτρα, την Καβάλα και την Ξάνθη, από τη Σύρο και τη Χίο μέχρι την Πρέβεζα και τη Θεσσαλονίκη, σε μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα δραστηριότητα που θα διαρκέσει 3,5 μήνες και που θα δώσει τη δυνατότητα να οδηγήσουν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι οκτώ μοντέλα της Voge και έξι της Kymco!

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν, μία επίσκεψη στις ιστοσελίδες των Kymco https://kymco.gr/kymco-test-ride/  και Voge https://voge.gr/the-voge-ride/ ή ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα της αρεσκείας σας αρκεί για να δηλώσετε συμμετοχή στην πόλη της επιλογής σας! Δίπλωμα μοτοσυκλέτας τουλάχιστον Α2 κατηγορίας, σωστό ντύσιμο, καλό κράνος και πολύ κέφι είναι αυτά που χρειάζεστε για να οδηγήσετε το όχημα που σας ενδιαφέρει. 

Mοντέλα διαθέσιμα ανά εταιρεία:

ΚΥΜCO: AK 550 Premium, CV3 Noodoe, DT X360, Χ-Τown 300, People S 125, Agility S 125

VOGE: 300DS, 300 Rally, 300AC, 300ACX, 500DS, 500DSX, 500AC, SR4 Max

Για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο τα Test Rides θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

15 - 18 Μαρτίου

ΛΑΜΙΑ: Καρέλλης ΕΠΕ, 2ο χλμ Ε.Ο. Λαμίας–Αθηνών, τηλ 22310-23563

EΛΕΥΣΙΝΑ: Μοτο Ι. Σάλτας, Ηρώων Πολυτεχνείου 149, τηλ 210-5546621

28 Μαρτίου – 1 Απριλίου

ΒΟΛΟΣ: Πολύζου Μ. Αφοι ΑΕΕ, Δημητριάδος 77, τηλ 24210-25938/23622

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Θεοχάρη Αφοι ΕΠΕ, Λεωφόρος Ιωνίας 3, τηλ 27410-85944 

4 – 8 Απριλίου

ΛΑΡΙΣΑ: Μαργαρίτης & ΣΙΑ ΟΕ, Ηρώων Πολυτεχνείου 15, τηλ 2411-81052

ΠΑΤΡΑ: Λυρής Ιωάννης ΑΕ, Ν.Ε.Ο Πατρών–Αθηνών, τηλ 2610-911328

12 – 22 Απριλίου

ΤΡΙΚΑΛΑ*: Μελίσσης Σωτήριος, Αβέρωφ και Ολυμπίου, τηλ 24310-78201

ΚΑΡΔΙΤΣΑ**: Μπακώσης Βάϊος, Τρικάλων 273, τηλ 24410-71985  

ΑΓΡΙΝΙΟ: Μπουσδούνη Αφοι ΟΕ, Εθν. Αντιστάσεως 53, τηλ 26410-52558

* Μόνο τα μοντέλα της Voge

** Μόνο τα μοντέλα της Kymco

25 – 29 Απριλίου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ*: Δαβανόπουλος Β., Μοναστηρίου 102, τηλ 2310-515787

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ζηκίδης Σπ, Λεωφ. Ιωαννίνων 301, τηλ 26410 52558

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ**: Παπανικολής Β., Κων/πόλεως 41, τηλ 2310-857532

* Μόνο τα μοντέλα της Voge

** Μόνο τα μοντέλα της Kymco

Τα Test Rides για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο θα ανακοινωθούν σύντομα μέσα από νέο δελτίο τύπου της αντιπροσωπείας Mototrend SA.

Brembo Hyction και GP4 HY – Nέα ανθρακονημάτινη κορυφή με DNA υπεραυτοκινήτων

Το δίδυμο της κεραμικής carbon δισκόπλακας Hyction και της νέας δαγκάνας GP4 HY έκανε το ντεμπούτο του στη Ducati Superleggera V4 Centenario
Brembo Hyction kai GP4 HY
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/4/2026

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Μάρτιος του 2026 η Ducati αποκάλυψε την τέταρτη γενιά Superleggera V4 Centenario, η οποία είναι και η πρώτη μοτοσυκλέτα δρόμου που εφοδιάζεται από το εργοστάσιο με ανθρακονημάτινους δίσκους στα φρένα – μια πρωτιά που κράτησε μόνο για λίγες μέρες, πάντως, καθώς τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η, επίσης συλλεκτική, Aprilia X 250TH.

Το πακέτο πέδησης που φορά η Supeleggera είναι το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της Brembo, με τη δισκόπλακα Hyction – εκ των Hyper (υπέρ) και Action (δράση) - που κατασκευάζεται από υλικό carbon ceramic, δηλαδή ίνες ανθρακονήματος με ενίσχυση από πυρίτιο (Si) και καρβίδιο του πυριτίου (SiC), που προσφέρει αυξημένη αντοχή στη θερμότητα για να διατηρεί την απόδοση του φρεναρίσματος σε σταθερά και προβλέψιμα επίπεδα.

Πρόκειται για μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε στον χώρο των υπεραυτοκινήτων και από εκεί η Brembo την εξέλιξε σε προδιαγραφές κατάλληλες για μοτοσυκλέτες.

Η δισκόπλακα Hyction έχει διάμετρο 340 mm, πάχος 8 mm και η επιφάνεια επαφής των τακακιών έχει πλάτος 35 mm, φιλοξενώντας 132 οπές αερισμού στρατηγικά τοποθετημένες για βέλτιστη αποβολή θερμότητας. Η δε εσωτερική επιφάνεια του δίσκου χαρακτηρίζεται από μια ασύμμετρη γεωμετρία, ειδικά σχεδιασμένη για να ενισχύει τις εδράσεις του στο κέντρο του τροχού.

Brembo Hyction

Το βάρος κάθε δίσκου Hyction είναι 1,375 kg, κάτι που μεταφράζεται σε κέρδος 450 γραμμαρίων ανά δίσκο ή συνολικά 900 γραμμαρίων στον μπροστινό τροχό της μοτοσυκλέτας που θα φορέσει το συγκεκριμένο πακέτο της Brembo. Και είναι πολύ σημαντικό ως νούμερο, γιατί αντιστοιχεί σε 40% λιγότερη αδράνεια συγκριτικά με έναν ατσάλινο δίσκο, γεγονός που ωφελεί σε ακριβέστερη αίσθηση στο τιμόνι και ταχύτερες αλλαγές κατεύθυνσης.

Η όλη κατασκευή επωφελείται επίσης μιας πλευστής (floating) έδρασης που έχει εξελιχθεί στις μοτοσυκλέτες του MotoGP υπηρετώντας τη σταθερότητα στην απόδοση.

Για να αποδώσει τα μέγιστα ο νέος δίσκος, η Brembo εξέλιξε μια τετραπίστονη δαγκάνα ειδικά γι’ αυτόν. Βασισμένη στην αρχιτεκτονική της γνωστής GP4, η νέα δαγκάνα προσθέτει στο όνομά της τα αρχικά ΗΥ που υποδηλώνουν τη συγγένεια με τον δίσκο Hyction.

Ο πατενταρισμένος εσωτερικός μηχανισμός της GP4 HY έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει μεγαλύτερη δύναμη πέδησης για την ίδια ποσότητα πίεσης στη μανέτα, έχοντας έμβολα δύο διαφορετικών διαστάσεων (30 και 34 mm).

Στην πρώτη εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος φρένου στη Ducati Superleggera V4 Centenario, η Brembo χρησιμοποίησε επίσης την πολυρυθμιζόμενη ακτινική τρόμπα MCS (Multiple Click System) στο μπροστινό, ατσάλινο πίσω δίσκο 223×4.5 mm, ενώ τις αναρτήσεις ανέλαβε μια ακόμη εταιρεία που ανήκει στη Brembo, η Öhlins με πιρούνι NPX 25/30 με ανθρακονημάτινες μπότες και αμορτισέρ TTX36 GP LW.

Ετικέτες