“Προϊόν της Χρονιάς” το Dunlop Geomax MX53

Από τους δοκιμαστές του γερμανικού περιοδικού CROSS Magazin
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/2/2021

Το εξειδικευμένο γερμανικό περιοδικό Cross Magazin έδωσε τον τίτλο του προϊόντος της χρονιάς για το 2020 στα ελαστικά Dunlop Geomax MX53. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τα επιχειρήματα των δοκιμαστών του περιοδικού αλλά και λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά τις σειράς των motocross ελαστικών της Dunlop:

 

 Δελτίο Τύπου

 

Το ελαστικό Dunlop Geomax MX53 ανακηρύχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς» από το CROSS Magazin

•             Η αντοχή και η ευελιξία του ελαστικού εντυπωσίασαν το περιοδικό CROSS Magazin

•             Το Geomax MX53 προσφέρει υψηλή απόδοση εκτός δρόμου σε μεσαία και σκληρά εδάφη

•             Το προϊόν αναπτύχθηκε για τα πρωταθλήματα MXGP και Supercross

 

Το ελαστικό της Dunlop Geomax MX53 ανακηρύχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς» από το  Γερμανικό περιοδικό CROSS Magazin, το οποίο κατόπιν εκτεταμένων δοκιμών, αναγνώρισε την υψηλή απόδοση και αντοχή του συγκεκριμένου ελαστικού motocross.

Στο τεύχος του Ιανουαρίου 2021, το περιοδικό CROSS Magazin παρουσίασε το Geomax MX53 ως «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2020, εξηγώντας ότι τόσο οι ευρείες δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο motocross ελαστικό, που ανήκει στην κατηγορία μεσαίου και σκληρού εδάφους, όσο και η εκπληκτική αντοχή που επέδειξε μετά από ποικίλες δοκιμές, το καθιστούν όχι απλώς μια βελτιωμένη εκδοχή του προκατόχου του, Geomax MX52, αλλά ένα συνολικά εξαιρετικό προϊόν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Geomax MX53, το περιοδικό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Dunlop «πέτυχε ένα πολύ σημαντικό κατόρθωμα, να βελτιώσει ένα προϊόν που ήταν ήδη αποδεδειγμένα καλό και ως εκ τούτου, ήταν ήδη σε μεγάλη ζήτηση. Το προηγούμενο μοντέλο, Geomax MX52, αποτελούσε συχνή και αγαπημένη επιλογή για πολλούς οδηγούς, αφού είχε καταφέρει να εδραιώσει ένα ευρύ φάσμα αγοραστών, αντιπροσωπεύοντας μία εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της υψηλής απόδοσης και της αντοχής στο χρόνο».

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Geomax MX53 έχει ακόμη πιο ευρείες δυνατότητες χρήσης, βελτιωμένο χειρισμό, καλύτερη απόδοση φρεναρίσματος και feedback. Οι ειδικοί του CROSS Magazin εντυπωσιάστηκαν από αυτά τα χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον «καλύτερο δυνατό συνδυασμό» μεταξύ ισχυρού κρατήματος και αντοχής.

 

«Το Geomax MX53 έχει ελεγχθεί από εμάς σε ποικίλες διαδρομές σε μία μεγάλη σειρά δοκιμών και κατά τη γνώμη μας, πλησιάζει πάρα πολύ στην επιθυμητή ισορροπία μεταξύ αποτελεσματικής πρόσφυσης και ανθεκτικότητας», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι συντάκτες του περιοδικού.

Το MX53 αποτελεί βασικό κομμάτι της σειράς ελαστικών Geomax motocross και έχει σχεδιαστεί ως ένα ενδιάμεσο προϊόν για χρήση σε μεσαίο έως σκληρό έδαφος. Η σειρά Dunlop Geomax περιλαμβάνει επίσης το μοντέλο MX12, για εδάφη με άμμο και λάσπη, αλλά και το εξαιρετικά αναγνωρισμένο MX33, για μαλακό έως μεσαίο έδαφος. Η οικογένεια τη σειράς Geomax έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των κορυφαίων κατασκευαστών, παίζοντας βασικό ρόλο στις νίκες των αναβατών και των ομάδων τους σε πρωταθλήματα όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motocross (MXGP) και το Monster Energy Supercross.

«Καθώς δοκιμάζαμε το νέο MX53 με τους αναβάτες μας, συνειδητοποιήσαμε πώς οι εκτεταμένες προσπάθειες μας γύρω από την Έρευνα και την Ανάπτυξη, αλλά και η μακρά εμπειρία μας στους αγώνες σε όλον τον κόσμο, κατέληξαν στη δημιουργία ενός πραγματικά ισορροπημένου προϊόντος, τόσο για τους επαγγελματίες αναβάτες όσο και για τους ερασιτέχνες. Αυτό που εντυπωσίασε τους ειδικούς του CROSS Magazin, ήταν οι ακόμη πιο πολλές δυνατότητες χρήσης που έχει το συγκεκριμένο ελαστικό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, καθώς και η ισορροπία που πετύχαμε μεταξύ της υψηλής απόδοσης και της μακράς αντοχής. Η ανακήρυξη του ελαστικού μας ως «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2020 από το CROSS magazine είναι μια διάκριση που μας έκανε ιδιαίτερα υπερήφανους», δήλωσε σχετικά ο Luca Davide Andreoni, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Dunlop Motorcycle για την Ευρώπη.

 

Σχετικά με την Dunlop

Η Dunlop Europe είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών στον κόσμο με εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών στοn μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης των πρωταθλητριών ομάδων στο Endurance World Championship Racing, επίσημος προμηθευτής ελαστικών στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Moto2 και Moto3 και η πιο επιτυχημένη μάρκα ελαστικών στην ιστορία του Isle of Man TT. Για εκτός δρόμου διοργανώσεις, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών MXGP και Supercross.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Dunlop, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dunlop.eu

Σχετικά με την Goodyear

Η Goodyear είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών παγκοσμίως.

Απασχολεί περίπου 63,000 άτομα και κατασκευάζει τα προϊόντα της σε 47 εργοστάσια σε 21 χώρες ανά τον κόσμο. Διαθέτει δύο Κέντρα Καινοτομίας στο Akron του Ohio και στο Colmar-Berg του Λουξεμβούργου, όπου αναπτύσσονται κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής που θέτουν τα πρότυπα τεχνολογίας και επιδόσεων για την βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Goodyear και τα προϊόντα της, παρακαλούμε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.goodyear.eu.

Η Δημοτική Αστυνομία απέκτησε και εξουσίες Τροχαίας – Στις αρμοδιότητές της έλεγχοι και πρόστιμα

Πολλαπλασιάζονται οι αρμοδιότητες των δημοτικών αστυνομικών σε 24ωρη βάση
dimotiki-astynomia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/10/2026

Ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ψηφίστηκε το Καλοκαίρι και τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ δίνει διευρυμένες αρμοδιότητες στη Δημοτική Αστυνομία (Δ.Α.), προβλέποντας 24ωρες βάρδιες χωρισμένες σε τρία οκτάωρα (πρωινή, απογευματινή, νυχτερινή) και ευθύνες που πλέον περιλαμβάνουν και τροχονομικά καθήκοντα.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, τα όργανα της Δ.Α. θα μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους ΙΧ οχημάτων τόσο για τα πρέποντα έγγραφα που οφείλουν να έχουν, όσο και για μια σειρά ελεγκτικών αρμοδιοτήτων που αφορούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Έτσι θα επιτηρούν ζητήματα όπως παράνομη στάθμευση, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, υπερβολικός θόρυβος, κατάληψη θέσεων φόρτισης από οχήματα που είτε δεν είναι ηλεκτρικά ή δεν φορτίζουν εκείνη τη στιγμή κ.ά.

Ειδικά δε για τα πάσης φύσεως δίκυκλα, από ποδήλατα ως μοτοσυκλέτες, για τρίτροχα και τετράτροχα, αλλά και για τα ελαφριά προσωπικά οχήματα (ΕΠΗΟ), η Δ.Α. εξουσιοδοτείται να προβαίνει σε κάθε έλεγχο των ειδικών διατάξεων του ΚΟΚ που ισχύουν γι’ αυτά.

Τα παραπάνω ωστόσο ισχύουν με μια προϋπόθεση. Στον εκάστοτε Δήμο θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός Δημοτικών Αστυνομικών για να μπορούν να αναλάβουν και τροχονομικές αρμοδιότητες και ο αριθμός αυτός προκύπτει χοντρικά διαιρώντας τον πληθυσμό του Δήμου διά 2.000. Αν η στελέχωση της Δ.Α. είναι κάτω από το απαιτούμενο όριο, τότε η τοπική αρχή έχει το δικαίωμα να περικόψει τις ευθύνες τους με τέτοιον τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζονται οι υπόλοιπες αρμοδιότητές τους.

Δίνονται μάλιστα δύο παραδείγματα, με τον Δήμο Αθηναίων που βάσει πληθυσμού θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 322 Δημοτικούς Αστυνομικούς, μα στην πράξη έχει 522. Το δεύτερο παράδειγμα είναι του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος εμφανίζεται υποστελεχωμένος, καθώς η δύναμη της Δ.Α. θα έπρεπε να αριθμεί 90 αστυνομικούς, μα έχει μόλις 32. Ανάλογες ελλείψεις σε προσωπικό εμφανίζουν και άλλοι δήμοι που φέρνει ως παράδειγμα το υπόμνημα του υπουργείου Εσωτερικών που καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες της Δ.Α., ήτοι της Αργυρούπολης (8 αντί 30) και της Πάρου (3 αντί 7).

Επιπλέον, η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Δ.Α. υπαινίσσεται και μελλοντική τους ενίσχυση, τόσο σε προσωπικό (για όσους εμφανίζονται υποστελεχωμένοι) όσο και σε απαραίτητο εξοπλισμό. Για παράδειγμα, απαιτούνται συσκευές που να διαβάζουν τα ψηφιακά έγγραφα του Gov.gr Wallet ώστε να μπορούν να ελέγξουν ταυτότητες, άδειες οχημάτων και διπλώματα οδήγησης, καθώς και ραντάρ χειρός για τον έλεγχο της ταχύτητας οχημάτων.

Παραμένει ασαφές αν τα πρόστιμα που βεβαιώνουν τα όργανα της Δ.Α. είναι όμοια με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή πού καταλήγουν τα έσοδα και κατά πόσο θα αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα από τους πολίτες ή αν οι Δήμοι θα γεμίσουν κούτες με αγνοημένες απλήρωτες κλήσεις, όπως πολλάκις στο παρελθόν έχει γίνει με τις δημοτικές κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Ελπίζουμε τουλάχιστον η Δ.Α. να περάσει και από κάποια σχετική εκπαίδευση πριν αρχίσει να μοιράζει τροχονομικούς ελέγχους και πρόστιμα, γιατί καλά τα έσοδα, αλλά δεν θέλει και πολύ για να μπλοκάρει το σύστημα με ενστάσεις και μηνύσεις.