“Προϊόν της Χρονιάς” το Dunlop Geomax MX53

Από τους δοκιμαστές του γερμανικού περιοδικού CROSS Magazin
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/2/2021

Το εξειδικευμένο γερμανικό περιοδικό Cross Magazin έδωσε τον τίτλο του προϊόντος της χρονιάς για το 2020 στα ελαστικά Dunlop Geomax MX53. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τα επιχειρήματα των δοκιμαστών του περιοδικού αλλά και λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά τις σειράς των motocross ελαστικών της Dunlop:

 

 Δελτίο Τύπου

 

Το ελαστικό Dunlop Geomax MX53 ανακηρύχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς» από το CROSS Magazin

•             Η αντοχή και η ευελιξία του ελαστικού εντυπωσίασαν το περιοδικό CROSS Magazin

•             Το Geomax MX53 προσφέρει υψηλή απόδοση εκτός δρόμου σε μεσαία και σκληρά εδάφη

•             Το προϊόν αναπτύχθηκε για τα πρωταθλήματα MXGP και Supercross

 

Το ελαστικό της Dunlop Geomax MX53 ανακηρύχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς» από το  Γερμανικό περιοδικό CROSS Magazin, το οποίο κατόπιν εκτεταμένων δοκιμών, αναγνώρισε την υψηλή απόδοση και αντοχή του συγκεκριμένου ελαστικού motocross.

Στο τεύχος του Ιανουαρίου 2021, το περιοδικό CROSS Magazin παρουσίασε το Geomax MX53 ως «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2020, εξηγώντας ότι τόσο οι ευρείες δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο motocross ελαστικό, που ανήκει στην κατηγορία μεσαίου και σκληρού εδάφους, όσο και η εκπληκτική αντοχή που επέδειξε μετά από ποικίλες δοκιμές, το καθιστούν όχι απλώς μια βελτιωμένη εκδοχή του προκατόχου του, Geomax MX52, αλλά ένα συνολικά εξαιρετικό προϊόν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Geomax MX53, το περιοδικό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Dunlop «πέτυχε ένα πολύ σημαντικό κατόρθωμα, να βελτιώσει ένα προϊόν που ήταν ήδη αποδεδειγμένα καλό και ως εκ τούτου, ήταν ήδη σε μεγάλη ζήτηση. Το προηγούμενο μοντέλο, Geomax MX52, αποτελούσε συχνή και αγαπημένη επιλογή για πολλούς οδηγούς, αφού είχε καταφέρει να εδραιώσει ένα ευρύ φάσμα αγοραστών, αντιπροσωπεύοντας μία εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της υψηλής απόδοσης και της αντοχής στο χρόνο».

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Geomax MX53 έχει ακόμη πιο ευρείες δυνατότητες χρήσης, βελτιωμένο χειρισμό, καλύτερη απόδοση φρεναρίσματος και feedback. Οι ειδικοί του CROSS Magazin εντυπωσιάστηκαν από αυτά τα χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον «καλύτερο δυνατό συνδυασμό» μεταξύ ισχυρού κρατήματος και αντοχής.

 

«Το Geomax MX53 έχει ελεγχθεί από εμάς σε ποικίλες διαδρομές σε μία μεγάλη σειρά δοκιμών και κατά τη γνώμη μας, πλησιάζει πάρα πολύ στην επιθυμητή ισορροπία μεταξύ αποτελεσματικής πρόσφυσης και ανθεκτικότητας», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι συντάκτες του περιοδικού.

Το MX53 αποτελεί βασικό κομμάτι της σειράς ελαστικών Geomax motocross και έχει σχεδιαστεί ως ένα ενδιάμεσο προϊόν για χρήση σε μεσαίο έως σκληρό έδαφος. Η σειρά Dunlop Geomax περιλαμβάνει επίσης το μοντέλο MX12, για εδάφη με άμμο και λάσπη, αλλά και το εξαιρετικά αναγνωρισμένο MX33, για μαλακό έως μεσαίο έδαφος. Η οικογένεια τη σειράς Geomax έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των κορυφαίων κατασκευαστών, παίζοντας βασικό ρόλο στις νίκες των αναβατών και των ομάδων τους σε πρωταθλήματα όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motocross (MXGP) και το Monster Energy Supercross.

«Καθώς δοκιμάζαμε το νέο MX53 με τους αναβάτες μας, συνειδητοποιήσαμε πώς οι εκτεταμένες προσπάθειες μας γύρω από την Έρευνα και την Ανάπτυξη, αλλά και η μακρά εμπειρία μας στους αγώνες σε όλον τον κόσμο, κατέληξαν στη δημιουργία ενός πραγματικά ισορροπημένου προϊόντος, τόσο για τους επαγγελματίες αναβάτες όσο και για τους ερασιτέχνες. Αυτό που εντυπωσίασε τους ειδικούς του CROSS Magazin, ήταν οι ακόμη πιο πολλές δυνατότητες χρήσης που έχει το συγκεκριμένο ελαστικό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, καθώς και η ισορροπία που πετύχαμε μεταξύ της υψηλής απόδοσης και της μακράς αντοχής. Η ανακήρυξη του ελαστικού μας ως «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2020 από το CROSS magazine είναι μια διάκριση που μας έκανε ιδιαίτερα υπερήφανους», δήλωσε σχετικά ο Luca Davide Andreoni, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Dunlop Motorcycle για την Ευρώπη.

 

Σχετικά με την Dunlop

Η Dunlop Europe είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών στον κόσμο με εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών στοn μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης των πρωταθλητριών ομάδων στο Endurance World Championship Racing, επίσημος προμηθευτής ελαστικών στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Moto2 και Moto3 και η πιο επιτυχημένη μάρκα ελαστικών στην ιστορία του Isle of Man TT. Για εκτός δρόμου διοργανώσεις, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών MXGP και Supercross.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Dunlop, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dunlop.eu

Σχετικά με την Goodyear

Η Goodyear είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών παγκοσμίως.

Απασχολεί περίπου 63,000 άτομα και κατασκευάζει τα προϊόντα της σε 47 εργοστάσια σε 21 χώρες ανά τον κόσμο. Διαθέτει δύο Κέντρα Καινοτομίας στο Akron του Ohio και στο Colmar-Berg του Λουξεμβούργου, όπου αναπτύσσονται κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής που θέτουν τα πρότυπα τεχνολογίας και επιδόσεων για την βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Goodyear και τα προϊόντα της, παρακαλούμε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.goodyear.eu.

Η Ρωσία αγοράζει 200.000 Κινέζικες μοτοσυκλέτες – Τα πρώτα σημάδια στα εργοστάσια

Τις ρίχνει στον πόλεμο με την Ουκρανία
Η Ρωσία αγοράζει 200.000 Κινέζικες μοτοσυκλέτες – Τα πρώτα σημάδια στα εργοστάσια
Από το

motomag

12/9/2025

Η πληροφορία στα μέσα Ιουλίου, πως η Ρωσία έχει ζητήσει 200.000 μοτοσυκλέτες σε κινέζικα εργοστάσια, καθώς και 60.000 ATV και side by side, ένα σημαντικό νούμερο, αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια στις γραμμές παραγωγής.

Παρότι η αγορά της Κίνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου μετά την Ινδία με 16,6 εκατομμύρια μονάδες τώρα που βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της πενταετίας, έχοντας υποχωρήσει από τα σχεδόν 20 εκατομμύρια, οι μοτοσυκλέτες από 250 κυβικά και πάνω έχουν μικρότερο νούμερο που υπολογίζεται κοντά στο ένα εκατομμύριο. Παρότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία, πέρα από το γεγονός πως οι άνω των 500 κυβικών ξεπέρασαν πριν δύο χρόνια το μισό εκατομμύριο, ένα κομβικό νούμερο καθώς τόση είναι η αγορά της Ευρώπης, μία παραγγελία των 200.000 μονάδων αντιστοιχεί σε σημαντικό ποσοστό της ετήσιας παραγωγής για αυτή την κατηγορία.

Μπορεί να μην αφορά τους κατασκευαστές που έχουν Ευρωπαϊκή πορεία, τουλάχιστον δεν φαίνεται κάτι τέτοιο μέχρι αυτή την στιγμή, ωστόσο είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο που επηρεάζει ολόκληρο τον κατασκευαστικό τομέα των μοτοσυκλετών στην Κίνα. Όπως είπαμε δεν εμπλέκονται οι μεγαλύτερες εταιρείες την Κίνας που έχουν γίνει και γνωστές στην Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον ένα εργοστάσιο που έχει πορεία σε ηλεκτρικά μοτοποδήλατα, φαίνεται να παράγει και μονοκύλινδρα αερόψυκτα εντουροειδή που ανταποκρίνονται σε αυτά που τελικά θα φτάσουν στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία αγοράζει 200.000 Κινέζικες μοτοσυκλέτες – Τα πρώτα σημάδια στα εργοστάσια

Οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές, περισσότερο όμως δοκιμάστηκαν από την πλευρά της Ρωσίας που έριξε στον πόλεμο 40.000 δίκυκλα, κάποια παλαιότερα δικής της παραγωγής αλλά και αρκετά κινέζικα, όπως και βαριά μεταχειρισμένα που μαζεύτηκαν από διάφορες χώρες. Με τα τεθωρακισμένα να είναι εύκολος στόχος από drone, οι μοτοσυκλέτες έδειξαν πως μπορούν να ξεφύγουν όπως επίσης να διασκορπιστούν μειώνοντας τις απώλειες από ένα ξεχωριστό drone. Ταυτόχρονα το χειμώνα το επίπεδο και λασπώδες έδαφος μπορεί να είναι εξίσου απαιτητικό για κάθε όχημα, ακόμη και ερπυστριοφόρων, αλλά φαίνεται πως οι μοτοσυκλέτες συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές με την ευελιξία να προτιμάται έναντι της θωράκισης.

Η μέση τιμή για αυτής της κατηγορίας τις Enduro μοτοσυκλέτες, είναι ανάμεσα στα 1.300 με 1.600 δολάρια ΗΠΑ, που δεν θα αυξηθεί κατακόρυφα μόλις φύγουν από το εργοστάσιο γιατί προφανώς ούτε δασμούς Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πληρώσουν, ούτε θα χρειαστούν μετατροπές για να περάσουν προδιαγραφές ή να βγάλουν πινακίδες. Σκοπός τους να είναι αξιόπιστες και με χαμηλή κατανάλωση, όχι γιατί υπάρχει έλλειψη καυσίμου αλλά για να μπορούν να έχουν υψηλή αυτονομία χωρίς πρόσθετο βάρος. Προφανώς όμως το κόστος θα κατέβει ακόμη πιο χαμηλά για αυτά τα νούμερα, την στιγμή που αναμένεται να σπάσει αυτό το νούμερο σε διαφορετικά μοντέλα από διαφορετικά εργοστάσια. Και πάλι όμως, θα είναι η μεγαλύτερη παραγγελία που έχουν δει για μοτοσυκλέτες, την στιγμή που υπάρχουν ορισμένα εργοστάσια με την μεγαλύτερη χωρητικότητα σε μονάδες που έχει υπάρξει στην ιστορία της μοτοσυκλέτας και αντίστοιχη συναντά κανείς μόνο στην Ινδία. Αυτό το τεράστιο νούμερο όμως που μπορούν να παράξουν, αφορά σκούτερ και άλλα δίκυκλα και τρίκυκλα, όχι αυτή την κατηγορία που όπως είπαμε δεν ξεπερνά συνολικά το ένα εκατομμύριο που σημαίνει πως 200.000 επιπρόσθετες μονάδες είναι ένα νούμερο που μπορεί να επηρεάσει όλο τον κατασκευαστικό κλάδο μοτοσυκλέτας, που απαιτείται να δημιουργήσει συνεργασίες και να επικετρωθεί στην κάλυψη ενός τέτοιου εγχειρήματος που έχει μάλιστα εξαιρετικά μικρό χρονικό ορίζοντα καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πίεση της Ρωσίας να γίνουν οι παραδόσεις πριν τελειώσει το 2025!

Ελπίζουμε να τελειώσει ο πόλεμος άμεσα για να σταματήσει αυτή η τραγωδία και τα νέα οχήματα να βρεθούν απλά σε πολιτική χρήση, ξεκινώντας ένα νέο κύμα μοτοσυκλετισμού, όπως ακριβώς συνέβη όταν έληξε ο ΄ΒΠΠ που έγινε και η αιτία της δημιουργίας ορισμένων από τις μάρκες που στη συνέχεια κατέκτησαν τον κόσμο. Εδώ η ιστορία δύο εξ αυτών, ενώ υπάρχουν και περισσότερα παραδείγματα.