Πρότιμο 30.000 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων από την Περιφέρεια Αττικής

Για παραβίαση σφραγίδων (ταινιών ασφαλείας) σε αντλίες καυσίμων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/6/2022
Με δελτίο τύπου η Περιφέρεια Αττικής γνωστοποιεί την επιβολή προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Επίσης δημοσιοποιεί τα στοιχεία του πρατηρίου, όπως επίσης και των άρθρων που έχουν παραβιαστεί. 
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας:
 
«Με την αρ. πρωτ. ΕΜ-414/17.06.2022 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, πρόστιμο τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€) στην εταιρεία πρατήριο υγρών καυσίμων & υγραερίου με την επωνυμία «ECONOMAKIS FUELS SINGLE MEMBER PC» που βρίσκεται στις Αχαρνές Αττικής στην οδό Λεωφ. Φιλαδελφείας 45, με Α.Φ.Μ. 800855213 και Δ.Ο.Υ. Α.Γ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, για παράβαση του άρθρου 84 παρ. 4 της Υ.Α. 91354 /2017 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/ Β΄ /30.08.2017) όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 109034 / 2018 (ΦΕΚ 4913/Β΄/2018) και ισχύει, για παραβίαση σφραγίδων-ταινιών ασφαλείας διανομέων υγρών καυσίμων που αφορούν έξι (6) ογκομετρητές, το ύψος του οποίου καθορίζεται (5.000 € ανά επηρεαζόμενο ογκομετρητή, δηλαδή 4 Χ 5.000 =  20.000 και 2 Χ 5.000 = 10.000) από το άρθρο 84  παρ. 11 της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, διότι κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε  από την υπηρεσία μας στις 11/05/2022, βρέθηκαν σε ένα διανομέα μάρκας MEPSAN, τύπος EUMEP με S.N. : 23106 / 2014 με τέσσερις (4) ογκομετρητές και προϊόντα πώλησης (βενζίνη Unleaded 95, βενζίνη Unleaded 100,  DIESEL θέρμανσης) παραβιασμένες-κομμένες οι σφραγίδες – ταινίες ασφαλείας με αριθμούς 017349 , 017348 , 017346 και 017347  του εξουσιοδοτημένου συνεργείου ΤΕΚΑΤ (αρ. εξουσιοδότησης 011) που ασφαλίζουν τις κάτω πόρτες του διανομέα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους τέσσερις (4) ογκομετρητές του.
 
Επίσης  παραβιασμένες- κομμένες βρέθηκαν στον ίδιο διανομέα και οι σφραγίδες –ταινίες ασφαλείας  με αριθμούς 4646 και 4647 που ασφαλίζουν την πάνω πόρτα του διανομέα που εξασφαλίζει την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά του μέρη και συγκεκριμένα στην μία εκ των δύο CPU του διανομέα.
 
Επίσης σε έναν άλλο διανομέα του πρατηρίου μάρκας MEPSAN, τύπος EUMEP με S.N. : 21446 / 2013 με δύο (2) ογκομετρητές και προϊόντα πώλησης (βενζίνη Unleaded 95, DIESEL κίνησης ultra power) βρέθηκαν παραβιασμένες -κομμένες οι σφραγίδες- ταινίες ασφαλείας με αριθμούς 017341, 017338,  017337 και 017336 του εξουσιοδοτημένου συνεργείου ΤΕΚΑΤ (αρ. εξουσιοδότησης 011) που ασφαλίζουν τις κάτω πόρτες του διανομέα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους δύο (2) ογκομετρητές του.»

"Δεν θέλουμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα" - Ο διευθυντής της Ducati για ενδεχόμενη συμμετοχή της στο Dakar

Παραμένει εκτός πλάνων προς το παρόν το Dakar, λέει ο Claudio Domenicali
Domenicali Dakar
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/7/2026

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητα είναι η εξέλιξη των motocross και enduro μοντέλων, αφήνοντας ανοιχτό αλλά στον κάπου μακριά στον ορίζοντα το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Rally Dakar

Η Ducati συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην εκτός δρόμου γκάμα της, ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στο Rally Dakar δεν αποτελεί άμεσο στόχο, καθώς η προτεραιότητα είναι η εδραίωση της παρουσίας της σε Motocross και Enduro.

Παρά τις φήμες που θέλουν τη Ducati να εξετάζει την είσοδό της στο Rally Dakar, ο Claudio Domenicali εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος, τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να επεκταθεί ταυτόχρονα σε πολλές αγωνιστικές κατηγορίες.

Ducati

"Προσπαθούμε να μην ανοίγουμε πολλά μέτωπα, γιατί όταν κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις σωστά," δήλωσε ο CEO της Ducati, εξηγώντας ότι η εκτός δρόμου δραστηριότητα βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης και απαιτεί σημαντική επένδυση σε τεχνογνωσία και εξέλιξη.

"Μαθαίνουμε συνεχώς. Δεν πρόκειται μόνο για την τεχνολογία, αλλά και για τις ρυθμίσεις, την εμπειρία και την κατανόηση των διαφορετικών συνθηκών και αναβατών. Πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, θέλουμε πρώτα να ολοκληρώσουμε σωστά αυτό που ξεκινήσαμε."

Ducati

Πρώτα Motocross και Enduro

Η Ducati εισήλθε επίσημα στην αγορά των off-road μοτοσυκλετών το 2025 με την Desmo450 MX, ενώ φέτος η οικογένεια επεκτάθηκε με την Desmo450 EDS για χρήση Enduro και τη νέα Desmo250 MX. Παράλληλα, η Desmo450 SM αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη νέα σειρά μοντέλων.

Ο Domenicali αποκάλυψε επίσης ότι η Ducati προετοιμάζει εργοστασιακό αγωνιστικό πρόγραμμα για το Enduro από το 2027, θεωρώντας ότι αυτή είναι η φυσική συνέχεια μετά την είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Ducati

"Ποτέ μη λες ποτέ" για το Dakar

Αν και απέφυγε να αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Dakar, ο επικεφαλής της Ducati ήταν σαφής ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα.

"Είμαστε παθιασμένοι με τους αγώνες και τις μοτοσυκλέτες, οπότε ποτέ μη λες ποτέ. Όμως πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, προτιμούμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που ήδη κάνουμε."

Θετική πορεία στις πωλήσεις

Σύμφωνα με τον Domenicali, η εμπορική πορεία της νέας off-road οικογένειας εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας. Η μεγαλύτερη αγορά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την Αυστραλία να παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, ενώ η Ευρώπη εμφανίζει διαφοροποιήσεις ανά χώρα.

Ducati

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιτυχία στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών δεν εξαρτάται μόνο από το προϊόν, αλλά και από τις αγωνιστικές επιτυχίες και την ανάπτυξη εξειδικευμένου δικτύου αντιπροσώπων και τεχνικής υποστήριξης.

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν ότι η Ducati έχει μακροπρόθεσμο πλάνο για την παρουσία της στο χώμα, αλλά προς το παρόν επιλέγει να εδραιώσει τη θέση της σε Motocross και Enduro πριν εξετάσει την πρόκληση ενός αγώνα όπως το Rally Dakar.