Ψηφιακές διαφημίσεις σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες αλλά και σε φόρμες αναβατών

Από την Seamless Digital, που τις εφάρμοσε ήδη στην F1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/12/2022

H βρετανική Seamless Digital, εξέλιξε μια σειρά εύκαμπτων, ελαφριών και λεπτών οθονών, για την εναλλαγή ονομάτων χορηγών πάνω σε μονοθέσια αγωνιστικά αυτοκίνητα της F1, ενώ στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας είναι η τοποθέτηση αντίστοιχων οθονών σε μοτοσυκλέτες αλλά και σε αγωνιστικές φόρμες!

Η εταιρεία αποτελεί παρακλάδι της Silverstone Paint Technology που συνεργάζεται με το 70% των ομάδων της F1 παρέχοντας νέες τεχνολογίες βαφής και φινιρίσματα υψηλών επιδόσεων.

Η τεχνολογία των διαφημιστικών οθονών της Seamless Digital είναι πατενταρισμένη, με τους χορηγούς να εναλλάσσονται σε αυτές, επιτρέποντας έτσι αύξηση των εταιρειών που μπορούν να διαφημιστούν σε ένα αγωνιστικό όχημα. Παράλληλα, η ψηφιακή απεικόνιση προσφέρει και δυνατότητες animation, για μια πιο δυναμική εμφάνιση της διαφήμισης.

Το πρώτο δείγμα της δουλειάς της εταιρείας παρουσιάστηκε στο μονοθέσιο της McLaren, με τα πάνελ να τοποθετούνται εκατέρωθεν του οδηγού. Οι δοκιμές ξεκίνησαν στα τέλη του 2021, και συνεχίστηκαν το 2022, με στόχο το προϊόν να μην επηρεάζει το βάρος (συνολικά οι δυο οθόνες ζυγίζουν 190 μόλις γραμμάρια) ή την αεροδυναμική του οχήματος, καθώς ενσωματώνεται στις επιφάνειες του κουστουμιού. Τέλος, η κατανάλωση ρεύματος των οθονών είναι ελάχιστη, με μια μικρή και ελαφριά μπαταρία να μπορεί να τις τροφοδοτήσει για περισσότερες από 48 ώρες.

Η πρώτη φορά που το μονοθέσιο της McLaren εμφανίστηκε σε αγώνα με τις οθόνες ήταν στο GP του Austin το 2022, ενώ πατέντες της εταιρείας δείχνουν πως οι Βρετανοί σχεδιάζουν να τοποθετήσουν τις οθόνες τους και σε μοτοσυκλέτες του MotoGP -αλλά και στις φόρμες των αγωνιζομένων.

Μάλιστα οι οθόνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προβάλλουν εκτός από διαφημίσεις, και πληροφορίες για τον αγώνα, για τη θέση του αγωνιζόμενου, κ.α.

Δείτε παρακάτω τις οθόνες της Seamless Digital σε λειτουργία, στο μονοθέσικο της McLaren.

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες