Red Dot Award για τα Honda NT1100 & ADV350

Για τέσσερα συνολικά προϊόντα βραβεύτηκε η Honda
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/4/2022

Τέσσερα νέα προϊόντα της Honda, το SUV HR-V, το ΝΤ1100, το ADV350 και η γεννήτρια EU32i, βραβεύτηκαν με το "Red Dot Award: Product Design" (σ.σ. Σχεδιασμός Προϊόντος). Είναι η πρώτη φορά για την Honda που βραβεύεται σε όλες τις γκάμες προϊόντων της (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και προϊόντα ενέργειας). Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Honda κερδίζει κάποιο βραβείο σ' αυτή την κατηγορία, καθώς στο παρελθόν έχουν βραβευτεί τα Forza 750, το Jazz e:HEV, το Jazz Crosstar e:HEV και πολλά άλλα, ενώ το CBR1000RR-R Fireblade SP έχει τιμηθεί με το βραβείο "Best of the Best".

Η απόφαση για την ανάδειξη των νικητών έγινε από ένα πάνελ 50 ειδικών στον τομέα τους, οι οποίοι δοκίμασαν και αξιολόγησαν τις συμμετοχές, βασιζόμενοι πάνω σε κριτήρια που αφορούν την τεχνολογική υπεροχή και την ανταπόκριση του κάθε προϊόντος στις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Ο COO του σχεδιαστικού κέντρου και του R&D της Honda, Toshinobu Minami, δήλωσε ικανοποιημένος που η εταιρεία κέρδισε το βραβείο για προϊόντα από όλη την γκάμα της, ενώ τόνισε πως η επιθυμία της Honda να υπηρετεί τους ανθρώπους με τεχνολογία, καινοτόμες ιδέες και προχωρημένο σχεδιασμό μέσα από τα προϊόντα τους, είναι ένας θεμελιώδης λίθος για το εργοστάσιο.

Το NT1100 που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021, αντανακλά την νέα εποχή των τουριστικών μοτοσυκλετών της Honda. Ο σχεδιασμός του άντλησε στοιχεία από την παράδοση των tourers της Big-H, με στόχο να προσελκύσει τόσο τους πιο έμπειρους, όσο και τους νέους αναβάτες που αναζητούν τις βασικές τουριστικές αρετές από την μοτοσυκλέτα τους. Σχεδιάστηκε στο ιταλικό R&D της εταιρείας στη Ρώμη από τον Maurizio Carbonara.

To ADV350 ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα του X-ADV, το οποίο ουσιαστικά "γέννησε" την κατηγορία των crossover scooters. Το μεσαίου κυβισμού scooter φέρνει αυτή την σχεδιαστική καινοτομία στην κατηγορία του, διαθέτοντας μάλιστα αναρτήσεις μοτοσυκλέτας.

Husqvarna - Τα Enduro μοντέλα του 2024 σε χρονιά αναβάθμισης

Αλλαγές σε αναρτήσεις, κινητήρες, ηλεκτρονικά και θέση οδήγησης
Husqvarna Enduro 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Η Husqvarna παρουσίασε τη νέα γενιά Enduro μοτοσυκλετών της για το 2024, με τα TE και FE μοντέλα να μοιράζονται τις δραστικές αλλαγές που είδαμε πρώτα στα Enduro μοντέλα της ΚΤΜ και περιλαμβάνουν νέο πλαίσιο και υποπλαίσιο, αλλά και αναβαθμίσεις σε αναρτήσεις, φρένα και κοστούμια.

Οι νέες, πλήρως ρυθμιζόμενες με το χέρι, αναρτήσεις της WP είναι σχεδιασμένες ειδικά για χρήση enduro και αφορούν σε ένα ανεστραμμένο πιρούνι WP XACT κλειστού φυσιγγίου και σε ένα WP XACT πίσω αμορτισέρ με νέο πιστόνι, 100 γραμμάρια ελαφρύτερο και 15 mm κοντύτερο, διατηρώντας όμως τα 300 mm της διαδρομής που είχε και πριν.

Νέο είναι το chro-moly ατσάλινο πλαίσιο, με βελτιωμένη anti-squat συμπεριφορά, και ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά ελαστικοτήτων, νέο και πιο ανθεκτικό το υβριδικό (πολυαμίδιο / αλουμίνιο) υποπλαίσιο.

Και το κοστούμι έχει δεχθεί αλλαγές όμως, με βελτιωμένο τρίγωνο αναβάτη και πιο λεπτή σιλουέτα, για καλύτερη επαφή της μοτοσυκλέτας με τα γόνατα και για βελτίωση συμπεριφοράς με τον αναβάτη να οδηγεί όρθιος, ενώ νέο είναι και το κάλυμμα της σέλας για βελτιωμένη πρόσφυση.

Husqvarna enduro 2024

Επανασχεδιασμένος είναι ο προβολέας για καλύτερη απόδοση, με πιο αποδοτική και χρηστική βάση.

Husqvarna enduro 2024

Η νέα γενιά των δίχρονων TE 150, TE 250, και TE 300 φέρουν νέους κινητήρες με ψεκασμό τεχνολογίας Throttle Body Injection (TBI), που σύμφωνα με τη Husqvarna προσφέρει μεγαλύτερη συνέπεια και ελεγχόμενο εύρος δύναμης σε όλη την κλίμακα στροφών, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Husqvarna enduro 2024

Τα τετράχρονα FE 250 & FE 350 διαθέτουν νέους και πιο μαζεμένους σε διαστάσεις κινητήρες με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής, τοποθετημένους δυο μοίρες πιο πίσω στο πλαίσιο, συγκρινόμενους με την προηγούμενη γενιά, για καλύτερη συγκέντρωση μαζών και βελτίωση της anti-squat συμπεριφοράς στο άνοιγμα του γκαζιού.

Όλα τα μοντέλα της Enduro γκάμας της Husqvarna για το 2024 διαθέτουν νέα ηλεκτρονικά, με δύο χάρτες κινητήρα, που παρέχουν διαφορετική απόδοση σε κάθε ταχύτητα του κιβωτίου. Επιπρόσθετα τα τετράχρονα μοντέλα διαθέτουν και Traction Control αλλά και Quickshifter που βοηθά τον αναβάτη να ανεβάζει ταχύτητες χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

Husqvarna enduro 2024

Στον εξοπλισμό των νέων Enduro μοντέλων της εταιρείας περιλαμβάνεται νέος LED προβολέας, βελτιωμένα φρένα της BRAKTEC με δίσκους GSK, κουμπί Start / Stop στο τιμόνι, ProTaper τιμόνι, μπαταρίας λιθίου και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Michelin.

Σύντομα θα σας έχουμε περισσότερες εκ των έσω πληροφορίες, καθώς το ΜΟΤΟ βρέθηκε στην παγκόσμια παρουσίαση της Husqvarna στη Νορβηγία, με τον Κίμωνα Καράμπελα, όπου και οδηγήσαμε όλα τα νέα enduro του 2024.