Red Dot Award για τα Honda NT1100 & ADV350

Για τέσσερα συνολικά προϊόντα βραβεύτηκε η Honda
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/4/2022

Τέσσερα νέα προϊόντα της Honda, το SUV HR-V, το ΝΤ1100, το ADV350 και η γεννήτρια EU32i, βραβεύτηκαν με το "Red Dot Award: Product Design" (σ.σ. Σχεδιασμός Προϊόντος). Είναι η πρώτη φορά για την Honda που βραβεύεται σε όλες τις γκάμες προϊόντων της (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και προϊόντα ενέργειας). Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Honda κερδίζει κάποιο βραβείο σ' αυτή την κατηγορία, καθώς στο παρελθόν έχουν βραβευτεί τα Forza 750, το Jazz e:HEV, το Jazz Crosstar e:HEV και πολλά άλλα, ενώ το CBR1000RR-R Fireblade SP έχει τιμηθεί με το βραβείο "Best of the Best".

Η απόφαση για την ανάδειξη των νικητών έγινε από ένα πάνελ 50 ειδικών στον τομέα τους, οι οποίοι δοκίμασαν και αξιολόγησαν τις συμμετοχές, βασιζόμενοι πάνω σε κριτήρια που αφορούν την τεχνολογική υπεροχή και την ανταπόκριση του κάθε προϊόντος στις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Ο COO του σχεδιαστικού κέντρου και του R&D της Honda, Toshinobu Minami, δήλωσε ικανοποιημένος που η εταιρεία κέρδισε το βραβείο για προϊόντα από όλη την γκάμα της, ενώ τόνισε πως η επιθυμία της Honda να υπηρετεί τους ανθρώπους με τεχνολογία, καινοτόμες ιδέες και προχωρημένο σχεδιασμό μέσα από τα προϊόντα τους, είναι ένας θεμελιώδης λίθος για το εργοστάσιο.

Το NT1100 που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021, αντανακλά την νέα εποχή των τουριστικών μοτοσυκλετών της Honda. Ο σχεδιασμός του άντλησε στοιχεία από την παράδοση των tourers της Big-H, με στόχο να προσελκύσει τόσο τους πιο έμπειρους, όσο και τους νέους αναβάτες που αναζητούν τις βασικές τουριστικές αρετές από την μοτοσυκλέτα τους. Σχεδιάστηκε στο ιταλικό R&D της εταιρείας στη Ρώμη από τον Maurizio Carbonara.

To ADV350 ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα του X-ADV, το οποίο ουσιαστικά "γέννησε" την κατηγορία των crossover scooters. Το μεσαίου κυβισμού scooter φέρνει αυτή την σχεδιαστική καινοτομία στην κατηγορία του, διαθέτοντας μάλιστα αναρτήσεις μοτοσυκλέτας.

VIDEO: Μπλόκο για έλεγχο σε μοτοσυκλέτες, ένας διαφεύγει, ο άλλος το επιχειρεί

Συνηθισμένη εικόνα στην χώρα αυτή
VIDEO: Μπλόκο για έλεγχο σε μοτοσυκλέτες, ένας διαφεύγει, ο άλλος το επιχειρεί
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/7/2025

Χωρίς κράνος, χωρίς καθόλου εξοπλισμό τρεις μοτοσυκλέτες λαμβάνουν σήμα να σταματήσουν σε μπλόκο για έλεγχο, ένας διαφεύγει και ο δεύτερος πραγματοποιεί  μία ετεροχρονισμένη απόπειρα χωρίς επιτυχία. Μία συνηθισμένη εικόνα για την χώρα μας, που καταγράφτηκε το περασμένο Σάββατο 28/6 στην Βουλιαγμένη.

Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα δεν θα μπορεί κανείς να ανέβει στη σέλα και να βάλει μπροστά αν δεν φορά το κράνος του, όχι γιατί του επιβάλλεται, αλλά γιατί ο ίδιος δεν θα αισθάνεται άνετα να οδηγήσει χωρίς εξοπλισμό. Όπως δηλαδή συμβαίνει ήδη για ένα μεγάλο μερίδιο πραγματικών μοτοσυκλετιστών στη χώρα μας, με την ελπίδα πως θα γίνει συνήθεια για όλους. Η παιδεία είναι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό και η μισή παιδεία λαμβάνεται στο σπίτι, ας μην περιμένουμε την έτσι κι αλλιώς αργοπορημένη πολιτεία, ας ξεκινήσει ο καθένας από τα αγαπημένα του πρόσωπα την προσπάθεια για αλλαγή.