Royal Enfield: Για πρώτη φορά test ride σε όλη την Ελλάδα

Με κλείσιμο ραντεβού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/9/2022

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Royal Enfield διοργανώνει μια σειρά από Test Rides σε όλη την επικράτεια, ώστε οι φίλοι της μοτοσυκλέτας να δουν από κοντά και να οδηγήσουν όλα τα νέα της μοντέλα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Royal Enfield:

"Η Royal Enfield είναι η παλαιότερη εταιρεία μοτοσυκλετών, η μόνη με συνεχή παραγωγή από το 1901 και η νο1 στον κόσμο σε πωλήσεις στα μεσαία κυβικά (250-750). Με την Himalayan και την Interceptor που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια η Royal Enfield επανήλθε δυναμικά και στην ευρωπαϊκή αγορά, όμως η εντυπωσιακή έκρηξη πωλήσεων ήρθε τον τελευταίο χρόνο με τις Meteor και Classic 350, καθώς και με την ολοκαίνουρια Scram 411 που μόλις έφθασε. Τώρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Royal Enfield διοργανώνει μια σειρά από Test Rides σε όλη την επικράτεια, ώστε οι φίλοι της μοτοσυκλέτας να δουν από κοντά και να οδηγήσουν όλα τα νέα της μοντέλα. Τα πρώτα 2 events μόλις πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα και στην Καλλιθέα, έπονται 4 ακόμα, και προγραμματίζονται να ακολουθήσουν κι άλλα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθούν τα εξής test-rides:

·         Πειραιάς, στις 5-8 Οκτωβρίου, στην Motorex, Κολοκοτρώνη 51, τηλ: 2104171600

·         Ρόδος, στις 17-21 Οκτωβρίου, στην Ξενάκης ΑΕΒΕ, Λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου & Λυκίας, τηλ: 22410 86777

·         Καλαμάτα, στις 31 Οκτωβρίου με 5 Νοεμβρίου, στην Τσαχπίνης Motor, Κλαδά 13, τηλ: 27210 20000

·         Χαλκίδα, στις 9-12 Νοεμβρίου, στην Κουκάκης, Αρεθούσης 61, τηλ: 2221085537

Προτείνεται στους ενδιαφερόμενους να έχουν κλείσει ραντεβού για να εξασφαλίσουν ότι θα οδηγήσουν το μοντέλο της αρεσκείας τους, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες."

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.