Royal Enfield HNTR 350: Έφτασε τις 100.000 πωλήσεις σε 6 μήνες
Πουλάνε ένα HNTR 350 κάθε 2,6 λεπτά!
Από τον
Μπάμπη Μέντη
1/3/2023
Η αγορά δικύκλων της Ινδίας έχει ξεπεράσει σε μέγεθος την αντίστοιχη της Κίνας αρκετά χρόνια τώρα και είναι η μεγαλύτερη του κόσμου. Πόσο μεγάλη; Αρκεί μια ματιά στις μηνιαίες πωλήσεις του Royal Enfield HNTR 350 που παρουσιάστηκε μόλις τον Αύγουστο και θα ζαλιστείς. Μέσα σε μόλις ένα εξάμηνο, το HNTR 350 έχει πουλήσει 100.083 μονάδες, κάτι που αντιστοιχεί σε 16.697 μονάδες κάθε μήνα! Στην Ελλάδα πουλήθηκαν συνολικά 55.691 δίκυκλα ολόκληρο το 2022 και ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας.
Σπάζοντας το φράγμα των 100.000 πωλήσεων, το HNTR 350 είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο μοντέλο της Royal Enfield μετά το 350 Classic. Ναι, το δεύτερο, ούτε καν το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Royal Enfield, τη στιγμή που η BMW, η οποία έχει έντονη δραστηριότητα στην Ινδία με τα G310 που κατασκευάζονται εκεί από την TVS, πουλάει περίπου 300.000 δίκυκλα τον χρόνο παγκοσμίως.
Touring After the Apocalypse - Anime σειρά με πρωταγωνιστές ένα Serrow και δυο κοπέλες [VIDEO]
Μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το δυστοπικό οδοιπορικό στα συντρίμμια της Ιαπωνίας
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
15/9/2025
Στο πλαίσιο του Aniplex Online Fest ανακοινώθηκε η ημερομηνία πρεμιέρας του πολυαναμενόμενου anime "Touring After the Apocalypse" (Shūmatsu Touring), βασισμένου στο manga του Sakae Saitō. Η σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 4 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία, ενώ θα είναι διαθέσιμη μέσω streaming από το Crunchyroll για το κοινό σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και αγγλόφωνες χώρες
Η σειρά "Shūmatsu Touring" θα κάνει το ντεμπούτο της σε ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα στις 4 Οκτωβρίου, και 6 Οκτωβρίου ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική avant-première, κινηματογραφική προβολή, με τα δύο πρώτα επεισόδια. Ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει και ένα trailer.
Το anime σκηνοθετεί ο Yoshinobu Tokumoto (Darwin's Game) στο στούντιο Nexus, με τον Kazuyuki Fudeyasu (That Time I Got Reincarnated as a Slime) να αναλαμβάνει το σενάριο. Ο Usaku Myouchin σχεδιάζει τους χαρακτήρες, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Kenichiro Suehiro (Re:ZERO).
Η σειρά τοποθετεί σε έναν κόσμο που κατέρρευσε, δύο κορίτσια, την Youko (με τη φωνή της Konomi Inagaki) και την Airi (με τη φωνή της Miyu Tomita), ταξιδεύουν με την μοτοσυκλέτα τους, ένα Yamaha Serow μέσα στα ερείπια της Ιαπωνίας. Από της θερμές πηγές και τα ιαματικά λουτρά της Hakone μέχρι το τεράστιο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Tokyo (Big Sight), οι δύο τους εξερευνούν τα πιο εμβληματικά σημεία της χώρας σε ένα μοναδικό συνδυασμό post-apocalyptic ατμόσφαιρας και… τουριστικής αναζήτησης.
Το manga ξεκίνησε το 2020 στο περιοδικό Dengeki Maoh της Kadokawa, με τον 7ο και τελευταίο τόμο να κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2024. Στα αγγλικά κυκλοφορεί από την Yen Press. Ο δημιουργός Sakae Saitō είναι επίσης γνωστός για έργα όπως το Katana Maidens: Toji no Miko και το spin-off του Super Cub, Super Cub Rei.
Ένα ιδιαίτερο anime για όσους αγαπούν τις μοτοσυκλέτες, τα ταξίδια και τον ρομαντισμό της εξερεύνησης ενός κόσμου που σιώπησε.