Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

SBMC - 21 πλέον τα μέλη της κοινοπραξίας ανταλλάξιμων μπαταριών

Με στόχο μπαταρίες ηλεκτρικών δικύκλων με κοινές τεχνικές προδιαγραφές

Η Κοινοπραξία Ανταλλάξιμων Μπαταριών Μοτοσυκλετών (Swappable Batteries Motorcycle Consortium - SBMC), που ιδρύθηκε από τις KTM, Honda, Piaggio και Yamaha τον Σεπτέμβριο του 2021, διευρύνθηκε με την ένταξη 17 ακόμα εταιρειών!

Στόχος της κοινοπραξίας είναι η επιτάχυνση της εφαρμογής συστημάτων ανταλλάξιμων μπαταριών και η προώθηση νέων κοινών τεχνικών προδιαγραφών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον Ιούλιο του 2022, στο συνέδριο της SBMC στο KTM Motohall στην Αυστρία, το παρών έδωσαν 40 αντιπρόσωποι των εταιρειών της κοινοπραξίας, για να εκτιμήσουν την πρόοδο των εργασιών της τυποποίησης.

Στις στρατηγικές κινήσεις της SBMC υπάγεται και η αποδοχή της κοινοπραξίας ως Επίσημο Συνδετικό Μέλος των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN-GENELEC, που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και τον ορισμό εθελοντικών στάνταρ τυποποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την E.E..

Τα τρέχοντα μέλη της SBMC είναι οι εξής εταιρείες: AVL, Ciklo, Fivebikes, Forsee Power, Hioki, Honda, Hyba, JAMA, Kawasaki, KTM, Kymco, Niu, Piaggio, Polaris, Roki, Samsung, Sinbon, Sumitomo, Suzuki, Swobbee, Vitesco, VeNetWork, Yamaha.