SHOEI: Κράνος παραγωγής με Head Up Display [VIDEO]

Νοιώσε σαν πιλότος F16
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/11/2022

Η SHOEI παρουσίασε το δικό της κράνος με Head Up Display, όπου σε αντίθεση με όσα κράνη αυτής της κατηγορίας έχουμε δει από strat-up εταιρείες, το κράνος της SHOEI… υπάρχει, δουλεύει και πωλείται κανονικά!

Το μοντέλο ονομάζεται OPTICSON και έχει ειδικά σχεδιασμένο κέλυφος που ενσωματώνει τα ακουστικά, το μικρόφωνο, το χειριστήριο και την μονάδα διαχείρισης, προσφέροντας καλύτερη εργονομία, άνεση, ποιότητα ήχου και ασφάλεια σε σχέση με τις after market ενδοεπικοινωνίες.

Η μπαταρία του συστήματος του OPTICSON είναι εξωτερική και συνδέεται με καλώδιο με το κράνος, καθώς είναι πολλαπλάσιας χωρητικότητας από τις μπαταρίες των ενδοεπικοινωνιών και η SHOEI δεν ήθελε το βάρος της να βρίσκεται μέσα στο κράνος για λόγους που σχετίζονται με την άνεση και την ασφάλεια. Φυσικά έχει ενσωματωμένο και το τζαμάκι του Head Up Display που προβάλει εμπρός από το δεξί μάτι του αναβάτη πληροφορίες του Navigation (Turn By Turn) όπως επίσης και πληροφορίες για τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Η φωτεινότητα των συμβόλων ρυθμίζεται αυτόματα χάρη στον αισθητήρα φωτός που υπάρχει στο πιγούνι του κράνους ή μπορεί να διαλέξει ο αναβάτη σε ποια από τις πέντε βαθμίδες φωτεινότητας θέλει να προβάλλονται μόνιμα οι ενδείξεις.

Προς το παρόν το OPTICSON θα ξεκινήσει να πωλείται μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας, με την τιμή για τις προπαραγγελίες να έχει καθοριστεί στα 950€ περίπου και τα κράνη να παραδίδονται από τις 17 Δεκεμβρίου. Για τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν και πότε θα είναι διαθέσιμο.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Η DK Racing αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki στην Αττική καθώς την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος
motomag Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki για την περιοχή της Αττικής και παράλληλα την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στα Suzuki MX με συμμετοχή του ιδίου στην κατηγορία Senior του Ελληνικού πρωταθλήματος MX και Scramble με Suzuki RM-Z450 καθώς και του γιού του Παναγιώτη Κεραμιδά στην κατηγορία MX2 με RM-Z250.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Δεν έχασε χρόνο η ανανεωμένη σύνθεση στον τομέα μοτοσυκλέτας του Ομίλου Σφακιανάκη που τελεί με την διεύθυνση του κ. Γιώργου Ασημακόπουλου από 1η Οκτωβρίου, επενδύοντας στη διευρυμένη παρουσία της Suzuki σε κάθε κατηγορία αλλά και στους αγώνες. Η αγωνιστική παρουσία στο Motocross με υποστήριξη αγωνιζομένων μέσα από την συνεργασία της DK Racing, καλύπτει ένα μεγάλο κενό και φέρνει την Suzuki ξανά στο προσκήνιο σε ένα κομμάτι που είχε στο παρελθόν έντονη παρουσία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Κεραμιδά με το Motocross ξεκίνησε στην Κρήτη το 1987 με τις διακρίσεις να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα MX το 1992. Το 1994 ξεκίνησε η “παγκόσμια περιπλάνηση” με συμμετοχή του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας σε αγώνα στο Westerlo του Βελγίου, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα λαμβάνοντας μέρος σε Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αυτές ξεκίνησαν το 2004 με διοργάνωση και υποστήριξη αγώνων Motocross και Scramble και στη συνέχεια το 2007 με εμπορία μοτοσυκλετών και αξεσουάρ από την έδρα της εταιρίας -Δημητρακοπούλου 92 στο Κουκάκι- προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στο κοινό που ασχολείται με το Motocross. Απόγειο της DK Racing πρέπει να θεωρείται η εμπορική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ενώ φυσικά οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζουν τον Δημήτρη Κεραμιδά από την αρθρογραφία του και τις δοκιμές Motocross στο περιοδικό όπου ξεχωρίζει για την ακεραιότητα, την τεκμειρίωση και την οδηγική εμπειρία που περνά στον αναγνώστη.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Σχετικά με την σειρά RM-Z της Suzuki, η συγκεκριμένη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στο Παγκόσμιο Motocross. Ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki Ken Roczen με RM-Ζ450 αναδείχθηκε φέτος για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX με την RM-Ζ450, ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάσημοι αναβάτες οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη έχουν οδηγήσει τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της Suzuki. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα η οποία τους προσφέρει διασκέδαση η σειρά RM-Z της Suzuki αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Το Suzuki RM-Z450 του 2024 έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, ταχύτερη και ακόμα πιο ελεγχόμενη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ισχύ ψηλά, με το Suzuki RM-Z250 του 2024 να έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρύ πλαίσιο και ψαλίδι και ανάρτηση υψηλής απόδοσης.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

 

Ετικέτες