Σκοτώθηκε ο 16χρονος Τσέχος πρωταθλητής Jakub Gurecky σε προπόνηση

Ήταν ο καλύτερος αναβάτης που είχε δει η χώρα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/2/2022

Ο 16χρονος Jakub Gurecky, πρωταθλητής του Northern Talent Cup, ένα ενιαίο πρωτάθλημα που έχει δημιουργήσει η Dorna για να φέρει στα MotoGP νέους αναβάτες από την Κεντρική Ευρώπη, σκοτώθηκε εχθές, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου κάνοντας προπόνηση με minimoto.

Ο Jakub ήταν ευρύτατα αποδεχτός ως ο καλύτερος αναβάτης της Τσεχίας και μετά την νίκη του στο Northern Talent Cup ετοιμαζόταν να πάρει μέρος στο Red Bull Rookies Cup, για αυτό και ακολουθούσε εντατική προπόνηση με minimoto στην Σλοβακία όπου και έγινε το ατύχημα.

Βγήκε εκτός πίστας και προσέκρουσε σε εμπόδιο χάνοντας τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Martin όπου διαγνώστηκε με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χάνοντας τελικά την μάχη.

Ο Jakub “Kuba” Gurecky κερδίζοντας τον τίτλο που έκανε την Dorna να μιλά για το επόμενο αστέρι των αγώνων μοτοσυκλέτας:

Γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου 2005 ο “Kuba” Gurecky είχε μπει σε μία πορεία με στόχο να γίνει ένα από τα μεγάλα αστέρια των αγώνων μοτοσυκλέτας σε παγκόσμιο επίπεδο, ο 7ος σε μία σειρά Τσέχων αναβατών που έχουν προσπαθήσει το ίδιο και ο πρώτος που θεωρούταν μεγάλο φαβορί να το καταφέρει. Έχουν προηγηθεί οι Lukáš Šember (2007), Jakub Kornfeil (2008-2009), Tomáš Vavrouš (2010-2011), Karel Hanik (2012-2013), Martin Gbelc (2014-2015) και Filip Salač (2016-2018) και δυστυχώς ο Jakub “Kuba” Gurecky στερήθηκε να ζήσει την εμπειρία να αγωνίζεσαι για το όνειρό σου.

Δύο τραγωδίες σε μία ημέρα.

Στο μεταξύ στην άλλη άκρη του ατλαντικού ανακηρύχθηκε νεκρός και ο Jason Aguilar, αγωνιζόμενος στο MotoAmerica που τραυματίστηκε σοβαρά με mountain bike κάνοντας προπόνηση το Σάββατο. Την Δευτέρα η οικογένειά του πήρε την δύσκολη απόφαση να δωρίσει τα όργανά του τερματίζοντας την μηχανική υποστήριξη.

Ο Jason Aguilar:

Ο Aguilar ήταν 25 ετών και πρωταθλητής Αμερικής στα Superstock 600 το 2017, πριν μεταπηδήσει στα Supersport τερματίζοντας 4ος το 2020. Φέτος ήθελε να δοκιμάσει να αγωνιστεί στην κατηγορία των Superbike.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεαρών αναβατών.

 

Ετικέτες

1.865 κλήσεις για κράνος τον Οκτώβριο του 2025 στην Αττική

Και 486 καταγεγραμμένα τροχαία ατυχήματα με 568 παθόντες
Κλήσεις Οκτωβρίου 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/11/2025

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τον Οκτώβριο του 2025 βεβαιώθηκαν 33.875 τροχαίες παραβάσεις, από τις οποίες οι 273 σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται, στον ίδιο υψηλό ρυθμό των τελευταίων μηνών, με έμφαση πάντα στις πιο επικίνδυνες παραβάσεις όπως είναι η μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, η οδήγηση με αλκοόλ, η παραβίαση του κόκκινου, η χρήση κινητού τηλεφώνου και η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Παρατηρούμε για μια ακόμη φορά πως οι κλήσεις για κινητό είναι ιδιαίτερα λίγες σε σχέση με τον αριθμό των παραβατών, όμως όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν αυτό αναμένεται να αλλάξει με την εγκατάσταση των καμερών της Τροχαίας, εγκατάσταση που ακόμα αργεί.

Ενδεικτικά τον Οκτώβριο του 2025 από την Τροχαία Αττικής βεβαιώθηκαν:

  • 880 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -53- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 2.482 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 331 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 461 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 1.420 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 1.865 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 100 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 486 τροχαία ατυχήματα με –568- παθόντες και ειδικότερα:

  •  12 θανατηφόρα με 14 νεκρούς,
  •  10 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες,
  •  464 ελαφρά με 543 ελαφρά τραυματίες.