Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Σκοτώθηκε ο Zef Eisenberg επιχειρώντας ρεκόρ ταχύτητας. Αγωνιζόμενος και ιδρυτής της Maximuscle

Ήταν κάτοχος ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα

Ο πολύεκαταομμυριούχος, τηλεοπτικός παρουσιαστής, αγωνιζόμενος και ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας, ο 47χρονος Zef Eisenberg, έχασε την ζωή του χθες το απόγευμα ενώ προσπαθούσε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας..

Το δυστύχημα έγινε στο αεροδρόμιο Elvington, μία τοποθεσία που περιστασιακά -αν και αρκετά συχνά- χρησιμοποιείται για τέτοιες δοκιμές, ή για τον διάσημο διαγωνισμό της μακρύτερης σούζας. Εδώ είχε συμβεί το σοβαρό ατύχημα του Richard Hammond στα γυρίσματα του Top Gear το 2006 και εδώ επίσης παραλίγο να χάσει την ζωή του ο Eisenberg, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η μοίρα φάνηκε πως απλά του είχε δώσει παράταση. Το 2016 ο Eisenberg είχε ένα ατύχημα με 370 χιλιόμετρα την ώρα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά. Έσπασε 11 κόκαλα και μαζί και την λεκάνη του ενώ για μερικούς μήνες δεν ήταν σίγουρο πως θα μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Κι όμως, το 2017 επέστρεψε στον διαγωνισμό για το ρεκόρ ταχύτητας και το 2019 κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ “flying mile”. Είχε ήδη πάνω από πενήντα βρετανικούς και παγκόσμιους τίτλους καθώς και το ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα με τουρμπίνα το 2015.

Ο Zef Eisenberg παράτησε το σχολείο στα 15 για να ξεκινήσει προετοιμασία bodybuilding κατεβαίνοντας σε αγώνες, ενώ αργότερα το 1995 ίδρυσε την Maximuscle, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στην Αγγλία σε προϊόντα διατροφής. Την πούλησε στην GlaxoSmithKline για £162 εκατομμύρια το 2011.

Ο Eisenberg είχε πάει στο αεροδρόμιο Elvington με την ομάδα του για να βελτιώσει το ρεκόρ του όταν σημείωσε πτώση και σκοτώθηκε ακαριαία, με το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο να δηλώνει επί τόπου τον θάνατό του. Μία έρευνα έχει ξεκινήσει για τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Eisenberg…