Σκοτώθηκε ο Zef Eisenberg επιχειρώντας ρεκόρ ταχύτητας. Αγωνιζόμενος και ιδρυτής της Maximuscle

Ήταν κάτοχος ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2020

Ο πολύεκαταομμυριούχος, τηλεοπτικός παρουσιαστής, αγωνιζόμενος και ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας, ο 47χρονος Zef Eisenberg, έχασε την ζωή του χθες το απόγευμα ενώ προσπαθούσε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας..

Το δυστύχημα έγινε στο αεροδρόμιο Elvington, μία τοποθεσία που περιστασιακά -αν και αρκετά συχνά- χρησιμοποιείται για τέτοιες δοκιμές, ή για τον διάσημο διαγωνισμό της μακρύτερης σούζας. Εδώ είχε συμβεί το σοβαρό ατύχημα του Richard Hammond στα γυρίσματα του Top Gear το 2006 και εδώ επίσης παραλίγο να χάσει την ζωή του ο Eisenberg, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η μοίρα φάνηκε πως απλά του είχε δώσει παράταση. Το 2016 ο Eisenberg είχε ένα ατύχημα με 370 χιλιόμετρα την ώρα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά. Έσπασε 11 κόκαλα και μαζί και την λεκάνη του ενώ για μερικούς μήνες δεν ήταν σίγουρο πως θα μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Κι όμως, το 2017 επέστρεψε στον διαγωνισμό για το ρεκόρ ταχύτητας και το 2019 κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ “flying mile”. Είχε ήδη πάνω από πενήντα βρετανικούς και παγκόσμιους τίτλους καθώς και το ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα με τουρμπίνα το 2015.

Ο Zef Eisenberg παράτησε το σχολείο στα 15 για να ξεκινήσει προετοιμασία bodybuilding κατεβαίνοντας σε αγώνες, ενώ αργότερα το 1995 ίδρυσε την Maximuscle, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στην Αγγλία σε προϊόντα διατροφής. Την πούλησε στην GlaxoSmithKline για £162 εκατομμύρια το 2011.

Ο Eisenberg είχε πάει στο αεροδρόμιο Elvington με την ομάδα του για να βελτιώσει το ρεκόρ του όταν σημείωσε πτώση και σκοτώθηκε ακαριαία, με το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο να δηλώνει επί τόπου τον θάνατό του. Μία έρευνα έχει ξεκινήσει για τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Eisenberg…

Ετικέτες

Valentino Rossi: Τελειώνει το βιβλίο του και ξεκινά σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Προσωρινή παύση στην καριέρα του στο FIA World Endurance Championship - Για να ολοκληρώσει την τηλεοπτική σειρά
Rossi
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/12/2025

Ο Valentino Rossi ήταν καλεσμένος σε Ιταλική, όπου και ανακοίνωσε πως το βιβλίο που ετοιμάζει για τη ζωή του βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση και μετά θα ξεκινήσει και δική του σειρά ντοκιμαντέρ.

Ο Ιταλός αναβάτης αποκάλυψε πως αυτή την περίοδο γράφει την αυτοβιογραφία του και μάλιστα είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του, ενώ στην είπε πως έπειτα θέλει να βγει στις οθόνες και ντοκιμαντέρ για την ζωή του.

Η είδηση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που η BMW ανακοίνωσε πως ο Ιταλός δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην σύνθεση της LMGT3 και αυτές οι δύο ειδήσεις ίσως και να σχετίζονται. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπήκε στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου το 2022, μετά το τέλος της καριέρας του στο MotoGP.

Ο Γιατρός συνεργάστηκε με την ομάδα WRT για να αγωνιστεί στο GT World Challenge, πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA WEC το 2024 με την βελγική ομάδα ως εργοστασιακός οδηγός της BMW. Φέτος βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.

Η ομάδα του επιβεβαίωσε πλέον ότι ο Rossi δεν θα συμμετέχει στο WEC του επόμενου έτους, με το αυτοκίνητο Νο 46 να αντικαθίσταται από το Νο 69 των Anthony McIntosh, Dan Harper και Parker Thompson. Το συμβόλαιο του Rossi με την BMW λήγει στο τέλος του έτους, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να προχωρήσει και να αγωνιστεί και στη μεγαλύτερη κατηγορία Hypercar του WEC. Προς το παρόν τα σενάρια τον θέλουν να βρίσκει ξανά τον δρόμο του στους αγώνες αυτοκινήτου στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe.

 

Ετικέτες