The Slider: Η Ελληνική Yardbuilt στο Wheels&Waves!

Πολυφωτογραφημένη-πολυσυζητημένη!!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/6/2017

Γράφαμε στους social media λογαριασμούς, πως φέρνοντας την μοτοσυκλέτα την Πέμπτη στο χωριό του Wheels and Waves, για να στηθεί στην τέντα της Yamaha, ήταν δύσκολο να κάνουμε δέκα μέτρα χωρίς να μας σταματήσουν για να βγάλουν το “The Slider” φωτογραφία! Τελικά θα ήταν ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό μέχρι και σήμερα την ημέρα που οι επισκέπτες στο «Χωριό» του Wheels and Waves θα γιγαντωθούν σαν πλήθος, και δεν μπορούμε πλέον να υπολογίσουμε τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε!

Όπως διαβάζετε στο yamahayardbuilt.motomag.gr, το microsite που περιγράφει την αρχή  της ζωής του, το The Slider ξεκίνησε ως ένα ολοκαίνουριο, με μηδέν χιλιόμετρα Yamaha XSR700. Έχει εντυπωσιάσει έτσι τον κόσμο στο Wheels and Waves με το μέγεθος της αλλαγής του και το γεγονός ότι μέσα σε λίγο καιρό είναι μία ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα με ξεκάθαρο χαρακτήρα και προσανατολισμό, χωρίς να χρειάζεται αλλαγές ή βελτιώσεις! Το ήταν όμορφη το ξέραμε, με την έννοια ότι κάθε μέρα βρισκόμαστε ανάμεσα σε καινούριες μοτοσυκλέτες, βλέπουμε τις αλλαγές τους και αντιλαμβανόμαστε αν ένα σχέδιο θα είναι ευχάριστο, στην ματιά του κόσμου. Φυσικά δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην ομορφιά, και ούτε καθολική αποδοχή, όμως κάποια σχέδια έχουν ένα μικρό προβάδισμα για μία υψηλή απήχηση. Θεωρούσαμε ότι το The Slider είναι μία τέτοια μοτοσυκλέτα και περιμέναμε με ανάμεικτα συναισθήματα, ενθουσιασμού, περιέργειας και ανυπομονησίας πασπαλισμένα με άγχος, για να δούμε αν θα αρέσει τελικά στον κόσμο. Οι εκπλήξεις τελικά ήταν απανωτές και ερχόντουσαν με δυνατά χτυπήματα!

Ξεκινήσαμε από τα συγχαρητήρια των υπόλοιπων συμμετεχόντων, που έφτασαν μέχρι το «μην το πεις στον συνάδελφό μου, αλλά η δική σας είναι καλύτερη από αυτή που φτιάξαμε εμείς!». Ο διαγωνισμός Yardbuilt της Yamaha είναι διεθνής με κορυφαίες συμμετοχές, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στο κόστος κατασκευής. Ήταν άλλη μία έκπληξη να δέχεσαι συγχαρητήρια από ανθρώπους που έχουν ξοδέψει πολλά σε χρήμα, φτιάχνοντας μέχρι και carbon τροχούς, ρωτώντας για το The Slider! Πάνω όμως που λέγαμε ότι είχαμε ζήσει το αποκορύφωμα συγχαρητηρίων, κάτι καινούριο συνέβαινε..  

Το Wheels and Waves επισκέπτονται τρανταχτά ονόματα κατασκευαστών custom μοτοσυκλετών και μέσα στην λαοθάλασσα δεν είναι σίγουρο ότι θα τους συναντήσεις όλους, εκτός κι αν υπάρχει μία μοτοσυκλέτα που θέλουν και οι ίδιοι να δουν από κοντά και έρχονται να την βγάλουν φωτογραφία… το The Slider ήταν τελικά το καλύτερο σημείο για να τους συναντήσεις! Ο Πέτρος Χατζηροδέλης, ο άνθρωπος της Jigsaw Customs, έμενε με το στόμα ανοικτό όταν άνθρωποι όπως o “Brat Style” του έδιναν συγχαρητήρια για το The Slider και το φωτογράφιζαν!

Μετά το βάλαμε μπροστά. Ο crossplane κινητήρας της Yamaha εκπέμπει ανεμπόδιστα τον ήχο από τις custom εξατμίσεις τραβώντας από το αυτί, όσους το μάτι τους ξέφυγε από την παγίδα του πορτοκαλόμαυρου «The Slider». Έχοντας γράψει μονάχα τα χιλιόμετρα για τις δοκιμές της, η μοτοσυκλέτα μας ξεκίνησε για τον πρώτο της αγώνα στο μοναδικό από πλευράς σκηνικού και στιλ: Punks Peak!

Πρόκειται για 400 μέτρα στην κορυφή ενός βουνού, που αποτελεί το «σβήσιμο» των Πυρηναίων στον ωκεανό, μέσα στην χώρα των Βάσκων, όπως αρκετά πανό και graffiti σε ενημερώνουν για να μην λες ότι βγήκες από την Γαλλία και μπήκες στην Ισπανία… Κάτι λιγότερο από σαράντα χιλιόμετρα μακριά από το θέρετρο της Γαλλίας που διοργανώνεται το Wheels and Waves, δηλαδή στην μέση της αυτονομίας του μικρού ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας μας, ο αγώνας αυτός γίνεται κοντά σε άλλες δράσεις που συνδέονται με το φεστιβάλ και μέσα στο έδαφος της Ισπανίας που έχει καλύτερη νομοθεσία για τέτοιες εκδηλώσεις, και δεν απαιτεί μία τεράστια γραφειοκρατία, όπως στην Γαλλία.

Το όνομα του αγώνα αυτού, ή καλύτερα της οργανωμένης κόντρας, έχει φτάσει να δικαιολογείται μονάχα από την πρώτη κατηγορία που είναι μέχρι πενήντα κυβικά και τρέχουν όλοι τους ντυμένοι με στολές! Μετά βλέπεις ακριβές μοτοσυκλέτες, τις καλύτερες του Wheels and Waves να κοντράρονται μεταξύ τους..

Οι συμμετέχοντες στο Yardbuilt κάναμε τον δικό μας αγώνα. Οκτώ μοτοσυκλέτες, τρεις αγώνες, για να προκύψει η ταχύτερη των custom Yamaha, σε έναν άτυπο αγώνα, καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους. Η εκκίνηση δινόταν με το αριστερό χέρι στο κράνος για την αποφυγή άκυρης εκκίνησης, και το The Slider έφτασε με τεράστια ευκολία στον τρίτο αγώνα με βλέψεις για την πρώτη θέση… Μόνο που δίπλα του στην εκκίνηση είχε στηθεί η μοτοσυκλέτα των Γάλλων και κάτω από το κράνος, χωρίς να το ξέρουμε εκείνη την στιγμή, ήταν ο Alaxander K. διευθυντής όλου του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha Europe. Ο Πέτρος δεν έπιασε γρήγορα τον συμπλέκτη, χάθηκε ένα δευτερόλεπτο και μία σούζα εξαιτίας της κοντύτερης σχέσης έδωσε στον πολύ γρήγορο διευθυντή της Yamaha την ευκαιρία… και δεν την χάρισε φυσικά.

πανω από 2.000 άτομα μαζεύονται στον στενό δρόμο δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων για την κόντρα του Wheels and Waves

Μέχρι εκεί στον σημείο του αγώνα, το The Slider είχε φτάσει χωρίς πρόβλημα με την Γαλλική αστυνομία, που δεν χαρίζεται ούτε σε «ξεκράνωτη» μύγα στην θέση του συνεπιβάτη.. πόσο μάλλον σε μια μοτοσυκλέτα με κρυμμένη πινακίδα, χωρίς καμία προδιαγραφή ήχου. Μέσα στις 150-200 μοτοσυκλέτες που εκείνη την στιγμή όλοι μαζί, ανέβαιναν μέχρι το Ισπανικό βουνό, οι Γάλλοι έκαναν τα στραβά μάτια, όπως και στην επιστροφή. Μόνο που το The Slider έμεινε μέχρι αργά στο βουνό για τις ανάγκες φωτογράφισης και στην επιστροφή, έσβηνε μπροστά από τους αστυνομικούς και τσουλούσε σαν ηλεκτρικό προσπαθώντας να μην τραβήξει το βλέμμα τους. Σταματώντας σε κάθε βενζινάδικο της επιστροφής, σαν διψασμένη σαύρα στις λακκούβες που γέμισαν από την αραιή βροχή, έφτασε πίσω στο χωριό όπου στήθηκε απέναντι από την σκηνή της Yamaha με τον κόσμο να συνεχίζει να βγαίνει φωτογραφίες μαζί του! Μέχρι στιγμής ο Πέτρος ζει, για δεύτερη φορά, το όνειρο του custom builder της διεθνής σκηνής και οι επόμενες ώρες θα δείξουν πόσο γρήγορα θα έρθει και η υλοποίηση…  

 

 

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το Wheels and Waves - είναι δύσκολο να κάνεις διάλειμμα από το οφθαλμόλουτρο και θα ακολουθήσει δεύτερο καλύτερο gallery, όμως αυτή είναι μία καλή αρχική ιδέα του τι βλέπει κανείς στο μεγάλο αυτό χωριό- μαζί οι υπόλοιπες Yardbuilt της Yamaha και το Punks Peak:

 

Ετικέτες

Yamaha YZF-R1 & YZF-R1M – Τέλος εποχής για το superbike της Iwata

Η μη συμμόρφωση με τους αυστηρότερες Euro5+ προδιαγραφές ρύπων θέτουν αυτομάτως το YZF-R1 εκτός ευρωπαϊκής αγοράς
motomagYamaha YZF-R1 & YZF-R1M – Τέλος εποχής για το superbike της Iwata
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

22/2/2024

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από την Αγγλία, η Yamaha δεν σκοπεύει να δαπανήσει τον χρόνο και το χρήμα που χρειάζεται, προκειμένου τα YZF-R1 και YZF-R1M να συμμορφωθούν με της Euro5+ προδιαγραφές, κατά συνέπεια από το 2025 που λήγει η παράταση για την ταξινόμηση των Euro 5 μοτοσυκλετών δεν θα μπορούν να πωλούνται στις χώρες της Ε.Ε.

Τα τελευταία χρόνια, η supersport κατηγορία έχει γνωρίσει μεγάλη εξειδίκευση, στοχεύοντας όλο και περισσότερο στη χρήση πίστας, περιορίζοντας έτσι το κοινό της. Αυτό, σε συνδυασμό με την στροφή του κοινού σε μοτοσυκλέτες που εκπληρώνουν πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, όπως οι Adventure, οδήγησαν την άλλοτε κραταιά κατηγορία στις πωλήσεις, σε πτώση. Το κοινό που τις επιλέγει είναι πλέον πολύ μικρότερο, σε σύγκριση με πριν από 20 χρόνια, όπου από όποια καφετέρια και αν περνούσες απέξω, έβλεπες μία σειρά από superbike και supersport μοτοσυκλέτες. Εννοείται ότι η διαρκής οικονομική στενότητα, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπου που κινείται η αγορά, η οποία πλέον έχει αλλάξει ρότα και έχει παρουσιάσει διαφορετικές ανάγκες, σε σχέση με τότε.

Yamaha YZF-R1 & YZF-R1M – Τέλος εποχής για το superbike της Iwata

Ήδη η Yamaha, από το 2020 και μετά, αποφάσισε να βγάλει από την παραγωγή το YZF-R6, διατηρώντας μόνο την έκδοση RACE, η οποία δεν βγάζει πινακίδα και στοχεύει αποκλειστικά όσους θέλουν ένα τετρακύλινδρο supersport 600 κυβικών για την πίστα. Το 2025 φαίνεται ότι σειρά έχει, τουλάχιστον για την Ευρώπη, το superbike της Iwata, το οποίο πιθανότατα θα συνεχίσει να παράγεται, όμως μόνο σε μία αντίστοιχη έκδοση με την RACE του R6. Τουλάχιστον έτσι φανερώνουν πληροφορίες που μας έρχονται από την Αγγλία, η οποία βέβαια πλέον δεν είναι μέλος της Ε.Ε.

Η απόφαση αυτή, αναμφίβολα επηρεάστηκε από την ζήτηση και το κατά πόσο αυτή θα μπορέσει να καλύψει το κόστος των εγκρίσεων τύπου. Αποτελεί, όμως ταυτόχρονα και μία δήλωση του Ιαπωνικού εργοστασίου για το μέλλον, το οποίο μας είχε εν μέρει αποκαλύψει ο μέχρι πολύ πρόσφατα President & CEO της Yamaha, Eric de Seynes, στα πλαίσια της EICMA 2023. Η συνέντευξη του έχει δημοσιευθεί στο τεύχος του Δεκεμβρίου 2023, αυτό όμως που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι η εταιρεία των τριών διαπασών έχει αρχίσει να αλλάζει κατεύθυνση. Το YZF-R1 αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα, ως προς την αλλαγή των στόχων, με το R&D να κοιτάζει στο μέλλον, σε μία αγορά, αλλά και κοινωνία, που θέτει διαφορετικές προτεραιότητες με πριν.

Yamaha YZF-R1 & YZF-R1M – Τέλος εποχής για το superbike της Iwata

Ξεκινώντας το 1998, το YZF-R1 δημιούργησε ένα φανατικό κοινό γύρω από το όνομά του, κατακτώντας πολλά πρωταθλήματα. To 2002 άφησε πίσω το καρμπυρατέρ, με την τροφοδοσία να περνά στην εποχή του injection, ενώ δύο χρόνια αργότερα η Yamaha έφερε εισαγωγή ram-air, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες (αντί για τις συμβατικές μέχρι τότε) και steering damper στο τιμόνι.

Yamaha YZF-R1 & YZF-R1M – Τέλος εποχής για το superbike της Iwata

Το 2009 είδε την εμφάνιση του crossplane τετρακύλινδρου εν σειρά κινητήρα, προσδίδοντας μία ξεχωριστή χροιά, κάνοντας το YZF-R1 να ξεχωρίζει από μακριά, μόνο από τον ήχο του. Η τελευταία μεγάλη ανανέωση ήρθε το 2015, με σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση και την παρουσίαση της "ειδικής" έκδοσης M, με τεχνολογία απευθείας από τα MotoGP.

Yamaha YZF-R1 & YZF-R1M – Τέλος εποχής για το superbike της Iwata

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ανανέωση για το ιαπωνικό superbike, με τις επόμενες χρονιές να χαρακτηρίζονται από μικρές βελτιώσεις και συμμορφώσεις με τους εκάστοτε περιορισμούς ρύπων (Euro4, Euro5). Η συμμετοχή της Yamaha στα Motul WSBK, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της Suzuki, η οποία έβγαλε εντελώς το GSX-R1000R από την γκάμα της στην Ευρώπη, μόλις μερικά χρόνια μετά την παρουσίαση του τελευταίου μοντέλου της. Αντιθέτως, λόγω της ανάγκης των μέχρι τώρα κανονισμών των Motul WSBK που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής, πιστεύουμε ότι η Yamaha θα κρατήσει στην γκάμα της το YZF-R1, χωρίς όμως να μπορεί να βγάλει πινακίδα. Ένα τέλος εποχής, το οποίο είχαμε προβλέψει στο MOTO, χρόνια πριν, καθώς βλέπαμε την ολοένα μεγαλύτερη εξειδίκευση της κατηγορίας, η οποία έπαυε πλέον να έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα για χρήση στον δημόσιο δρόμο.

Yamaha YZF-R1 & YZF-R1M – Τέλος εποχής για το superbike της Iwata στην ΕυρώπηYamaha YZF-R1 & YZF-R1M – Τέλος εποχής για το superbike της Iwata στην Ευρώπη